31 december, 2012

"Det var förra klubbchefens fel"


Den här nya pop-grejen som har blivit ett fenomen på sista tiden inom hockeyn har jag väldigt svårt för.  Eller egentligen är det två saker som hänger ihop. Den första är att föreningar skyller på sina elaka företrädare som har ställt till ett helvete för klubben. Det var förra klubbchefens fel gnälls det överallt. Förra klubbchefen fel att det inte finns pengar, förra klubbchefens fel att räkningen inte är betald för vi visste inte ens om att den fanns. Förra klubbchefens fel att alkoholtillståndet blev indraget. Hela tiden samma visa.

Och nu till nästa moment som verkar vara populärt. Det är att i nästa mening efter att ha skyllt alla fel på förra klubbchefen förklara att man nu kan presentera en ny spelare som är klar för föreningen. Men det är en extern sponsor som betalar så det kostar inte oss något överhuvudtaget. En extern finansiär som helst vill vara anonym. Jag får inte ihop det helt enkelt.

**********

Nyköpings Hockey verkar sent om sidor få ordning på skadebekymren lagom till allettan. Fredrik säger till SN att man kan tänka sig att låna ut någon eller några spelare. Det är helt enkelt för trångt på isen på träningarna när alla nu kan vara med och köra. Eller rättare sagt nästan alla kan vara med och köra.

Om jag förstår Slaktarn rätt så ska alla kunna spela på onsdag mot Åker. Sen om alla verkligen är med återstår att se, och med konkurrenssituationen så skulle man kunna ”spara” någon för att ge den spelaren ytterligare tid att återhämta sig. Men problemet är ju att ingen vill bli ”sparad”. Det är ett gäng spelsugna killar som bara väntar på att få komma igång med AE.

Med matchen i fredags i åtanke så skulle jag välja att spela Johan i målet. Han var så stabil och bra att han förtjänar att få stå på onsdag.

På anfallssidan är det knepigt värre. Minst tre spelare som verkligen förtjänar att få spela på onsdag måste tyvärr bli satta åt sidan, om än tillfälligt. Fredrik Johansson säger till SN att man inte utesluter att man måste låna ut någon eller några spelare. Helt rätt tänkt om man vill låta spelaren i fråga utvecklas. Men och andra sidan vilka spelare kan man tänkas låna ut? Och var skulle dessa spelare gå för att få den effekten man vill ha? Nacka saknar ju ett flertal spelare i sin trupp men hur utvecklande skulle det vara för en spelare att lånas ut till Nacka? Jag skulle inte vara övertygad. I sådant fall tror jag att Gnesta skulle vara ett minst lika bra alternativ, men frågan är hur bra stämningen är mellan klubbarna efter att vissa juniorspelare valt spel i Gnesta i stället för att fullfölja kontraktet man hade med Nyköpings Hockey tidigare i höstas. Gick allt verkligen schysst till där?

**********

Bloggen vill härmed passa på att önska alla ett riktigt

Gott Nytt År!

3 kommentarer:

 1. Nya spelare å nya formationer va tror ni om:
  Backpar:
  Selin/Axbom
  Eklund/Norberg
  Eriksson/Lindberg
  Åhnelöf/Gunnarsson

  Låna ut Hulting

  Forwards:
  Bröms, Bjuhr, Andersson
  Crippa, Byström, Enlund
  Lehman, Tornberg, Berg
  Kim, Joni, Svensson

  Thim krigar om plats i 4e

  Låna ut: Eberhardsson & Sallhag.

  Måste hålla med om att Svensson ska stå efter förra matchen har sågat honom en hel del och velat se Jeppe i mål men va fan nu får jag dels hålla med om att Svensson var grym och sen är ju tyvärr Jeppe alldeles för matchotränad nu när han knappt fick stå i grundlunket =(

  SvaraRadera
 2. Är väl inga juniorer med kontrakt som gått till Gnesta. Man kommer inte och låna ut någon utan sallhag, eberhardsson, svensson och hulting kommer att lira med J20. Annars åker de ut.


  Laget till på onsdag.

  Mackan Bröms Bjuhr Axbom Ånelöf
  Crippa Byström Joni Eriksson Eklund
  Enlund Lehman Berg Selin Norberg
  Tornberg Kim Thim Petter Hulting
  Gunnarsson får gå inget för framtiden. De tre forwards som är kvar som jag sagt tidigare i J20. Om alla är friska och hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. men jag skulle inte kunna tro att svensson får spela med j20, han har blivit enormt bra på sista tiden! han har ju kontrakt i a-laget. däremot skulle jag inte bli förvånad om eberhardsson, sallhag och hulting får spela med j20 istället.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.