25 december, 2012

En liten mix


God fortsättning gott folk. Det var ett tag sedan och jag är faktiskt glad över att äntligen kunna delge några av mina tankar inför fortsättningen av säsongen. Jag har av privata skäl inte kunnat fullfölja några av mina projekt på bloggen som jag hade planerat. Men min intervju med Fredrik Johansson kan förhoppningsvis gå av stapeln den 27:e och då hoppas jag kunna få svar på några av frågorna som ni läsare har mailat in till mig. Det betyder ju även att du fortfarande har chansen att få svar på något som kanske just du undrar över, maila mig på: nhtyckaren@hotmail.com

På hockeyfronten har det hänt några saker som jag känner att jag måste få ut på bloggen. Att Patrik Eklund har förlängt kontraktet med Nyköping är en skön signal. Både av ledningen som visar att man vill fortsätta bygga kring det som man har i dagsläget och att även en signal att Eklund trivs i Nyköping. Något som i och för sig inte kommer som en överraskning med tanke på vad Eklund har presterat på isen. Han har, sett över GS varit Nyköpings bästa försvarare enligt mig, stabil åt båda hållen och han tar sällan några dåliga beslut.

I samma veva som Johan Eriksson kom in i laget fick Nyköping ett överskott på backsidan (även om man kanske hade det redan innan?). Om man räknar med att Johan Norberg kommer tillbaka från sin skada så hade Nyköping hela 10 backar i truppen. Detta gör att Hampus Andersson lämnar NH för Tierp som spelar fortsättningsserien i C-serien. Man kunde inte låna ut Hampus resten av säsongen utan blev tvungen att skriva över honom men har för avsikt att hålla kontakten om jag har förstått allt rätt.

Jag måste ändå säga att det ser sjukt bra ut på backsidan i NH.
Eriksson, Eklund, Axbom, Selin, Ånelöf, Lindberg, Gunnarsson och Hulting är de som är spelklara i dags läget.

**********

Det rör sig lite i lagen som har kvalificerat sig för AE Mellan. Åker har ju som bekant några luckor att fylla. Och man har fyllt på. Från Nacka kommer backen Filip Kraus och forwarden Christer Andersson. Sen har man fått tillbaka Sebastian Nykvist från Arboga. Inga spetsspelare men helt ok värvningar till Bruket.

Enköping har värvat Filip Norman, även han från Nacka. En helt ok spelare som säker kommer göra ett antal poäng i ESK. Men den stora frågan är vad som händer med Nacka nu? Spelare lämnar på löpande band och laget var inte bra innan denna spelarflykt. Tuff situation för Nacka som måste vara en stark kandidat till att få kvala om att vara kvar i ettan nästa säsong.

Hudik har förlängt kontrakten med en knippe spelare. Bland annat märks Adam Seydlitz som spelade i NH för några säsonger sedan. Även rutinerade Magnus Nilsson har förlängt och laget satsar på kontinuitet, frågan är om det kommer bära frukt redan den här säsongen? Jag är inte helt säker på det.

**********

Eftersom spelschemat är klart så kan man ju börja planera för del 2 av hockeysäsongen.


Här finns ju samtliga matcher för den som missat det. Som jag redan skrivit så fick jag min önskan om ett derby redan i premiärmatchen uppfylld. Men först tar vi oss an Vimmerby på fredag. En bra värdemätare även om matchen är mest för att köra bort julskinkan ur kroppen. Får se vilka som spelar då? Tänker närmast på Bröms och Enlund. Håller tummarna för att de finns med. Och för att det inte blir några komplikationer om de skulle spela. På fredag vet vi.

**********

Snart börjar jag min AE-tippning. Jag inväntar några nyförvärv hos några av lagen. Men senast på fredag drar jag igång. Vilket lag kommer överraska? Jag tror mig kunna veta. Håll ögonen öppna.

11 kommentarer:

 1. Vad jag har hört så kommer det snart in ett nytt namn till NH. En forward med spetskvalité. OM det jag har hört stämmer så är det en meriterad forward från ett icke europeiskt land. Jag har lovat att inte nämna något namn, därför blir det en gissningslek tills eller om det blir officiellt. Jag kan dock fått fel info men stämmer det så blir jag glad. God jul och gott nytt år på er alla NH-Fans. Ses den 28:e

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag svårt att tro på dig. Men samtidigt så är Alexander Steen klubblös då MoDo stoppar Steen från spel. Samtidigt är Fredrik Johansson god vän med Steen så här finns en öppning. Steen stämmer väl inte riktigt in på din beskrivning men ändå...... Jag gissar på Steen till NH. :-)

   Radera
  2. Låter lite för bra för att vara sant att få hit Steen..men då gissar jag på en otränad Trent Hunter som ska köra lite puck :)

   Radera
  3. Sääääääääääg vem det är NUUUUU!!!!!!!!

   Radera
 2. Min gissning är Scott Sanders

  SvaraRadera
 3. Hur jag än vrider och vänder på det så får jag inte ihop det. Vi har för många bra centrar i laget när alla är friska. Varken Lehmann eller Byström ska spela i en fjärdeline. Har svårt att se hur någon av våra Centrar (Bröms, Crippa, Byström, Lehmann)kan spela på någon vinge. Sen fins Kim och Sallhag kvar också. OM tex Lehmann skulle flytta ner i fjärde så saknas en eller två yttrar som kan producera. Men allvarligt, funkar det med 4 producerande kjedjor? Tycker att våran tredje har bra potential att producera lika bra som andra. Tränarna kan säga att detta är ett angenämnt problem, men jag tror att det kan bli fel. Eller är det bara jag som är nojig. Får nog ta mig en återställare och fundera lite till. Skål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur det blir med de där fyra centrarna som radades upp. Jag hoppas att de kommer finnas tillgängliga. På fredag eller här på bloggen å får vi veta. Håll tummarna!

   /G

   Radera
 4. David Lundbohm....

  Samt så har jag hört att man ska hissa 21 mot åker.

  SvaraRadera
 5. Kollade lite och det som talar för Lundbohm är att VIK inte har plats för honom sen man tog in Mikkelson som ger ett överskott på icke-EU-spelare. Redan förra säsongen så talades det om en övergång till Asplöven som då låg i ettan, då Lundbohm inte fungerade lika bra som i Växjö och VIK var missnöjda.

  Sen finns det en oro kring Bröms och då vore det verkligen aktuellt att plocka in honom, även om det knappast lär vara gratis. Jag hoppas dock inte att det är så illa med Bröms som gör att man eventuellt letar nyförvärv.

  Kanske ett lån fram till transferfönstret eller tills lock-outen blir definitiv eftersom Mikkelson spelar i VIK pga lock-outen och att NH vill säkra upp pga osäkerheten kring Bröms i Allettan?

  Rena gissninga....drömmen vore ett "säsongen ut" kontrakt samt att Bröms fixar att lira.

  /G

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.