07 februari, 2013

Taskinen är bedrövlig


Det blir en kort sammanfattning av matchen mot Hudik, och som ni kanske har märkt har frekvensen gått ner på inläggen på sista tiden. Jag skyller på att tiden inte räckt till helt enkelt. Ni har inget val än att köpa den klassiska bortförklaringen.

Först måste jag få skriva att jag anser att Taskinen är ett stort orosmoment i matcherna. Nivån är så ojämn att man tycker att Nyköpings nyplogade tvättbrädeliknande gator är plana i jämförelse. Ibland blåser han av när en spelare tappar handsken medan han i nästa moment inte blåser när målvakten blir skjuten i huvudet. Rätt eller inte kan diskuteras, men när NH gjorde mål efter att en lös fladderpuck träffat Huddinges målvakt på hjälmen så blir det målet bortdömt för några matcher sedan. Men inte i kväll.

En Hudik spelare ligger på isen och Taskinen blåser av spelet när NH ska anfalla, i nästa moment ligger Joni på isen och Hudik får fortsätta sitt anfall och gör såklart mål. Det är ju så klart inte bara de sakerna som ligger bakom min kritik men skulle man ta upp allt så skulle det här bli en jävla C-uppsats så därför låter jag bli. Och det viktigaste av allt, det gick ju vägen trots allt.

Jag tycker att laget är på rätt väg igen, det ser lite bättre ut framåt och definitivt stabilare bakåt. Men fortfarande har man svårt att stänga perioden när man sent tagit ledningen. Det är en sak som måste bort när Visby och Huddinge står på andra sidan linjen. Nyköping är bättre än Hudik i kväll och jag håller inte med Hudiks tränare som skyller på otur. Med lite bättre effektivitet hade NH stängt matchen i andra perioden. Berg är grymt viktig med sin härliga inställning, och tillsammans med Thim och Lehman är man tunga att möta. Förstalinan ser bättre ut i kväll och framförallt Bröms verkar piggare än på länge. Det är något som bådar gott inför avslutningen av serien.

Nu vann ju Åker mot Enköping vilket innebär att NH fortfarande ligger femma i tabellen. Men å andra sidan är det två lag att jaga. Jag hävdar att om NH går fullt så klarar man en PO plats, men det ser tufft ut vid ett ev. poängtapp. Just nu har vi i alla fall målskillnaden på vår sida. 
Falun hemma är Måstematch #3. En gratis måstematch. Fri entré på söndag alltså och förhoppningsvis kan folk ta sig ner till Stora Hallen för det är viktiga poäng som står på spel. 631 personer på läktaren i kväll är bedrövligt dåligt. Visst hade man varken väder eller fotbollsmatcher på sin sida men när det gäller så pass mycket så tycker jag att det saknas 4-500 personer på läktaren. Minst!

Axbom är fortfarande obesegrad. Pappa Axbom alltså, enbart segrar när han kört ismaskinen den här säsongen. Vem som kör på söndag? Ingen aning.

10 kommentarer:

 1. Sluta skylla på fotbollen och vädret var samma sak förra gången det blev en publikdipp det var i samband med att laget underpresterat och då räcker det inte med att vinna en match och tro att ja då kommer publiken tillbaka. Nej jag har hört åtskilliga på mitt jobb (ca 20 pers här som brukar gå på hockeyn) säga att dom inte tänker gå på någon mer match i år så vida det inte blir PO. Det beror inte på väder eller fotboll utan på att dom är besvikna på laget eller den "produkt" dom betalat dyra pengar för att se.

  Och bespara mig allt dravel om att man är en idiot om man inte stöttar sitt lag även när dom spelar dåligt för det är inte att laget förlorar som gör att folk inte kommer eller går hem mitt i matchen som folk gjorde mot Enköping. Utan det är sättet dom förlorar på som är problemet.

  Var för övrigt bra med folk som kollade på sändningen online igår och folket från Hudik var mäkta imponerade över kvalliten och hur proffsig sändning det var +++++ till Lokalsporten som gör ett kanonjobb!!

  Hoppas verkligen att det skiter sig för ESK & Åkers nu för tror inte det finns en chans att NH tar full pott mot Visby & Huddinge (men håller ju så klart tummarna)..

  SvaraRadera
 2. Några saker är fail här:
  - Hur kan man välja att bara stötta ett lag i medvind? Stödet behövs minst lika mycket, om inte mer i när laget är i en svacka.
  - Dyra pengar? 120 kronor i veckan, det är ju inte ens ett helgmys på McDonalds, när man inte orkar laga mat. Eller två öl på krogen för den delen.

  Att de tycker så, det är dravel och då kan de lika gärna sitta i sin soffa och se en helt menlös fotbollsmatch och beställa hem sin pizza. Och samtidigt klaga över "den där jävla vintern".

