27 december, 2012

Johansson mot sargen


Med Bröms förlängning av kontraktet i dag så ser truppen för 2013/14 ut som följer:

Robin Axbom
Patrik Eklund
Petter Lindberg

Markus Berg
Niklas Bröms
Anton Byström (har + året kvar)
Niclas Lehmann
Christopher Lindholm
Joni Lindlöf (har + året kvar)

Ser ganska hyffsat ut redan om jag får säga mitt (jag är bra på att underdriva). En bra grund att bygga på och med Bröms i laget tror jag att det kommer att trilla på med förlängningar, han är en spelare som man vill ha som byggsten i laget.

***********

Jag träffade Fredrik Johansson innan kvällens träning och här kommer resultatet av den intervjun:

Då är det dags för lite hockey igen, hur känns det?
- Det är skönt, vi har  ju träning i kväll och sen match i morgon. Vi börjar ladda och trappa upp inför Åkermatchen så det ska bli väldigt roligt.

Är du nervös?
- Nej inte nervös men väldigt förväntansfull skulle jag vilja säga.

Ska ni köra bort julskinkan först nu då eller?
- Ja delvis, men framförallt för att komma igång igen. För att komma in i skiten igen skulle jag vilja säga.

Kan du kort sammanfatta grundserien?
- Jag tycker att vi har gjort det bra. Vi hade ju ”strike” med elva raka tre poängare, vi hade ett boxplay som var helt fantastiskt. Över timman i BP som vi inte släppte in något mål. Och det jag tycker att vi har gjort bra framförallt är att vi har stabiliserat upp försvarsspelet. Det är hungriga killar som vill framåt hela tiden. Jag tycker att vi har tagit ett kliv till i år. Sen är vi ju mitt i säsongen men om vi pratar till dagens datum så är jag nöjd.

Plumpen som jag ser det var ju matchen mot Visby här hemma. Lärde ni er något av den matchen?
- Ja det tycker jag. Vi vet att när vi inte är på tå mot de bättre lagen då får vi stryk. Jag pratade med Mats Einarsson (forward i Visby/Roma bloggens anmärkning) nu under jullovet och han sa att ”ni gick inte att känna igen i den matchen. Ni var inte där. Men så bra som ni var i de andra två matcherna, då var det inget snack.”

Men jag kan tycka att Vallentuna hemma när vi inte alls är på tå var värre. Det är klart att mot sämre lag så rinner det inte iväg på samma sätt. Men den matchen var vi inte alls där. Vi skapar chanser, kanske tillräckligt för att vinna matchen men vi sätter inte puckarna och är man inte fokuserad då trillar inte puckarna in.

Visst är det några plumpar men även många bra matcher. Vi hade en fin serie matcher där det var Huddinge, Åker, Visby och Arlanda. Vi ville vinna mot alla topplagen och vi gjorde det också. Det är jag jätte nöjd med så klart.

Har du något ”bästa minne” från grundserien?
- Det finns flera bra tycker jag men hemmamatchen mot Visby när vi vinner med 4-1. Då gör vi en bra och stabil match, vi vinner det mentala spelet och det är tufft att möta dem och lite grinigt men vi tar en skön seger där. Även Huddingematchen när vi vinner med 7-2 känns lite extra bra. Även bortamatchen mot Huddinge vill jag nämna. Vi vinner med 4-2 och vi är ganska nedtryckta i tredjeperioden. Men vi sliter och det vi sa då var att hårt jobb lönar sig. Spelarna slänger sig och täcker skott osv

Det sämsta minnet då?
- Jag tycker Vallentuna hemma. Även Visby hemma men jag tycker att Vallentuna känns värre. Vi är helt håglösa.

Finns det någon spelare som du tycker ha överraskat lite extra positivt?
- Ja det finns flera tycker jag. Många var ju bra förra året men om man ser till de som höjt sig lite extra så är det en sån som Bjuhr till exempel. Han har ju gjort så många mål. Egentligen är han en bra energispelare men i år har han verkligen hittat nätet. Han har visserligen gjort en del mål tidigare i yngre ålder men i år har det lossnat ordentligt.

