29 januari, 2013

Nu är det på riktigtFörsökte mig på att skriva ett litet inlägg i söndags kväll men det kom bara en massa svordomar från tangentbordet så jag gav upp det men gör nu ett nytt försök. Anledningen till att jag inte ville publicera en massa negativ smörja är ganska enkel. Ingen, jag menar INGEN i laget är nöjd med den här situationen och vändningenden har tagit, och att skriva en massa skit skulle självklart inte underlätta för laget i den här situationen som man hamnat i. Hela GS har flutit på och redan efter halva serien kändes det klart att det skulle bli AE. Nu har spelet klickat på bortaplan. Klickat ganska ordentligt också. Hemma är vi fortfarande obesegrade och har en målskillnad på 21 – 5. Vi har två borta och fyra hemmamatcher kvar i AE. Det gäller att fokusera på det positiva nu!
**********
En kommentar i mitt förra inlägg gör mig aningen förvirrad. I stället för att komma ner och stötta laget och försökta hjälpa till från läktarplats väljer man att stanna hemma och kolla på websändningen, för att man ska kunna stänga av om laget spelar dåligt. I nästa mening är man orolig över den ekonomiska situationen. Hoppas att årets trupp är billigare skriver man. Jag får inte ihop den ekvationen. Någon som kan hjälpa mig här?
**********
Om vi återgår till där inlägget började. Som jag ser det så är det klart att Huddinge kommer att vinna serien. Bra eller dåligt för dem? Som det spekulerats i så många gånger förut. Är det verkligen en fördel att vinna AE? Att få ett uppehåll på nästan två veckor för att sedan kastas direkt in i hetluften. För mig är det krasst sett bra att få hemmaplansfördel. Absolut. Men samtidigt är det inte bra att få ett speluppehåll på två veckor heller och en vettig träningsmatch i det skedet av säsongen är inte det lättaste att få till. Förra säsongen mötte vi ju Vita Hästen under uppehållet. Något vi bittert fick ångra eftersom Hästen spelade respektlöst och vi fick ett par skador på köpet. Pest eller kolera!
**********
Det är jämnt i tabellen och en seger mot Enköping känns oerhört viktigt. Tränarna pratade om att man skulle göra om i samtliga formationer. Ett litet chanstagande men när det inte fungerar så kan det absolut vara ett sätt att få igång spelet. Jag hoppas att Freddan och Slaktarn gör slag i saken och sätter ihop något spännande tills i morgon. Tombola? Enligt rapporter ska Tornberg, Berg och Joni vara sjuka och kommer således inte att spela i morgon. Hur det blir med Petters avstängning är inte klart i dagsläget. Det känns som att Johansson/Fredriksson får problem i och med att dessa spelare är borta. Hade tänkt mig Joni i första i stället för Crippa. Sen trodde jag att både Tornberg och Berg skulle vara tillbaka. Illa!!! 

***********
 

29 kommentarer:

 1. Jag ses kanske som ganska negativ i min syn. Men Huddinge har ett mycket ungt, bra och talangfullt lag. Vi lär oss hela tiden. Laget ska inte ha någon press på sig, därför tror jag att seriesegraren kommer att heta Visby.

  Att vinna serien behöver inte vara någon nackdel. När vi gick till Kvalserien för två år sen så vann vi AE och slog Kiruna med 2-0 i matcher i playoff 3

  SvaraRadera
 2. Vi är några Visbysupporters som kommer följa sändningen i morgon o heja på Nyköping. Fanns inget som tydde på de här tabelläget efter att Nyköping mosat Gotlands stolthet. o nästa helg kan ju läget va omvända. spännande minst sagt. Är ju lite dubbelt de här med vilken placering man önskar laget ska få. Man vill ju alltid att laget ska vinna. Men samtidigt vill man ju se så många matcher som möjligt. Men som de ser ut är man nöjd bara vi inte slutar under strecket.

  SvaraRadera
 3. Det är märkligt det här med alla sjuka spelare hela tiden. Det känns som att det är minst 3 spelare borta till varje match och alltid helt olika spelare.

  Blir väldigt sönderryckta femmor som konsekvens av sjukdomarna. Käka mer c-vitaminer grabbar!!!

  SvaraRadera
 4. C-vitamin, D-vitamin, magnesium etc. Det var ju lite samma visa förra säsongen. Är det konservativa bedömare bland läkarteamet (motsägs iofs. Av Bröms spel mot Järfälla i grundserien), eller känner man att man inte kan ställa krav på spelare som i vissa fall inte ens har lön?