  SvaraRadera
 3. Det konstiga är att hur det än går så är det bara skit snack runt laget..Går man på alla hemma matcher så har man väl lite rätt att klaga kan vissa tycka. Men när det går som bäst då är det nästan inga som hyllar de grabbar som gör jobbet på plan.Men såga det går visst jävligt bra tydligen=(.. Nu kör vi på söndag

  SvaraRadera
 4. Blir riktigt lack på första kommentaren i inlägget men den typen av resonemang är ju inget nytt under solen i Nyköping. Vi vet att det förhåller sig så att folk i Nyköping, ja för den delen hela östra Mellansverige, betalar efter underhållningsgraden till skillnad från andra, mer isolerade orter, där alternativen inte finns.
  Det är en verklighet som vi måste förhålla oss till även om det villkorslösa stödet kan öka genom att stärka produkten.

  Med det sagt så orkar jag inte med skiten som kastats på laget och föreningen. Oavsett med eller motgång så är det fel någonstans i alla fall. Själv bor jag i Sthlm och tog tåget till nästan varje hemmamatch, samt åkt på de mest obskyra pendlarlinjerna på bortamatcherna trots mina andra åtaganden. Jag försöker inte lyfta mig själv som någon mönstersupporter, finns andra som offrar mer tid/pengar på att följa laget.

  Det jag vill ha sagt här är att man ska ha betydligt mer på fötterna för att klaga ut i det öppna när laget spelar avgörande matcher. Att det går lite tungt är knappast fog för att yttra sig. Att stanna hemma är upp till var och en fritt att välja men det blir ju genant när folk ena gången står och hoppar bland 3000 pers i glädjeyra när det går bra och i nästa hånar folk som går på matcherna med ~500 pers när det är riktigt illa.

  Ja du anonym, om dina ca 20 kollegor "som brukar gå på hockeyn" sagt att de inte går förns det blir PO och att orsaken är att produkten är för dålig, visst det respekterar jag men....

  KOM INTE IN PÅ EN SUPPORTERBLOGG OCH RALJERA ÖVER DET NÄR MAN INTE ÄR MED OCH BIDRAR TILL ATT PRODUKTEN BLIR BÄTTRE! ALLVARLIGT, KNIP!

  Jag brukar inte höja rösten bortsett från matcherna i annat fall men jag är riktigt, riktigt less på den här retoriken som alltid av någon outgrundlig anledning måste anföras. Om det skulle vara lika mycket ljud från alla belackare när NH spelar i medgång och publiken strömmar till så skulle vi ha nog ha Sveriges bästa hockey-publik.


  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu verkar det som att de 20 personerna som inte anser att det är en produkt värd att betala för men ändå vill se ett bättre lag nästa säsong kan få se nästa match gratis. Bäst att passa på då man inte vet om det blir något PO och således ingen hockey på ca 7 månader och vem vet vilket lag NH ställer på isen kommande säsong? Kanske inte är värt att betala för att se!

   Radera
 5. Vad kul att nästa domare vi ska ha de kommande två matcher är peter lyth är ju ett riktigt stolpskott de med=(..

  SvaraRadera
 6. Nästan så man skulle erbjuda Sabelström en tusing i handen extra för varje NH-match han dömer. Bäst i ettan.

  /G

  SvaraRadera
 7. Larvigt att gnälla på folk som har "negativa" åsikter eller säger att folk dom känner är medgångsupporters! Det är inget nytt att NH har en stor skara medgångsupporters som bara kommer när det går bra och ungefär 700-900 trogna som kommer i vått och torrt.

  Bara för att vissa är supertrogna så betyder inte det att man ska klaga på dom som klagar och inte brinner för laget lika mycket.

  Som jag ser på det hela så är alla som vill på något sett vara med och hejja på NH välkommna i alla sorters forum. Är ju lite poängen också att man ska diskutera och dela uppfattningar annars är det rätt meningslöst att ha kommentatorfält. Men visst det kommer lite väl mycket negativt ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är inte att det skrivs negativt, det är att folk upprepar samma negativa mantra gång på gång. Dessutom anonymt. Vad vill man uppnå? Tycker du att det inlägg som gett upphov till flödet här har något relevant diskussionsunderlag? Det fastslår ju bara det alla vet och alltid vetat.

   Den dagen någon kommer med konstruktiv kritik som har något relevant diskussionsunderlag med sitt namn bakom blir jag chockad.

   /G

   Radera
 8. G + andra..

  Varför är det negativt att skriva om något som är (känns) fel ?

  Det är väl positivt om felaktigheter kommer fram, för då kan det korrigeras av berörd(-a) person(-er/-al).

  Är det negativt att skriva att vissa i speakerbåset borde kamma till sig och lära sig VÅRAT lag, med namn och nummer.. ?

  Är det negativt att undra om en del av de s.k. "läktarvärdarna" är där bara för att se matchen gratis eller inte ?

  Är det negativt att fråga om varför det inte fanns popcorn nu sist, eller varför 50/50-lotterna slutar att säljas så fort, eller varför puben var stängd (Inkomstkällor försvann).


  Nää, inte i mina ögon.

  Och negativt är att undanhålla fakta om "vissa saker" som många pratar om och undrar över. Lägg korten på bordet, med sanningen kan man komma långt..

  Sen beror väl det på "vems" sanning man vill lyssna och tro på..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.