02 december, 2012

Rättvist och onödigt

Ja så kan det gå. Ingen trevlig stämning utanför Nyköpings omklädningsrum den här kvällen. Laget stängde in sig lääääänge efter matchen och när tillslut några spelare började droppa ut såg det ut som att de hade haft ett jäkla tequila race där inne, utan tequila. Sura miner med andra ord.

Matchen är inte mycket att säga om. Visby var bättre och vann helt rättvist. Inget snack. En hyffsat snäll match för att vara NH – V/R egentligen. Visst åkte Bjuhr ut 10+20 för snack något som jag tycker är jävligt dåligt av domaren. Enligt någon som satt bakom spelarbåset sa Bjuhr till domaren ”bra gjort” efter ha fått sin första 10a. Lite måste väl även en domare kunna ta? Bergs matchstraff var inte det heller något grovt. En hakning som blev lite fel. Jag pratade med Mikael Adamsson efter matchen (det var han som råkade ut för Bergs hakning)och han var förstås nöjd. Han tyckte inte att Nyköping var på tårna och att det rann iväg var inget konstigt. Han tyckte också att det var seriens normalt sett två bästa lag som möttes i kväll och han var rätt övertygad om att de två lagen har bra chans att ligga etta och två även i allettan. Men det ska spelas om det först sa han. Trevlig kille utanför isen. Otrevlig på densamma. Detta gäller även spelaren som hamnade etta och femma på min lista tidigare(spelare jag älskar att hata).  Jonas Abrahamsson. Rätt skön kille egentligen och han fullständigt älskar att reta motspelare och publik. Hans jobb liksom och man måste säga att han gör det ruskigt bra.

Nej det är bara att inse att hårt jobb krävs om man ska vinna hockeymatcher. Glida funkar inte. Det såg bättre ut i sista perioden när Johansson ändrade om i samtliga formationer utom Berg, Lehmann och Thims. Men som sig bör gick V/R ner ordentligt i tempo i sista och lät NH få mer att säga till om. Nu finns det att träna på. Nyköping gick bort sig fullständigt vid några tillfällen när man hade tekning i egen zon. Och i de två första perioderna fick man inte några längre anfall överhuvudtaget. Här måste man bli betydligt bättre.
Vad fan sysslar V/R med när de lämnar isen? Tjej-tjut hela vägen till omklädningsrummet. HAHA Pinsamt är det enda ord jag kan komma på!

**********

Några korta instick från matchen.

Tyckte att Joni gör en ok match tillsammans med Berg. Johan Svensson gör ingen kanonmatch men fick inte mycket hjälp heller. Jeppe får samma betyg. Kim såg bra ut när han spelade med Mozart och Tornberg. Sallhags passning till Crippa 2-6 mål får högsta betyg. PP och framförallt 5 mot 3 spelet måste gnuggas. Knappt ett avslut trots att passningarna sitter på bladet hela tiden är dåligt.

Jag vill ha Bröms tillbaka nu!

**********

Wings – Åker blev alltså uppskjuten. Isen höll inte för spel.

Järfälla – Väsby 1-6 Väsby grep halmstråt och har en minimal chans att snuva Vallentuna och Åker på sista allettanplatsen.

Botkyrka – Nacka 9-2 Nio mål på 18 skott! Kan inte varit kul att vara målis i Nacka.

Vallentuna – Huddinge 1-5 Hela 4st ”abuse of officials” för VT och 92 – 6 i utvisningsstatistiken. VT lär inte vara nöjd med domaren. Huddinge skrattar hela vägen till allettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.