16 december, 2012

GrundSerien


Vi kör en liten lista för att sammanfatta grundserien. Håll till godo:

GS flipp Här får det bli dött lopp mellan de 10 matcher i rad som NH vann och vann och vann…… och Spelet med en och två man mindre på isen. 100% i BP i elva omgångar och det krävdes fem mot tre för Botkyrka att göra målet som bröt den svårslagna sviten i den tolfte omgången.

GS flopp Måste ändå bli seriepremiären inför nästan 1600 nyfikna åskådare. Stryk med 4-1 och publiken var i chock. Som tur var repade NH mod och vann de tre nästkommande matcherna och slapp alltför STORA negativa rubriker.

GS sämsta motstånd Här måste ändå Nacka bli omnämnda. Ett mål på tre matcher mot Nyköping säger en hel del om hur mycket som skiljer lagen åt. Hur Nacka ska kunna undvika jumboplatsen har jag svårt att se. Carl Olsson måste trolla med klubban för att hjälpa laget att undvika negativt kval.

GS bästa motstånd Var helt klart Visby/Roma. Nyköping kom inte ens upp i halvfart samtidigt som V/R var taggade till 1000. Då blir det som det blev, inga undanflykter utan ta det som en lärdom sades det i NH-lägret efter matchen. Så sant som det är sagt.

GS bästa motståndare Kanske var Gröndahl i just V/R. Men det finns många duktiga spelare i serien. Varje lag har sin ”stjärna” och jag gillar spelare som tex Carl Olsson i Nacka eller Martin Lundberg i Vallentuna. Skulle vara kul att sätta ihop ett ”all star team” från D-serien och möta något annat ”all star team” lag.

GS sämsta motståndare Det måste ha varit Taskinen i matchen mot Vallentuna hemma. Alla får ha en dålig dag/kväll men likväl måste väl alla ha en bra dag någon gång. Alla utom Taskinen kanske.

GS bästa junior Alla kategorier är Anton Svensson. Och det roligaste är att han bara blir bättre och bättre för varje match och träning. Det är riktigt roligt att se hur en spelare utvecklas och det ska bli spännande att se var det slutar för Anton.

GS onödigaste Kan man tycka att chansningen med Bröms i Järfälla var. Det är klart att det är lätt att vara efterklok och med facit i handen så skulle självklart inte Bröms ha spelat. Ett tag var nog samtliga rädda för att säsongen var över för en av Div1s bästa spelare. Men nu lutar ju allt åt att Niklas är klar för Allettan och det tackar vi för. Snacka om sparkapital.

GS comeback I den här kategorin finns det bara en spelare. Enlunds comeback i fredags som dessutom kryddades med 1-0 målet är ohotad etta. Skulle Håkansson komma tillbaka skulle han behöva göra ett hattrick i comebacken för att ens komma i närheten av Jens Enlund. Typ!

GS konstigaste Är all turbulens i Åker. Spelare slutar och tränare avskedas på löpande band. Trots detta kom laget på en fjärdeplats och det är faktiskt imponerande. Nu ska tydligen Sebastian Nykvist förstärka brukslaget men man måste värva in mer än så om man inte ska bli slagpåse i AE. Tro mig!

GS målskytt Blev ju Bjuhr. 21 påsar blev det för Elias och ödmjuk som han är så säger han att ”det är bara att hålla klubban i isen, med tanke på mina medspelare” säger han.
 
GS största sjukstuga Var NHs. Allt under 6 spelare borta var ju lika med succé. Det märkts i och för sig inte så mycket i spelet, men träningarna blev lidande allt som oftast.

GS nolla Här utnämner jag Johan Svensson som faktiskt höll nollan fyra gånger under GS. Han kom tvåa i målvaktsligan när det gäller räddnings%. Stabil!!!

GS coach Här är det hur enkelt som helst. Jag frågade Fredda Johansson efter någon av serielunkssegrarna om det var en coachseger och han svarade blixtsnabbt att ”alla segrar är coachsegrar, förlorar vi skyller jag på spelarna” Enkelt att vara coach med de förutsättningarna.

GS bästa poängback Crippa är ganska överlägsen här. Han står faktiskt som back i swehockey.se´s statistik. Undrar om lagkaptenen ligger bakom detta och hoppas på ett elitseriekontrakt via en EP-värvning? Lycka till som back i Rögle Crippa.

GS stolle (måste ju få hänga någon spelare också) Blir Emrik Larsson i Visby/Roma. Sättet att reta upp publiken var effektivt men inte så snyggt. Hämnden är ljuv i AE Emrik. Du är körd redan från start. Tack för bränslet och snälla du, väx upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.