  Ok, spelare kan bli krassliga men i de här matcherna ska det mer till än en rejäl snuva, det ska vara risk att spela. Det kanske det är så det förhåller sig?

  /G

  SvaraRadera
 5. Vill bara påpeka efter att ha läst någon kommentar om NHs ekonomi. Vi har en mycket stabilare ekonomi än på väldigt väldigt länge. Nu kämpar vi inte bara för att hålla näsan ovan ytan utan vi simmar mot uppsatta mål. Kortsiktiga skulder är långsiktiga och framtiden ser ljus ut dock ska man ha klart för sig att oerhört mycket återstår. Men för att klara detta krävs att vi gör det tillsammans.

  /Svarta vita röda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillsammans betyder väl att man följer uppgjorda och bestämda planer och inte att man kör egna race........

   Radera
 6. Vad tror vi om femmorna då?

  Skulle vara skönt att se

  Bjuhr-Bröms-Lehmann
  Andersson-Byström-Enlund
  Thim-Lindholm-Ericson

  Axbom-Sehlin
  Eriksson-Gunnarsson
  Eklund-Norberg

  Sallhag extra forward.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte>> där fick du till det. Snacka om att kasta om. Första känns ju inte untouchable längre med tanke på hur det sett ut.

   /G

   Radera
 7. Som det ser ut nu är sjukstuga ett lindrigt ord. Fans jävla skit!

  SvaraRadera
 8. Angående kommentaren så skrev han ju bara att han hoppas att årets trupp är billigare för att den i hans ögon är sämre än förra årets.
  Ser inget konstigt i det och sen att en del hellre ser laget online än i arenan är ju deras loss. Man ser inte allt online mm och inte samma känsla. Sen har man ju hört många besvikna röster i arenan och även många besvikna gnällandes som gått hem låångt innan matchen är över när det går dåligt så där är han knappast ensam i sitt tycke heller. Inget att muppa över, tycker jag. Alla tycker olika.

  För övrigt vore det mumma med följande kedjor:
  Bjuhr-Bröms-Lehmann
  Andersson-Byström-Enlund
  Svensson-Lindholm-Thim
  Sallhag-Ericson som extra gubbar

  SvaraRadera
 9. Dags att ringa nr.21...

  Ge i så fall Håkansson kaptensbindeln.

  SvaraRadera
 10. Nattsvart. Ingen energi, darriga målvakter, enkla misstag, slarviga uppspel/pass.....

  SvaraRadera
 11. Kaxiga NH90 fick sig en näsbränna igen :-)

  SvaraRadera
 12. Clabbe du kan stänga din clabbe, du tror inte det svider redan? Vem fan har kaxat sig? Ge dig.

  SvaraRadera
 13. Clabbe, det finns en sak som är värre än en dålig förlorare och det är en dålig vinnare. Skärp dig.

  SvaraRadera
 14. Jag har inte sett en match i år men brukar följa den här bloggen samt läsa pm NH i tidningen.
  Är NH så dåliga som tabelläget visar? Tabellen ljuger ju aldrig brukar det heta..

  SvaraRadera
 15. skulle nog säga att dom är sämre sett till helheten får dom vara glada att det finns en teoretisk chans på 4e platsen.

  SvaraRadera
 16. Elaka tungor säger att spelarna inte har rätt förtroende för tränarna, har tränarna rätt verktyg i sin låda nu när det återstår 5 matcher? bit ihop nu NH

  SvaraRadera
 17. Lätt och skylla på någon annan när man inte presterar. Var inte tränarna som gav bort pucken vid målen. Det är inte tränarna som spelar. Någon stolthet måste man ha som spelare. Har också hört det där med förtroende men som tredje hands info. Frågan är vem ska dit istället??? Mår gruppen bra socialt? Frågorna är många men spelarna har 5 matcher kvar där de kommer att visa vilken karaktär de har. Tar man 12 poäng så blir det PO.

  SvaraRadera
 18. Jag tycker så här om gårdagen:

  Det är två spelare som får klart godkänt. Robin Axbom får med beröm godkänt. Han försöker, åker mycket skridskor, driver in pucken i zon och försöker få lite tryck i motståndarzon. Dessutom visade han en desperation över hur det såg ut, alla andra verkade mest som "ja ha nu blev det så här, men skit i det".
  Sen tycker jag Jeppe får godkänt. Svårt läge att komma in i matchen men han gör det bra.

