13 januari, 2013

Skönt med en nolla


En riktigt stabil 2-0 seger som enligt de rapporter jag fått var totalt rättvis. När de båda lagen hade lika många spelare på isen så var Nyköping klart bättre än Hudik. Hudik fick i mellanakten inte mindre än tre chanser att spela fem mot tre utan att lyckas överlista Jeppe som denna kväll var riktigt, riktigt bra. Dock skall det tilläggas att två av tillfällena var korta men det förtar inte NHs BP och målvaktsspel som var bra denna kväll. Det känns skönt att just defensiven och målvaktsspelet funkade så bra igen. Framåt är jag inte alls orolig även om det bara blev två påsar i kväll. Byström och Tornberg blev målskyttar. På onsdag väntar Falun på borta is. Tufft men ändå en bra chans att ta poäng för NH. Men man lär få jobba för det igen.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Min jinx funkade. Ett problem bara, jag har bara råd med sju sådana till sen är kontot tomt och NH har ju tio matcher kvar i serien.

**********

Övriga matcher:


Huddinge – Visby 3-2
Två obesegrade lag skulle bli ett? Och Huddinge är numera det enda laget som inte förlorat under ordinarie tid. Enligt de rapporter jag fick under matchens gång så hade domarinsatsen mycket mer att önska. Men det är man ju hyffsat van med vid det här laget. Annars så var det så jämnt som siffrorna visar. 3-2 och skotten 31-30. Jesper Andersson avgjorde med ungefär 3 minuter kvar av matchen. En riktigt stark öppning av talangfabriken och serieledaren i allettan.

Enköping – Åker 5-8
En skräll med ganska stora mått. Om man ska dra det till sin spets så står det, Åkers Supportrar – Övriga hockeyexperter 1-0. Supportrarna var övertygade om att allt som hänt i föreningen skulle göra laget mer till ett lag medans alla andra var eniga om att Åker hade gjort sitt i kampen om en PO plats. Jag inkluderad. Starkt jobbat bruket. Och om sanningen ska fram så får gärna Åker ta plats 4 i tabellen så länge övriga lag är de som ligger före Åker i dagsläget. D-serien dominerar.

Lindlöven – Falun 4-3
Ett ganska väntat resultat, nu saknades återigen firma Näslund & Lövdahl. Med dessa herrar i lineuppen så kanske resultatet hade varit annorlunda. Men Lindlöven hänger på i racet om PO platserna. Definitivt!

2 kommentarer:

 1. Vi måste komma ihåg att vi har Huddinge och Visby kvar. De två på förhand tuffaste matcherna där det verkligen gäller att vara på tå. Oroväckande jämnt i tabellen, jag hade hoppats på att minst tre lag skulle vara avhängda efter halva serien. Men det ser ut att bli tvärtom. Det är nu det gäller...

  SvaraRadera
 2. Tycker framförallt att det är försvarsspelet (framförallt forwards backcheck och snabba återvinnande av puck) som ska hyllas för den hållna nollan. I de två sista perioderna släppte inte NH till mycket till målchans trots allt spel med en man mindre. Men jääävligt kul och viktigt för Jeppe!!

  De två sista perioderna var de stabilaste på länge, NH var totalt överlägsna!

  Helt otrolig hur Petter kan få fortsätta spela boxplay efter att ha orsakar 2st tre mot fem-lägen med klumpiga och onödiga utvisningar.

  Det ryktas om att NH letar målvakt då det inte duger med en junis som reserv. Vad finns det på marknaden?

  /Matte

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.