Anton Svensson har ju verkligen lyft sig i år. Men sen tycker jag definitivt att vi har två riktigt bra målvakter. Båda har verkligen lyft sig i år.

Sen är det ju en som kanske inte har lyft sig så mycket från förra året men Robin Axbom är fruktansvärt bra. Eklund måste också nämnas här tycker jag.

Ska du räkna upp hela laget Fredrik?
-Ja jag tror det haha…

Skademässigt har det varit tufft under grundserien. Vad tycker du om det?
- Ja, det är ju så här. Jag säger det igen. Ni som fans, supportrar och alla som går på våra matcher ser vad som sker en dag i veckan. Vi ser ju killarna sju dagar i veckan och då när vi måste mixtra lite grann, vi kan inte hålla ihop formationerna. Vi hade sju åtta skador som mest då blir det lite svårt. Vi får inte till powerplay som vi vill ha det, vi tappar lite i boxplay. Det blir lite ryckigt i formationerna. Men jag tycker ändock att vi har gjort det bra. Med så många spelare, borta. Bra spelare som varit borta. Det har varit tufft men vi har gjort det bra.

Även träningarna har så klart blivit lidande. Farten blir inte den samma, vi vill ha fyra femmor på träningarna och har plockat in juniorer. Ibland har vi haft sex juniorer med. Det är också bra på sitt sätt för då får dom var med och köra. Vi har till och med haft -97or med på isen som har varit med och tränat så att jag är nöjd med tanke på alla skador och sjukdomar.

Är det slut på skadeeländet nu?
- Det ser bättre ut. Selin har en höft som spökar lite men annars är de flesta tillbaka.

Det går rykten på forum och bloggar att Bröms inte är ok och att Enlund inte kommer att vara med. Stämmer det?
- Enlund kommer inte att spela i morgon men han och jag har haft kontakt i stort sett varje dag och han mår mycket, mycket bättre. Men vi väntar lite med honom och han hinner inte ens hem till träningen i kväll. Det har strulat lite med resan från Norrland. Där väljer vi att avvakta lite gällande matchen i morgon.

Med Bröms får vi se hur han känner sig efter träningen i dag. Vi tar inga förhastade beslut där heller. Jag fick ganska mycket skit tidigare, man tyckte att jag kunde ha sparat honom mot Järfälla borta men samtidigt har spelaren ett ansvar här med. Om jag frågar spelaren om han är ok och han säger att det inte är några problem eller att han inte har några känningar så då måste jag lita på det. Jag skulle aldrig säga åt någon att spela om det var tveksamt. Speciellt inte en grundseriematch borta, utan här måste både jag och spelaren ta vårt ansvar. Klart att om det är en avgörande match i PO så kanske man tänker annorlunda då. I det här fallet kände sig Bröms spelklar mot Järfälla och då valde vi att köra.

Vimmerby i morgon. Är det något speciellt som du vill ha svar på?
- Vi vill känna att vi hittar tillbaka till spelet vi haft. Att vi har ett bra försvarsspel. Att vi gör de här sakerna som vi pratat om. Resultatet är inte det viktiga i morgon, utan det är hur vi hanterar matchen. Försvarsspel, anfallsspel, mittzon. Lite så tänker vi jobba. Men vi ska vara beredda i morgon, vi ska inte åka ut och känna att nu ska vi vara passiva. Det är inte aktuellt, utan match är match. Det är en tävling oavsett om det spelas om poäng eller inte. Vi måste alltid vara beredda.

Finns det en risk att det sätter sig i huvudet på spelarna om man förlorar låt oss säga med 7-0?
-Kanske på vissa spelare, medans andra slänger av sig det utan vidare. En del känner att fy fan det här var inget roligt medans andra siktar framåt i stället. Det är olika.

