21 oktober, 2012

Tre poäng och en sprucken svit


Nyköping hade ett järngrepp om tillställningen efter 20 spelade minuter. 4-1 och visst kändes matchen avgjord redan här. Botkyrka missade en straff vid ställningen 2-1 , det var en bedrövlig straff som missade nätet och därmed aldrig gavs någon chans att gå in. Skönt när Tornberg går in och gör det han förväntas göra. Mål! Tre stycken blev det i dag, samtliga i PP.

Den andra perioden var inte bra från Nyköpings håll. Man släpper in två och därmed är sviten över. Elva och en halv match utan att släppa in mål i BP. Overkligt, och det krävdes spel fem mot tre för att Botkyrka skulle göra målet. Måste även nämna herren i randigt som var väldigt ivrig att blåsa i pipan. Jag tycker att båda utvisningarna som gav Botkyrka 5 mot 3 spelet var oerhört tveksamma. Petter Lindberg fick matchstraff och även Markus Berg. Den förstnämnde skriver på twitter: Att sticka fram hakan och säga "men slå mig då" är kanske inte alltid så smart? #bang

Botkyrkaspelaren var värd smällen och att endast Petter åker ut i den situationen visar vilken nivå domaren höll. Långt ifrån bra.

I den sista perioden går Botkyrka i kapp men då gasar NH på och Axboms passning till Crippa är matchens prestation. Markus Berg är inblandad i ett bråk i slutet av matchen och i samma situation visar tränare Johansson att han har ett jävla humör. Gå in på lokalsporten.se och sesituationen. Tornberg får sen sätta spiken i kistan när han gör sitt tredje i spel 5 mot 3. Botkyrka är inte dåliga men trots att de gick ikapp till 4-4 kände jag mig aldrig orolig. 6-4 och sju raka segrar är bra trots att spelet inte stämmer helt och hållet.

Nu väntar ett gäng svårare matcher som kräver bättre spel om man ska ta poäng. Huddinge borta på onsdag följs av Sörmlandsderby på söndag, där det är fri entré efter som sponsorerna betalar 1kr per åskådare.

Det är nu ett stort glapp ner till 5:an Wings. 14 poäng skiljer NH och Wings vilket är betydligt mer än jag hade vågat hoppats på för några veckor sedan.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


En match sket sig igen. Att Wings skulle förlora mot Järfälla trodde jag inte. Resultatet är bra för NH så det var värt att torska den matchen, samtidigt som Huddinge vann i Åker. Men det betyder att jag är tillbaka på +- 0. 1000 spänn kvar att förvalta. Nya bättre tag krävs.

**********

Håll utkik efter nästa tävling som kommer gå av stapeln om en vecka. En sista chans att vinna en matchtröja.

**********

Nyköpings Hockey har i kväll gått ut med ett pressmeddelande som går att läsa på hemsidan. Jag får återkomma med kommentarer och synpunkter på detta vid senare tillfälle.

2 kommentarer:

  1. Backkris till på onsdag. Båda defensiva klipporna Norberg och Petter borta. Petter kan nog vara borta länge då han hämtades med ambulans från dagens träning.

    Enånittio.

    SvaraRadera
  2. Ring Lillen!!! Borde ändå tas in en stabil defensiv back..

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.