09 januari, 2013

NH kan mycket bättre


En trepoängare igen. Det känns skönt att studsa tillbaka till vinnarspåret efter söndagens torsk, men Nyköping spelar långt ifrån toppen av sitt kunnande idag, och slarvar alldeles för mycket i defensiven, igen! Man låter Lindlöven vända spelet ett antal gånger och ger dem utrymme att komma två mot en och tre mot två väldigt enkelt. I tredje har dock hemmalaget bra kontroll och det var bara en tidsfråga innan man skulle ta ledningen. Vilket man också gör efter ca halva sista perioden. Matchen slutar 5-3 och jag tycker att tredjelinan återigen är den hetaste linan med bra intensitet och fart. Lehmann är lysande med puck och är oerhört svår att ta pucken från. Matchens klart mest lysande stjärna.

Egentligen ska Nyköping med sin fart i spelet kunna vinna ganska enkelt mot Lindlöven säger min första känsla. Lindlöven ska vara alldeles för tröga i defensiven men man gör det faktiskt bra. Acke Ringström ser väldigt stabil ut i egen zon och som vanligt vårdar han pucken bra. Att Lindlöven har en offensiv som kan ställa till det för många lag är ju ingen direkt nyhet men som tur var räckte man inte till denna kväll.

**********

När Falun saknar Näslund, Lövdahl, Ors, Sandström, Öberg och Simons ser laget helt plötsligt inte lika vasst ut. Därför är jag inte förvånad att man förlorar med 5-1 borta mot Enköping. Hade nästan väntat mig större siffror än så.

Åker, som nu erkänner det jag redan skrivit på bloggen för ett par veckor sedan, att Jonathan Persson lämnar laget förlorar med 1-6 mot Huddinge. Även Jonas Persson är borta resten av säsongen på grund av sin sjukdom. Laget ser på pappret tunt ut, men enligt lagets supportrar ska man nu få en bättre sammanhållning i truppen och tänker kriga mer som ett lag. Jag tror att man får svårt att vara med och slåss om en PO plats. Men man ska aldrig säga aldrig. Speciellt inte när det handlar om Åker.

På fredag åker Hudiksvall till Gotland. Ska Hudik ta sina första poäng då? Jag är oerhört tveksam till om man klarar det. Sen väntar Nyköping på söndag hemma i glysishallen. Snacka om ödeshelg för Hudik. Lever fortfarande PO drömmen på söndagkväll? Förhoppningsvis inte.

**********

Typiskt att jag inte hade möjlighet att satsa pengar den här omgången. Tiden räckte liksom inte till helt enkelt. De 800:- hade garanterat blivit mer, men att gråta över spilld mjölk? Nej inte jag.

3 kommentarer:

 1. Som jag skrev tidigt på säsongen "att Lehmann är en spelare med mycket hög högsta nivå" verkar mer och mer visa sig nu. Ruskigt fin skridskoåkning (och det finns mer att ta av där), vårdar puck mycket bra, visar fint spelsinne och har pondus och tyngd i sitt spel. Skulle kanske vilja se att han tog för sig ännu mer ute på banan och vågade ta fart längst sargerna, hålla undan sin back och trycka sig in på mål.

  Tycker Lehmann är SÄSONGENS klarast lysande stjärna. Det finns ju spelare som Bröms och Bjuhr som också har varit väldigt bra, men det visste man ju sedan innan. Lehmann är en väldigt spännande spelartyp som jag är övertygad om skulle platsa gott och väl i ett allsvenskt lag bara han fick en rejäl försäsongsträning med ett allsvenskt lag samt att han hade bra killar i sin line!

  Håll hårt i Lehmann och bind upp han på 2 år till! :-))

  SvaraRadera
 2. Fast är inte Lehmanns svaga punkt skridskoåkningen? Han har hyfsad fart rakt fram men är ju inte superrörlig direkt.

  SvaraRadera
 3. Skönt med tre poäng men vet att alla kan plocka fram bra mycket mer. Håller med att berg o Co. va heta. Lite orolig över målvaktspelet dock. Hur gick det för bjuhr någon som vet??

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.