01 februari, 2013

Några övergångar och en avstängning


Det hände trots allt lite igår gällande transferfönstret. Nej inte i NH men väl i konkurrerade klubbar.

Enköping släppte sin målvakt Ola Nilsson till Wings. Och i stället tog man in Åkers ratade Simon S:t Cyr. En försämring för ESK men som det låter hade man inget val i fallet. Simon är en bra målvakt i sina bästa stunder. Och tvärtom.

Visby har lånat in Niclas Frahmer från Växjö J20. En på pappret intressant spelare som säkert kan täcka upp för en skadad Emrik Larsson. Man har även signat Kyle Mariani, en kanadick som på pappret inte imponerar. Men jag antar att Mr Martell har sina kontakter. Rykten säger att det är en värvning som kostar lite men som säkert kommer löna sig. Vi får se!

Faluns Rasmus Sandström (brorson till Tomas Sandström) lämnar Falun och går i stället till Fagersta AIK i div2. Rasmus var en av Faluns bättre spelare set till poängskörden i GS. Nu får Fredrik Johanssons moderförening njuta av forwardens ”skill”.

***********

Gnesta fortsätter att övertyga i div2. I kväll satte man Mälarhöjden/Bredäng på plats och matchen slutade 7-1. Om man tittar på laguppställningen i Gnesta kan man lätt anknyta till Nyköpings Hockey. Några namn ur truppen: Tobias Snäll, Albin Ivarsson-Hamberg, Sebastian & Viktor Hällegard, David Olsson, Marcus Ekstrand, Marcus Ojell, Erik Gustavsson, Andreas Norlie m.fl. I dagsläget har Gnesta fyra poäng upp till fjärdeplatsen, precis som NH alltså. Vem vet, det kan bli derby nästa säsong. Gnesta hade i alla fall 424 personer på läktaren i kväll. Bara det!

***********

Ett bra inslag på lokalsporten.se finns att skåda. Lillen, Kalle och Mathias Andersson diskuterar hockey och slagsmål. På tal om slagsmål, Petter är avstängd även på söndag mot Lindlöven. Tre matcher blev det för fighten i Huddinge. Lite överdrivet om du frågar mig.
Det här vill vi se mer av på söndag. Bjuhr firar 1-0 mot Enköping
Det är PUCKEN som skall in. Men det blir på söndag.
Tack Zelda för bilderna.

10 kommentarer:

 1. För mig är det en gåta att inte Ekstrand blev erbjuden ett kontrakt. Istället plockade man in Eberhardsson.

  Enånittio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där håller jag med dig. Mackan var riktigt bra i J20 och även i Alaget de gånger han fick chansen. Hade gärna sett att båda fick chansen.

   Radera
 2. Snälla sluta gnälla det finns synpunkter på trupperna ta det med ledningen i tid nu har vi det laget vi har och för en månad sen fans det inga tvivel om po3 och vi östte in mål men nu trettifem experter!!!!och en del super experter,och 21 är int tränad och motiverad dock 85 han skall lyfta oss... vår man i verkligheten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget gnäll. Jag håller bara med om att Ekstrand hade gjort sig förtjänt av ett kontrakt med NH. Nu blev det inte så. Truppen vi har är så mycket bättre än tabellplaceringen. Det måste ut nu bara, på söndag vänder det.

   Radera
 3. Ordet "var" räcker för mig vi har den trupp vi har.

  SvaraRadera
 4. Du missade Att Åker fått in Jacob Dahlström från SSK! :)

  SvaraRadera
 5. Svensson ska stå imorn säger Freddan på lokalsporten.se :(

  Hoppas han rycker upp sig för det är vad som fattas i truppen en stabil målis annars har vi en på pappret och på riktigt bra trupp.
  Tycker inte som många att vi ska ringa nr 21 eller ta in nån extra bara att låta gubbarna som kommit så här långt kämpa vidare å hålla tummarna för 4e platsen. Kan vara bra att dom får en liten näsbränna så det inte går för lätt som förra året när dom gick in i väggen mot KRIF efter att vunnit allettan ganska lätt.

  SvaraRadera
 6. Men snälla någon vad är det för snack de har om slagsmål i hockey.
  Hockey ÄR en kampsport, tacklingar ÄR tillåtna, det är de inte i någon annan sport, man får röra bollen men INTE spelaren. Att påstå att handboll är tuffare än hockey är ett bevis på okunskap, farten = massa i rörelse är betydligt högre i hockey.
  Att man i sådana lägen har en möjlighet att dränera lite adrenalin med en fajt är väsentligt för att inte buffra upp för mycket skit.
  Sen tycker jag att det är dumt att slåss utan handskar men annars ser jag inga problem.
  Skador av allvarlig art uppstår extremt sällan i slagsmål.

  SvaraRadera
 7. Oj, snacka om kasta spjut i radhus.... Vill jag se boxning så går jag på boxning. Man får tacklas ha kroppskontakt i fler sporter. Skulle vilja se ovanstående författare fånga in en satsande 9 meters skytt i handboll. Något som är tufft i dagens hockey är att respektera sina motståndare. Så om man får lite för mycket adrenalin när jag är på hockey då är det ok och gå bort till motståndar klacken och smälla till någon........

  SvaraRadera
 8. Jag förstår att du är anonym och helst vill så förbli.
  Men att det skulle vara ok att börja slåss på läktaren bara för att jag tycker det är bättre med ett slagsmål på isen här och där, är en minst sagt märklig slutsats.
  vad jag menar med urladdning är det som jag tror "Lillen" syftar på. Många fega spelare åker omkring och hugger både här och där, men om de vet att de ev. måste stå för vad de gör/säger så svalnar de betänkligt.
  Dessutom så är det ändå fakta, skulle jag ta spjärn och sätta axeln i bröstet på din niometare, så lär jag inte få beträda en handbollsplan på många år, gör jag det i hockey mot en forward på väg mot mig, får jag applåder....

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.