  Men det man förundras mest över är "Slaktarns" kommentar på lokalsporten.se om att NH äger första perioden och spelar riktigt bra!?!!? Det jag såg var en fruktasvärt krampaktig första period där misstagen var många. NH hade ett enda farligt läge och det var målsituationen annars är man totalt uddlösa framåt och defensivt hade man hjärtat i halsgropen så fort Enköping kom i anfall. Oroande då att tränarna är nöjda, men lyckas man inte få ihop ett bättre spel kanske man ska vara nöjd med första perioden.

  Och Johan Svensson behöver man inte kommentera mer än att han återigen är som sämst när det gäller...

  Nu måste någon kliva fram och leda laget och vad jag såg igår så var det Axbom som är en spelare som kan göra det.

  Hoppas och tror att NH tar plats 4:a på bekostnad av Åker. Om NH kan slå Lindlöven borta och sedan slå Falun samtidgt som Åker förlorar mot Huddinge borta och sedan mot Enköping hemma. Ingen omöjlighet och plötsligt är då NH om Åker med 2 poängs marginal.

  SvaraRadera
 19. Såg matchen på plats och har sett samma scenario massor av gånger, ett laddat lag som inte får ut max av sig själva.
  Förklaringen är inte lätt att hitta utan det är bara ladda om, igen och igen.
  Ni har väldigt bra spelare och tränarparet är säkerligen i toppen av hela div 1! Väldigt bra killar!
  Så..ladda om igen!

  SvaraRadera
 20. Jag står inte tillräckligt nära laget och hör vad som viskad i katakomberna men att något är fundamentalt fel är ganska tydligt. Tänker inte "hänga" någon innan säsongen är över, vilket vore ännu dummare med tanke på att jag just inte är i närheten av gruppen.

  Med det i besiktning så måste jag ändå använda mig av en hamrén referens och det är vikten att få bort ior i laget. Ior är den värsta motståndaren ute på isen och det börjar i omklädningsrummet. Just nu spökar Ior i laget.

  Varje gång tränarfrågan kommer upp för diskussion så delas opinionen i två läger Det ena som påtalar tränarens ansvar och det andra som säger: "men spelarna då!" Just nu är det inget vi kan göra åt det ena eller det andra eftersom vi inte VET och dessutom inte har mandat att göra något åt det. Var i gruppdynamiken felet är vet vi som sagt inte men det vi vet är att Ior spökar någonstans i katakomberna. Det vittnar inte bara inställningen på isen hos laget utan även det faktum att man satt in särskilda samtal som tyvärr inte burit frukt.

  Vi har haft liknande situationer tidigare säsonger där laget lyckats reda ut det hela genom att komma tillsammans under en minsta gemensam nämnare och vänt situationen. Då var det ett lag som länge spelat tillsammans med starka profiler. Hur det skulle fungera idag med ett nykomponerat lag vet jag inte och återigen, vad exakt som är lösningen är svårt att säga eftersom vi inte gör säkert vet vad som är problemet.

  En klagomur med rop om dittan och dattan kommer inte förändra något nu. Om möjligt så kan det skapa mer problem än vad som finns. Även om vi vet vart problemet är så är det försent att göra något åt det och jag vågar påstå att ingen såg det här komma.

  Om det här inte löser sig så kommer bilan falla men vänta tills vi har facit i hand. Det kan ju faktiskt lösa sig så att vi får se PO-hockey.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ber om ursäkt för iPhone-korrigeringen i inlägget.

   /G #korrekturläsning

   Radera
 21. är det inte ett problem om spelarna skiter i vad tränarna säger och kör detta på egen hand

  SvaraRadera
 22. Är det inte så enkelt att laget i princip inte hade några större problem i grundserien? Att allt har flutit på och saker och ting löste sig utan större ansträngning? Nu när laget fått lite rejäl motgång så är gruppen förberedd och vet därför inte riktigt hur de ska hantera situationen. Mycket tyder på det; total omfördelning av kedjor, ingen som tar ansvar och så vidare.

  Jag tror att många överanalyserar situationen; det kan vara så enkelt att laget inte är förberett på att det kan gå dåligt och helt enkelt inte kan ställa om mentalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en tanke att reflektera över. Eftersom det såg likadant ut förra säsongen med en lätt grundserie så kan man ju fundera vad skillnaden är den här säsongen.

   /G

   Radera
 23. *oförberedd så klart. Sorry.

  SvaraRadera
 24. Jag tror att man "bränt" dem bärande spelarna. Dem har spelat alldeles för för mycket redan under GS. Alla box, alla PP och många extrabyten. Detta trots att dem varit halvskadade.
  Så har det varit i hela matcher även om dem varit avgjorda.
  Jag tror att det är bra om mankan spara på "kapitalet" för att sedan maxxa när det börja gälla något, typ nu i AE och ev. PO.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.