16 januari, 2013

Ineffektivt NH föll stort


Jag hade det på känn. Att NH skulle få det tufft där uppe i Lugnets ishall. Det blev det också. Torsk med 7-4 trotts att man vinner skotten överlägset (28 - 47). Nyköping släpper in två mål efter att ha tagit ut målvakten och därav de stora siffrorna. Nu såg jag inte matchen, men Faluns målvakt var het, tokhet samtidigt som Jeppe inte hade någon bra kväll, igen!

Jag är ruskigt besviken nu och det tror jag att samtliga på bussen som rullar mot Nyköping också är. Men solen går upp i morgon ändå och det är bara att köra vidare. Powerplay-spelet gav ett mål i kväll på nio försök (14,29 %) vilket inte är ok. Samtidigt släpper NH in 75 % av BP-tillfällena i kväll enligt swehockey.

Tre faktorer ger Falun segern


Effektiviteten och powerplay spelet hos hemmalaget. Och självklart tvärtom. Nyköpings ineffektivitet och oförmåga att utnyttja PP-lägena.  Lägg där till formen hos lagets målvakter. Lägg ihop dessa tre faktorer och det är näst intill omöjligt att vinna några matcher. Så vad krävs nu? Jo det är enkelt, bryt mönstret och se till att göra tvärtom mot vad som skedde i kväll. PP måste fungera samtidigt som man måste göra mål när chanser ges. Och Jeppe måste studsa tillbaka nu!

Övriga matcher:


Hudiksvall – Enköping 2-3 efter str.
Hudik skjuter och skjuter och skjuter. I kväll avlossade man 59! Skott men gör endast 2 mål. Om jag gnäller på NH och effektiviteten vad ska då Hudiks supportrar säga? Fredrik Abrahamsson avgör på straffar men Hudik tar sin första poäng i allettan.

Lindlöven – Huddinge 2-8
Stora siffror i Lindehov. Huddinge övertygar verkligen nu och man har börjat få utdelning på sitt spel och skottövertag i matcherna. Ser ut att ha hittat formen lagom tills det roliga började. Två omgångar kvar av första rundan och Huddinge är ännu obesegrat. 4-0 i sista perioden vittnar om att Lindlöven inte orkade stå emot talangfabriken.

3 kommentarer:

 1. Jag är verkligen oroad över NH just nu. Det trillar in alldeles för mycket mål, 7 mot Falun och 6 mot Enköping. Det är på tok för dåligt och måste rättas till genast annars kommer det här sluta illa.

  Att Jeppe har såna problem är också ett jätteproblem och i vilken form Johan är i när han kommer tillbaka vet man ju aldrig. Dessvärre är det nog så att ska man vara med och kriga och en kvalserieplats så måste man ha målvakter som nästan spelar som i trans...

  SvaraRadera
 2. Får hoppas Johan är tillbaka snart för jeppe verkar ju tyvärr inte hålla..

  SvaraRadera
 3. Nu får samtliga spelare och ledare ta tag i det här. Det håller inte att åka runt och spela pucken till varandra. Det går ut på att göra mål, oavsett hur pucken går in. Gör man inte skit jobbet vinner man inte i den här serien. Vad händer i defensiv zon? Bp? PP? Allt det som funkade bra för någon dag sedan verkar vara som bortblåst helt plötsligt. Inställning? Nu har vi två svåra matcher på raken och jag kräver sex poäng. Annars ligger vi jäkligt illa till. Jag vet att det finns där, dax att plocka fram det!!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.