Hur tänker ni med powerplayformationer, tänker ni fortsätta att rulla runt eller vill ni spela in två formationer?
- Vi har inte spelat runt. Vi har två formationer som ska köra. Det vi kanske kommer att göra är att ändra lite i en formation. Kanske någon förändring men vi har två PP formationer som vi tänker fortsätta att använda, vilket vi har gjort en längre tid. Men sen är det klart att det spelar in vilka som är sjuka och så vidare men vi jobbar kontinuerligt med PP-spelet på träningarna. Det samma gäller med BP-spelet.

Över 90% i BP under grundserien måste du vara nöjd med?
Ja det är fantastiskt bra. Och vi har runt 27% i PP vilket också är fantastiskt bra.

Förra säsongen värvades Shawn Snider in ganska sent. Finns det några tanka om att spetsa till truppen ytterligare i år?
- Nej! Vi kommer inte att jaga någon spelare. Jag vet att det spekuleras i Håkansson och jag skulle självklart inte tacka nej till honom i laget. Men i dagsläget är det inte aktuellt utan nu tog vi in Gunnarsson först och sen Johan Eriksson. Självklart kan jag aldrig säga aldrig men i dagsläget, just nu när vi sitter här i dag så är det ingenting på gång. Och jag tror inte att vi kommer ta in någon de sista matcherna heller, då ska vi fått massa skador. Det brukar också bli lite ryckigt i gruppen. Vill vi ha in något så ska det vara tidigare. För att gruppen inte ska må dåligt så att säga.

Har ni haft kontakt med någon av de ”gamla” spelarna, jag tänker på ”Lillen”, Håkansson, Rickmo och  Calle?
- När det gäller ”Lillen” så tror jag inte att han vill själv. Calle har jag inte pratat med, men Håkansson har jag pratat med. Han kör lite med Gripen Hockey, och vi har alltid en dialog. Ibland säger han att jag är lite halvsugen men i nästa sekund så säger han att jag har ju lagt av.

Det blev ju många rykten när han inte ville bli avtackad tillsammans med de andra tidigare?
- Jag tror inte att han var hemma den kvällen faktiskt. Men jag tror att det kommer att bli någon bra avtackning för honom tids nog.  Han har gjort mycket för klubben och en jäkla massa poäng framförallt (skratt).  En proffsig spelare rakt igenom. Han skulle aldrig komma hit halvhjärtat utan då skulle det vara fullt ut för sån är Håkansson. Han var alltid här först av alla till träningarna och matcher. Han är professionell i sitt sätt att vara, och ställer krav på sin omgivning.

Jag har skrivit upp en fråga som inte känns aktuell. Men vi tar den ändå. Hedlund var ju free agent för någon vecka sedan. Fanns det någon diskussion där?
- Det kändes inte aktuellt just då eftersom vi får tillbaka bland annat Bröms och Enlund. Hedlund är en bra spelare det är inget snack om det. Han känner många i laget och jag känner honom med, men det var inte aktuellt helt enkelt. Fan vi har ju inte ens plats till alla i omklädningsrummet nu.

Då får jag tacka för mig och önskar er lycka till i AllEttan.
- Tack och jag hoppas att klacken kommer tillbaka. Den behövs och gör mer nytta än ni tror.

11 kommentarer:

 1. Freddan klarar sig bra mot sargen. Bra att reda ut tänket kring ev. nyförvärv och fallet Hedlund.

  När det kommer till spelarna som är klara för nästa säsong så ser det riktigt bra ut. Tycker dock inte att man ska fullfölja Jonis kontrakt om det nu är så att han har en hög lön. Jag har gärna kvar honom om han inte är så dyr men med tanke på rollen som klassforward så känns det som att han borde vara topp-fem på lönelistan. Han är då inte topp-fem på isen. Om det nu blir förstärkning under Allettan så hoppas jag hellre på någon som även kan vara aktuell för nästa säsong. Håkansson tar jag gärna oavsett men det skulle "bara" bli säsongen ut.

  /G

  SvaraRadera
 2. Tycker inte man kan räkna in Joni och Byström för +1 på kontraktet betyder ju i praktiken ingenting. Det kan ju brytas om en part inte är nöjd som jag förstått det hela?

