09 februari, 2013

Gratis är gott!


I morgon är det gratis hockey i Nyköping. Det vet säkert alla men det tål att sägas igen, och igen och igen. Vid förra gratismatchen var vi 2885 personer på läktaren. Om man ska se krasst på det så borde vi vara dubbelt så många i morgon. Den här matchen är så sjukt viktig att intresset borde vara enormt. Men så blir det naturligtvis inte.

 

Det har börjat skrivas på olika medier om hur skadedrabbat Falun är och det oroar mig lite. Ett visst bekvämlighets tänk kan lätt sprida sig i laget och då blir det torsk i morgon. Full fokus är vad som gäller oavsett vilket lag som man möter.

 

Igår var det som sagt seriefinal i Visby. Huddinge började oerhört svagt och låg under med 4-1 efter 20 spelade minuter. Då såg det tungt ut även för NHs del. Mina tankar runt den matchen beskrev jag i mitt förra inlägg. Men till andra perioden kom Huddinge ut som det lag man är vana att se dem, man vinner perioden med 3-0 och den sista perioden blir mållös. Sen kliver min personliga favorit in i leken. Taskinen. 3 minuter in i OT får Huddinge straff (många blir förvånade över att Huddinge tilldöms straffen) och avgör seriefinalen här. Skönt och ett litet tack skickas härmed till Victor Andersson som sätter straffen, och naturligtvis till Mikko Taskinen. Eller va fan, hela Huddinge kan få ett tack från mig.


 

Nyköping ska kunna ställa upp med ordinarie lag i morgon om inget inträffar under natten. I Falun är det lite frågetecken. Men det är som sagt inget jag fokuserar på. Synd är dock att Oscar Jernström inte kommer att spela. Knät har börjat spöka lite och OJ vill inte chansa och gå på smärtstillande.

 

Tre poäng är vad som gäller och jag tror att det kan gå vägen i morgon. Skulle så bli fallet har en liten, liten fågel viskat i mitt öra att det kan bli möjligt att se matchen via webben nästa fredag. Vore inte det grymt så säg? Men som sagt det är inget officiellt på den fronten ännu men är det någon match man skulle önska att den livesändes så är det väl ändå en kanske avgörande match mot Visby borta?

 

Ta med alla du känner nu så kör vi i morgon. Det här kan gå vägen gott folk.

4 kommentarer:

 1. Jag räknar med att NH vinner i morgon. Jävlar om det går att köpa matchen i Visby. Tittar rekord från Nyköping. Wov!!!!!

  SvaraRadera
 2. Vi är nog många som kommer köpa matchen om det skulle bli så.....

  SvaraRadera
 3. Den borde de sända många kommer köpa den plus att är det den som gäller så är det ju det man vill se=)..Sen får man fira här hemma på söndagen efter huddinge matchen=)..Tre fina pinnar imorgon så är vi på G..Hoppas åker får pisk också=)..

  Bråkan//

  SvaraRadera
 4. Nu måste matchen på fredag sändas=)..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.