23 januari, 2013

Tio mil hem blev plötsligt tjugo

Nyköping kommer inte upp i sin normala standard i kväll mot Huddinge.  Samtidigt som Pascal är otroligt het i kassen är Nyköping alldeles för ineffektiva i sina avslut. Huddinge är så effektiva jag trodde att de skulle vara. Tvärtom mot i GS med andra ord. 6-3 slutar matchen och jag tycker faktiskt att resultatet är något mål för stort men Huddinge vinner rättvist.

·         Powerplayspelet fungerar inte i NH för tillfället. Fem mot tre i över en och en halv minut utan utdelning är inte okej.

·         Om Jonis kramkalas vid sargkanten i första perioden gav 2+2 måste Jesper Andersson och Petter Lindberg få livstidsavstängningar för sitt slagsmål.

·         Petter vann fighten och det var nog tur för Andersson att domaren bröt när han gjorde. Det var en ojämn fight helt enkelt.

·         De första två minuterna var lilla julafton. 1-0 till NH såg väldigt billigt ut. Så billigt att man gav tillbaka ett mål omgående.

·         NH publiken höll andan när Axbom blev liggandes precis framför densamme. En hög klubba kändes bra i de/t läget. Såg föst ut som en långtidsskada.

·         Ettan, tvåan och trean i puckracet kom från Nyköping. Full pott där i alla fall. Första pris en termos. Grattis.

Dommarteamet hade inte vaknat på rätt sida i dag heller. Jag skyller inte på domaren utan konstaterar bara att nivån är katastrofal på ren svenska. Linjemännen singlar slant i sarghörnen innan man viftar bort solklara icingar, blåser av spelet när pucken snuddar målvaktshjälmar. Släpper en slasching ena gången bara för att ta ut för en exakt likadan i momentet efteråt. För dåligt helt enkelt. Som någon sa i paus, Taskinen ska döma Allsvenskan nästa säsong. En bra anledning att inte gå upp.

**********

Övriga matcher


Enköping – Lindlöven 6-1
Ganska väntat resultat. Lindlöven känns inte heta just nu och släpper två SH mål och två PP mål. Acke Ringström fick tröstmåla för Lindlöven.

Hudiksvall – Åker 5-3
Tur för NH att Hudik vann den matchen. Annars hade 5:e platsen i tabellen legat ruskigt nära till hands. Sista målet kom när Åker plockat målvakten. Åker vinner skotten med 40-28 och NH lär få jobba om det ska bli några poäng på söndag.

12 kommentarer:

 1. Vad var det för NH-fyllo som stod i Huddingeklacken i tre minuter och sen började gasta "De e vi som e Nyköping, följt av Horor, horor och.....horor" Killen var typ 30 år, undra om hans flickvän (om han nu gillar tjejer) var stolt över han. Vill minnas att samma stjärna gjorde likadant för 3-4 år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att höra. Det är så man skäms.

   /Ett riktigt NH fan

   Radera
 2. Har vart med om samma sak i Brukshallen, varpå samma kille skrek könsord mm. till barn som stod brevid när dom bad honom sluta

  SvaraRadera
 3. Vad är det för dåre? Någon med toretts syndrom?
  Hade man varit där hade jag täppt till truten på han!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idiotiskt att sänka sig till samma nivå. Förstår om det är provocerande men det är nog mest synd om honom.

   /Ett riktigt NH fan

   Radera
 4. Ja det kan ju vara så att killen inte riktigt mår så bra med sig själv=(..Men men det är bara att beklaga och gå vidare..
  Hoppas "vi" tar nya friska tag mot åker.Annars så kan det snart bli tal om måste matcher det kan man ju faktist slippa=).

  // Bråkarn

  SvaraRadera
 5. Taskinen har väll inte gjort en bra match den här säsongen vad jag sett...

  Men det är sant, Petter vann fighten stort, sänkte Andersson totalt, fick han ens in ett slag på Petter?

  SvaraRadera
 6. Taskinen han råkade väl vara bra en av de två matcherna han dömde i nyköping under GS..

  // BRÅKARN

  SvaraRadera
 7. Jag är återigen uppriktigt orolig för hur det ska gå i slaget om en play-offplats.

  Så ojämna som NH är just nu är oroande, det funkar inte att ena matchen spela ut Visby för att nästa inte kunna förvalta sina klara målchanser och vinna mot Huddinge. dessutom de matcher som NH har förlorat i mellanserien har det släppts in på tok för mycket mål!

  Jag vet inte var det brister, är det motivation? Är det så att Visby gjorde en usel match, precis som Åker i Rosvallahallen och NH bara gjorde det som då behövdes?

  Otroligt svårt så här långt in i serien att säga var NH står klassmässigt. Kan man höja sig när det väl gäller? Ska man behöva få kniven mot strupen för att göra det som krävs för att vinna matcher?

  Känns inte bra det här...

  SvaraRadera
 8. Jag kan hålla med dig om att det känns lite oroligt. Men självklart visste man att det inte skulle bli någon "walk in the park". I en kort serie där alla lag slår alla är det extra viktigt att vinna hemma. Det har NH gjort! Men defensiven har varit väldigt mycket upp och ner i första rundan av AE. Vad det beror på? Tror att man skulle tjäna på att spela mer "hemmaspel" även på bortaplan. Seger på söndag känns som ett måste mot ett pånytt fött Åker. Får hoppas att Mozart, Bröms och Selin är tillbaka. Vi har fortfarande stor chans att vinna serien men då krävs att vi vinner bortamatcherna framöver.

  SvaraRadera
 9. Håller faktiskt med om att vi borde bli "lite" mera rumsrena när det gäller språket tror nog vi tappar en hel del hemmapublik när könsorden haglar tätt. Men det är svårt när det handlar om vuxna som borde förstå bättre, föra liv sjunga nidramsor osv det passar sig och hör till,tvätta tungan och tänk efter. NH@re

  SvaraRadera
 10. Det är lite stridenshetta som det kan komma vilka ord som helst..
  Har även hänt mig själv då jag är ganska så lung person annars.
  Man lever sig in lite för mycket ibland men så är det väl när man brinner för något..
  Men man ska ju inte gå och ställas sig hos nån annan klack.Då kan det ju bara bli strul och skriverier=(..

  Pippi

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.