23 februari, 2013

Sillys första lista!

För tillfället gäller det att hitta en tränare till laget och samtidigt försöka förlänga med de spelare man vill ha kvar. Och om jag har förstått det rätt så vill man behålla de flesta. Om jag vore sportchef skulle jag sikta på följande fem spelare till att börja med. Det handlar om topp 5 som jag anser vara viktigast att förlänga med.

1.      Kim Ericson
Kim blev bara bättre och bättre ju längre säsongen led. +7 i +/- statistiken ljuger inte och tillsammans med backen Johan Eriksson är det bäst i laget. Kim gör jobbet var han än spelar och att Kim är trivselkillen nr1 gör honom till en otroligt viktig spelare både på och utanför isen. Lägg till att han är den spelare i laget som gjort flest säsonger i NH och är en egenfostrad spelare. Här måste man få till en förlängning. Chansen till att man ska få behålla Kim är stor och jag gissar på 85%

2.      Markus Andersson Nyköpings poängkung har höga toppar och när det stämmer för Markus är han riktigt, riktigt bra på den här nivån. En spelare jag skulle lägga lite extra krut på att få kvar. Nu hade Markus -2 i +/- statistiken i allettan vilket inte är ok men som sagt topparna är höga och betydligt fler än dalarna i Mozarts spel. Chansen till en förlängning uppskattar jag till 65%. Känslan säger att Markus trivs här och att revanschlustan är stor. 


3.      Johan Eriksson
Johan kom ju som bekant in i laget efter jul och var stundtals briljant i spelet. Även Johan växte in i det ju längre säsongen led. Hade +7 i den statistiken och det är riktigt bra för den tilltänkte offensiva backen. Visserligen blev poängskörden inte så stor som jag hade trott men han har ett bra skott och om han fick chansen att spela in sig i laget redan från start skulle det med största sannorlikhet lossna på den fronten. Jag har ingen aning om hur han själv känner men jag uppskattar att chansen att Johan förlänger är någonstans mellan 55-65%


4.      Elias Bjuhr
Målkungen bara måste bli kvar. Bjuhr hade ställt in siktet den här säsongen och 31 mål är hyffsat många, det är tillexempel 9 mål fler än vad Håkansson gjorde säsongen innan. Bjuhr kan falla bort ur matcherna men jag älskar inställningen och viljan att ge sig in i skiten. Bjuhr tackade Bröms och Mozart för målen och visst ligger det lite i det. Men jag vill ändå inte ta bort äran från kämpen. Bjuhr är NHs publikfavorit och jag vill verkligen se honom i NH nästa säsong. Chansen att han förlänger gissar jag hamnar på 60-65%.

5.     Anton Byström
Här finns potential i massor. Även om 20-åringens utvecklingskurva skulle dala kommer det säkert bli en bra spelare i HA i framtiden. Gärna här i NH. Jag tycker det är underbart att se när Byström med sin härliga skridskoåkning tar in pucken i offensiv zon. 31 poäng mäktade Byström med under säsongen som gick och det anser jag vara väldigt bra samtidigt som jag tror att det skulle bli betydligt fler kommande säsong. Jag gissar på att det är 45-55% chans att Byström blir kvar i NH.

 
Bubblare: Anders Selin och JohannesTornberg.
Båda dessa spelare vill jag se vidare i NH. Selin visade sig vara så bra som man hade trott innan och Tornberg har grym potential det vet vi sen tidigare. Dock skulle jag vilja se Tornberg i en tydligare roll i laget. Förra säsongen spelade Johannes i samtliga formationer i laget.


 
Haka inte upp er på min gissning när det kommer till chansen att förlänga. Spekulativt och kanske lite väl optimistiskt på sina ställen. Men samtidigt vet jag att Nyköping fortfarande är en attraktiv förening och där det alltid finns en riktigt skön chargong i och runt laget. Kanske skulle Gresse vara i på topp i listan men vete fan om den gubben skulle överleva en vinter utan NH? Förlåt Gresse men du kan få en egen lista lite längre fram!

**********
Jag är ledsen Petter men du har en liten bit kvar till den störste.5 kommentarer:

 1. Jag tror att chansen att Bjuhr stannar i NH är mindre. Han har utvecklat en spetskompetens i sin roll och jag tror faktiskt att han spelar i HA nästa säsong.
  I SN kunde man också läsa att Byström sneglade över Atlanten och och för en 92:a är det väl hög tid för college nu.

  Personligen vill jag givetvis ha dem kvar i NH men det kan bli tufft att få behålla dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick känslan att SN förväxlade Svensson och Byström i artikeln. Att Anton Svensson har planer att sticka över atlanten är inget nytt. Men visst kan det vara så att båda vill åka över sjön? Vad vet jag!

   Radera
 2. Kontrar med topp 10:
  1. Mozart
  2. Bjuhr
  3. Kim
  4. Selin
  5. Johan Eriksson
  6. Anton Svensson
  7. Enlund
  8. Tornberg
  9. Byström
  10.Thim

  Sen som bonus lite folk som jag vill ha tbx in:
  1. Pascal
  2. Patrik Karlkvist
  3. Marcus Axbom
  4. Fredrik Näslund
  5. Acke

  SvaraRadera
 3. Hehe lägg till Lillen på listan över folk som ska tillbaka ;)

  SvaraRadera
 4. Försök också behålla våra unga Nyköpingskillar. Deras talang är tillräcklig och med rätt utveckling kan dem bilda en "billig", regelbunden stomme inom några år. Varför ta hit andra spelare på samma nivå?
  Den omedelbara fördelen med dem är ju också att dem är stationära i Nyköping just nu. Alltså inget krångel med bostäder, jobb osv.
  Dels är dem billiga och samtidigt drar dem släkt och familj till matcherna.
  Allt NH behöver göra är att satsa lite på dem.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.