02 februari, 2013

En amatöranalys

Jag tänker försöka mig på en patetisk förklaring till varför det gick som det gick mot Enköping. Här kommer min amatör analys av målen:

1-1 Målskytten Petter Vidmark screenar snyggt bort Bröms precis innan han får tillbaka pucken och sätter den till 1-1. Briljant agerande av Petter och att domaren skulle kunna ta utvisning i det läget finns inte. Självklart blir Bröms irriterad men upprinnelsen till målet sker när Enlund ramlar när han ska åka efter pucken som Gunnarsson lägger efter sargen. Otur och många små faktorer ger 1-1.

1-2 Här skyller jag på noggrannhet eller rättare sagt slarv. Att Lindholm ska lyckas träffa Abrahamssons klubba är minimal i det läget. Men dock finns chansen, därför känns det oerhört slarvigt att ge bort pucken i där. Egentligen är det ett bra jobb hemåt men det slutar ju med mål för ESK så det är ju inte godkänt. Att man sen ska lyckas få bort pucken efter stolpträffen känns som 50/50.

1-3 Här går man bort sig. Selin stöter ner i anfallszonen och ingen täcker upp för honom. Bröms kollar puck och söker sig in i banan i stället för att se att Cruseman kommer efter sargen. Två mot ett läge och mål. Sen är det nära att Svensson tar den men tur är inget NH har i den matchen.

1-4 En målvaktstavla. Den pucken tar Johan 999 gånger av 1000.

1-5 Ekeberg varnar om att ESK spelaren är på väg ut från båset och slår säkert hål i isen med klubban i det läget. Ingen täcker upp Löf i det läget och visst är Ekeberg lite på halvdistans men om man måste chansa att ligga kvar i anfallszonen där så kan man inte slå en chanspassning in i mitten. Då är risken oerhört stor att det blir ett friläge. Ekeberg var inte glad på sina medspelare där.

Samtliga mål finns att skåda på lokalsporten.se Klicka HÄR för målen.

**********

Vad säger då detta? Jo att i morgon är det noggrannhet och disciplin som gäller om chansen till PO skall finnas kvar. Det som ändå känns mest positivt är att det är ett fullt lag förutom Petter och Anton Svensson som kommer att åka till Lindesberg i morgon. Om inget oväntat händer under kvällen/natten det vill säga. Tornberg, Berg och Lindlöf var med och tränade i dag och kommer följa med i morgon. Vi kommer att möta skickliga forwards men lite tröga backar så det gäller att täppa till ytorna i mittzonen och sen vara effektiva när tillfällen ges.

Vi ger aldrig, nej vi ger aldrig upp i Nyköping!

3 kommentarer:

 1. Har också kollat klippet. Stämmer in i din analys i det stora hela.

  1-1 Även om Bröms blir solklart interferad så får han inte stå kvar och tycka synd om sig när spelet går vidare.

  1-2 Crippa får inte ge bort pucken men samtidigt så har han ingen hjälp av de övriga 4 i femman då både Sallhag och Jacobsson vänder rygg till. Finns ingen avlastning på pucksida som kan hjälpa Crippa. Sallhag måste ta den avlastningen i det här läget.

  1-3 Ingen fart hem samtidigt som man tittar puck. Alla blir stillaståend och hamnar på mellis. Så även Norberg som sista back. Selin är 2:a hem efter att ha varit längst fram.

  1-4 kan man tycka att Johan ska ha men det är ett direkt skott med lång passning innan. Han hinner inte få ihop grejerna. Däremot det som skrämmer är att förste man in på mål är en enköpingsspelare. 3 mot 3 i hörnet och NH har 2 spelare på felsida om sina motståndare. Där har vi nog den stora boven i försvarsspelet.

  1-5 Ett långsamt och dåligt pp där självförtroende visar upp sin sanna sida. Långsamma passningar och tillslut så chansar man med en näst intill omöjlig passning. Friläge och mål.


  Har inte sett många matcher iår men upplever det som om laget har ett jättetryck på sina axlar och därför gör man individuella felbeslut som leder till stora bestraffningar. I försvarsspelet är man inne på varandras uppgifter och det leder istället till att man gör allting fast mindre bra. I anfallspelet litar man på att puckföraren skall göra allt. Han lämnas ensam osv. Inte puckförarens ansvar att det finns spelaalternativ. Man åker i skugga.

  För att vända detta gäller det att man gör det enkla som är väldigt svårt. Spela rakt, sluta vara konstruktiv i fel lägen. Vinner man får man 3 poäng oavsett hur tråkigt eller snyggt man spelat.

  19 raka så är man i allsvenskan.

  Ingen expert men en gammal tränare

  Kjelle Andersson

  SvaraRadera
 2. Nej Kjelle du måste räknas som proffs i det här sammanhanget ;-) Hur som helst tror jag på seger idag. Vet inte varför med det känns så bara.

  SvaraRadera
 3. NH:s J20 tärde på S:t Cyrs självförtroende i kväll i bortamatchen mot ESK där han vaktade kassen. Nyköping vann med 5-3 :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.