20 januari, 2013

Bra helg för Nyköpings Hockey


Tror att jag såg NHs bästa för säsongen den här eftermiddagen. Riktigt bra försvarsspel i tre perioder och faktiskt total dominans mot seriesegrarna från Gotland. Kan man vara annat än nöjd? Nej!

Gästernas målvakt hade det tufft. Fick inte mycket till hjälp av sina utespelare och jag tycker att han var bäst i V/R. Trots sju insläppta. Förresten, jag varnade för Gröndahl innan matchen. Var han ens med? Nej nog saknade Visby sina centrar Adamsson och Lundberg i kväll. Men inte så mycket att poängfördelningen hade slutat på annat sätt än tre till NH även om de hade varit med. När Nyköping spelar ett försvarsspel som i dag är laget svårstoppat. 7-0 är stora siffror och det var faktiskt i underkant.

Samtliga linor kom med i protokollet. Bra med bredd alltså. Det enda som inte var bra i kväll var powerplay. Dock kompenserar man det med ett grymt BP. Joni gör sin bästa match i NH tröjan. Grymt avslut till 2-0. Det är seriös klass på det avslutet. Byström dominerar med sin underbara skridskoåkning. Ånelöf är riktigt stabil och vårdar pucken bra. Axbom är bra. Svensson känns stabil i kassen. Tornberg ser vass ut och det är ett under att han inte gör något mål i kväll. Förmodligen sparar han något eller några tills seriefinalen på onsdag. Då är förmodligen Crippa tillbaka och vill vara med och sänka sitt gamla lag. Fredrik Johansson frågade mig i kväll om det skulle bli storbuss till Huddinge på onsdag. Jag sa nej. Han sa synd. Varför kan inte NH Support ta tag i den biten undrar jag?

**********

Var det någon som såg livesändningen idag? Skulle vara kul med någon form av seriös kritik på den.

***********

Att förvalta en 1000-lapp


HAHA en lyckad miss som åtminstone gav lite pengar tillbaka. NH gjorde ju jobbet medan Kumla hade fruktansvärt svårt att få in pucken trots stort spelövertag. Underkänt till Planeby och Co.

100:- plus för kvällen är bättre än -200 som var tänkt från början. 700:- kvar att förvalta nu. All in mot Huddinge?  

**********

Övriga matcher:


Enköping – Huddinge
Huddinge vägrar att förlora. Man kvitterar med 6 sekunder kvar av tredje perioden. Man förlorar sin andra match på straffar i allettan och leder serien med två poäng mer än tvåan Nyköping. Dessa lag möts som bekant på onsdag i Huddinge. Seriefinal!! Skotten slutar 38 – 45 och under OT skjuter Huddinge inte mindre än 8 skott! Jag undrar om jag jinxade Huddinges effektivitet?

Åker – Lindlöven 5-2
Jag är imponerad av Åker. Efter matchen mot NH tippade jag dem toksist i allettan. Så blir det definitivt inte.  Fick ett mail från en Åker Supporter i dag och det beskrev läget så här: ”Laget har en mycket bättre sammanhållning nu. Som skjutna ur en kanon! Nu dundrar kanonerna från Bruket igen. Max Falk gjorde en grym debut, han var lugn och kall, gav backarna ett i Åker ovanligt skådat lugn. Nu har vi en bra känsla.”  Ta Åker på allvar för de verkar vara på G, är mitt råd.

**********

J18 tog en livsviktig seger i kväll mot Enköping i J18 Elit fortsättningsserien. Man vann bortamatchen med hela 8-2 och står nu på två segrar en oavgjord och två förluster. En ynka poäng från tredjeplatsen. Bra grabbar. 62 skott skickade man iväg mot EKSs mål. 8 gick alltså in.
**********
Igår vann J20 mot serietvåan Botkyrka. Matchen slutade 5-4 efter OT. Vem som avgjorde matchen? Anton Svensson såklart!

12 kommentarer:

 1. Allt gott! Rakt spel och folk på returerna. Ett potentiellt problem är hur man ska fortsätta det raka spelet när Crippa kommer tillbaka. Tyckte att andra och tredje var bättre än första och Crippa tillsammans med Byström tenderar att bli för mycket pucktransport i sargerna. Vill se Byström och Lehmann tillsammans, se hur det fungerar.

  Storbuss mot Huddinge hade varit riktigt kul och välbehövligt. Huddinges supportrar brukar dyka upp när det går bra. Säger dock inte mer än så eftersom jag inte är medlem.

  /G

  SvaraRadera
 2. Klart Gröndahl var med, hörde du inte att han satt i båset hela tiden? ;)

  SvaraRadera
 3. Till Skribent:

  Kan du förklara hur du menar? Crippa är väl den center som spelar rakt om något. Bra fart, levererar ut på kanterna och går själv på mål. Tycker som många andra supportrar att han inte har gjort en dålig match än. Där emot tror jag att det blir för mycket pucktransport med Byström som center.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja som jag skrev så anser jag att Crippa TILLSAMMANS med Byström blir för mycket pucktransport. Byström fungerade utmärkt igår med två vingar som spelar rakt. Hamnar han på yttern bredvid Crippa så har det inte fungerat lika bra. För mycket med två kreativa centrar som gillar att vara den som sätter upp spelet. Som jag skrev så ser jag därför att jag gärna ser Byström med Lehmann.

   /G

   Radera
  2. Jag vet att Crippa och Byström kan spela bra tillsammans det har jag sett förut. Det är den sistnämda som måste sluta att vara så puckkär emellan åt. Båda två är mycket puckskickliga och då gäller det att ha bra fart och släppa puck precis som Crippa gjorde med Håkansson förra året. Lägg ut i få tillbaks..

   Radera
 4. Kör NH på så här så kan det räcka bra långt=).. Hoppas man tar denna match med sig till huddinge vore skönt att ta poäng där med..

  Pippi

  SvaraRadera
 5. Bästa med hela matchen förutom att Johan var tbx i mål var ju ändå att dom ÄNTLIGEN petade ner Joni från andra femman (hur han nu kunnat fått spela kvar där). Båda Byström och Anton Svensson är grymt mycket mer värda den platsen. Nu satte ju just Joni en puck denna afton men han har ju inte levererat som förväntat då ska man inte få så pass mycket speltid som andra kunde förvaltat bättre!!

  Skulle gärna vilja veta hur en som gjort så pass lite poäng motiveras att ta plats i 2a när dom säger att vi har så många spelare så ingen ska sitta säkert??

  Vad tycker ni andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att Joni kanske inte har fått det att funka poängmässigt men han gör alltid ett bra jobb.. Banar väg för sina lagkamrater och tar ett stort defensivt ansvar. Kanske våran bästa defensiva ytterforward. Tycker man ändå att man har anpassat rollerna bra i dom olika linorna med en stark 1:a. En andra med två bra offensiva spelare (Crippa-Tornberg) och en som fått tagit lite mer defansvar (Joni).. Sen en 3:e med två hårt jobbande ytterforwards (Berg & Thim) och en center med bra offensiv och bra storlek (Lehmann)..

   Radera
 6. Ang. din undran om storbuss & NH Support. Så finns det vissa anledningar till det. Kolla med Mats L. så får du nog reda på varför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Storbuss kan ju beror på att det allt som oftas på sin höjd blir mindre än halva bussen som fylls upp.. Men en storbuss nån borta match borde funka..

   // Bråkan

   Radera
 7. Kommer man att ersätta Ånelöf som lämnar?

  SvaraRadera
 8. När ska ånelöf lämna?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.