10 februari, 2013

Någon borde rannsaka sig själv på hemresan


Det blev mycket enklare än vad jag hade befarat. Det beror dels på att Falun saknade sina två toppforwards i Näslund och Lövdahl i kväll. Visst hade poängfördelningen inte sett annorlunda ut även om de hade lirat men med tanke på antalet powerplay Falun bjöds på så antar jag att Falun hade kunnat utnyttja något mer tillfälle. Men i kväll visar NH att det är klasskillnad lagen emellan.  Med Tornberg, Sallhag och Lindlöf i en fjärde lina så har Nyköping fyra producerande linor. Kommer behövas med den här mardrömsavslutningen mot de bägge topplagen. Nu är det ”Fokus Visby” som gäller.

9-2 borde varit tvåsiffrigt. Lyth är inte en millimeter bättre som domare än Taskinen. Inte alls. Det som skiljer de två åt är att Lyth ibland inser sin egen oduglighet och då ger tillbaka till laget han nyss felfördelat. Annars är det ungefär samma kvalité.

En spelare borde rannsaka sig själv på hemresan. Stefan Wennerström, vilken jävla fegis. I sekvensen innan överfallet passar Bröms hem till egen målvakt i spel i numerärt underläge. Sen tar Niklas pucken och åker ner i Faluns zon och där blir det kortslutning i Wennerströms skalle.
Anledningen till tacklingen på Bröms ser jag som ren överlägsenhet från Nyköpingscenterns sida. Falun kunde helt enkelt inte stoppa Bröms på annat sätt än att på det fegaste sätt tackla Bröms i ryggen. Jävla pucko.
 

Vi fick i alla fall se en hel del snygga mål. Dock vet jag inte om Mozarts fyra kassar var de fyra snyggaste? Men i det här sammanhanget är det oväsentligt. Mozart var på rätt ställe hela tiden i kväll. En liten parentes, Nyköping gör nio mål och Bjuhr gör 0+0.

Jag tycker att Kim ser bättre och bättre ut för varje match. Det kommer NH behöva på Gotland. Hela laget är definitivt på god väg att ta sig ur den där svackan som kom så himla olägligt under säsongen. Nyköping fick bra hjälp av Visby i kväll som bortaslog Åker och därmed är bukslaget under det där strecket. Två poäng upp till NH och tre upp till Enköping. NH måste ta poäng på fredag, så är det bara.

**********

Åker – Visby 3-5
Sänder ett tack och ett grattis till Visby. Dels hjälpte de NH att klättra över strecket. Dels blev de själva klara för PO. Nu handlar det endast om laget ska ta sig direkt till PO3 eller PO2. Som jag varit inne på tidigare så är det inte helt självklart att det är fördelaktigt att gå direkt till PO3. Uppehållet blir långt. Men hemmaplansfördel är nog än viktigare. Eller?

Enköping – Hudiksvall 5-0
Enligt rapporter var Hudik oerhört bleka. Uppgivet och nonchalant sägs det, och inte hjälper det att lagets bästa spelare inte fanns med i kväll. ESK ska dock inte skämmas och visst känns det som att ESK har ena foten i PO. Nu väntar visserligen Huddinge som går för seriesegern, men sen möter man Lindlöven i sista rundan. Lindlöven som endast har motivationen att inte komma sist. Räcker det för att störa ESK? Nej det tror jag inte.

Huddinge – Lindlöven 6-1
Huddinge trummar vidare. Jag blir mer och mer imponerad av laget som inte alls såg så stabilt ut i grundserien som de gör nu. De har än så länge inte förlorat i allettan! Lindlöven hängde med målmässigt i första perioden men när Huddinge fortsätter att göra jobbet orkar inte många lag i den här serien med att stå emot. Ska Huddinge gå obesegrade genom serien? Inte omöjligt.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Såg nu att han kanske e med redan på fredag mot visby iaf vad det stod på sn..

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.