02 december, 2012

Det börjar dra ihop sig

Under i stort sett hela grundserien har NH och V/ R turats om att ligga högst upp i serien. Just nu är V/R där uppe och NH jagar. Eller jagar och jagar, självklart vill man vinna serien men inte till vilket pris som helst. Man har ju inte någon fördel av att vinna serien. Men det gäller ju ändå att visa kommande allettan motståndarna vilka som är starkast. Fast å andra sidan mins vi väl alla hur det var förra säsongen. NH hade inte vunnit i GS mot Åker som då vann serien. Men i allettan var det andra bullar. Två klara vinster och NH gick som tåget i allettan.

Jag pratade precis med Fredrik Johansson på telefon och han berättade att på isvärmningen i dag så fanns samtliga spelare med. Det är nog första gången det händer den här säsongen. Dock så kommer inte samtliga spelare vara med på matchen. De som saknas idag är Bröms, Enlund, Norberg och Selin. Den sistnämnde kände sig lite små krasslig och därför vilar Anders i eftermiddag. Men det börjar se riktigt bra ut i truppen, skademässigt. Det ser lovande ut!

Vad jag tror om matchen då?

Det lag som tar matchen på största allvar kommer att vinna. Känslan säger att det fysiska spelet kommer bli avgörande. Kommer Nyköping gå ut lika hårt som senast i Rosvalla har man en jätte chans att ta tre poäng.

Jag tippar 5-3 till hemmalaget. En jämn match som avgörs i tom kasse. Tror att Tornberg kommer bli åtminstone tvåmålsskytt.

Har även fått två mail där man ber om en liverapportering från matchen. Tyvärr har jag inte möjlighet att hinna med detta i dag. Men under allettan kanske det kan bli aktuellt.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


I dessa streckdramatik-tider är det oftast svårtippat. För egen del är det alltid svårtippat och detta gör självklart att kombinationen inte är till min fördel. Tvärtom!

Jag tror mycket på att motivation slår klass men samtidigt kommer andra aspekter in i bilden så som att spelarna känner press samtidigt som motståndarna kan spela helt utan den samma. Men eftermiddagens dubbel ser ut som följer:

Wings - Åker 2 (1,90)
Wings kan spela helt avslappnat medans Åker har all press på sig. Jag tror på något sätt att det är dags för brukslaget att äntligen få ta en trea här efter tre raka nollpoängare mot top 3 i D-serien. Wings är dock inte ofarliga på något sätt. Efter att ha sparkat sin tränare har det sett betydligt bättre ut än tidigare under säsongen om man får tro på rykten i hockeysammanhang. Här handlar det dock inte om motivation mot klass utan motivation mot revanschlusta. Den stora frågan blir dock om Åker har nerverna under kontroll? Jag tror det!

Skövde - Mariestad 2 (3,30)
Skövde var för några omgångar sedan nästan klara för allettan. Men några onödiga poängtapp har inneburit att laget inte är helt klara (men nästan) med fyra omgångar kvar. Mariestad däremot är ett jagat lag. Både Västervik och Tranås jagar bakom och det känns som att fyra lag gör upp om två platser som betyder spel i allettan efter jul. Om Mariestad vill till allettan måste laget nog vinna den här tuffa matchen. Laget har kvar att möta Vita Hätsten, Vimmerby och Västervik som alla är topplag. Tufft läge för Boisen. Men de tar chansen i eftermiddag hoppas jag.

Totalt odds: 6,27 x 200:- Ev utdelning: 1254:- Kvar i kassan efter dagens spel: 700:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.