  Men håller helt med föregående Skribent att Joni kan vi ha kvar om han inte kostar mer än ex. Berg mfl men är han inplockad som klassforward och lär ju kosta en hel del. Skulle byta honom mot Anton Svensson vilken dag i veckan som helst.

  Men såklart hellre värva tillbaka Fredrik Näslund som klassforward och ha Svensson i 3e kedjan. Allt beroende på om vi ska ha ett budgetlag som ska ta sig till allettan och kanske PO men det räcker eller om det ska satsas på allsvenskan nästa år.

  Den frågan kanske är lite för tidigt för att fråga Freddan men ändå inte eftersom dom börjar forma nästa års lag så måste det ju finnas en målsättning?

  Håller även med om att Håkansson ALLTID är välkommen bara han kan ta en plats som lyfter 2a eller 3e beroende på hans form. Så man inte förstör en grym 1a och skapar oskön stämning i laget..

  Tråkigt att inte rycktena stämde att det skulle komma en utomeuropeisk spelare :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fredrik Näslund ja, mycket bra. Har tackat nej till Allsvenska förslag. Kanske tyder på att han trivs lite för bra där uppe eller så pluggar han någon obskyr högskoleutbildning där uppe vid sidan om hockeyn.

   /G

   Radera
  2. Tror du har rätt där G. Har för mig att han pluggar i Falun.

   Radera
 3. Jag kan hålla med om att + året egentligen är onödigt i ett kontrakt eftersom att det i praktiken inte betyder ett dyft. Eftersom vi inte vet vad spelarna tjänar tänker jag inte kommentera det. Om ryktet ang Svensson stämmer så ska han väl plugga utomlands nästa sässe? De spelarna som jag tycker man ska jobba hårdast med att förlänga med är Markus A, Bjuhr, Byström och Selin.Ingen av målvakterna sitter ju på kontrakt. Jag skulle helst vilja ha kvar båda, men om man ska satsa på en får jag nog välja Jeppe med tanke på att han är yngre. Sen kanske man ska försöka få tillbaka Axbom.

  SvaraRadera
 4. Håller med tillbaka med bror Axbom i målet han var gryyyym förra året i värmdö =) sen Jeppe såklart..

  Skittråkigt om Svensson ska plugga utomlands, men vem vet han kanske spelar upp sig i nån klubb där och kommer tillbaka. En av dom mest sevärda sen vi åkte ner i 1an inte mest talangfull eller rutinerad såklart men hans inställning är underbar. Han och Berg är dom jag tycker är roligast att se!!

  Vilket land rycktas det att Svensson ska plugga i då?

  Kom på en fråga (jag vet lite sent när du precis gjort en intervju): Men förra året och året innan så satsades det enormt på "hemvändare" vilket jag tycker är väldigt bra och roligt. Skulle vara kul om Freddan kunde ge oss en lista på folk som han har kontakt med för framtiden och även en önskelista på hemvändare som han skulle vilja ta kontakt med.

  SvaraRadera
 5. Byström har trivts som en fisk i vattnet i Nyköping och fått en nytändning efter utlåningen till S-vall förra säsongen. Om inget attraktivare lag kommer med bud blir jag förvånad om inte en förlängning kommer där ganska snart.

  /G

  SvaraRadera
 6. Är Freddan klar för nästa år?

  SvaraRadera
 7. Jag läste precis på SN.se att NH nu har 15 forwards och 9 backar!
  Jag kan tänka mig att 12 FW och 8 backar är avlönade (mer eller mindre).
  Nu är jag ytterst orolig att dem lever högt över sina tillgångar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då. Spelarbudgeten har man full koll på. Det finns till och med kapital sparat.

   Radera
  2. Det här är en anledning till att folk bör ta sig till årsmötena. Den här typen av oro skingras ganska lätt med tanke på den information som delgavs där. Oavsett om det blir en PO-serie likt förra säsongen eller om det skulle ta slut i Allettan så hägrar ett dugligt överskott i augusti. Nu är ju siktet inställt på KS får man förmoda och det finns det täckning för så det blir nog bra sportsligt också.

   /G

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.