25 februari, 2013

Social media och dess konsekvenser

Först och främst vill jag erkänna till dig anonym person som mailade mig tidigare att jag helst skriver positiva saker när det handlar om NH. Det är tråkigt att negativisera något man verkligen gillar. Jag har medvetet inte skrivit om detta som nu går att läsa några rader neråt, förens nu. Hade gärna hört Nyköpings Hockeys version av det inträffade, där av fördröjningen. Men Roger har inte kunnat gå att nå under kvällen och vi får helt enkelt vänta med att se vad som finns på andra sidan myntet.

För den som kollat på twitter under eftermiddagen så har det från spelarhåll kommit allt annat än positiva saker. Man är upprörd över löneutbetalningen och har passat på att vädra detta på twitter. Jag förstår att det blir upprört när fel lön betalas ut men samtidigt måste man tänka på konsekvenserna när man via social media sprider information. Om man är missnöjd med något är nog twitter och facebook det absolut sämsta tänkbara sättet att vädra detta på. Nu kan det ju vara så att något misstag skett och att det enkelt kan rättas till. Men samtidigt kan man ju inte utesluta att klubben medvetet gjort detta och det är ju, om så är fallet långt ifrån professionellt skött och långt ifrån vad ordförande Johan Wirf sa till lokalsporten.se senast i förra veckan. Då ville Nyköpings Hockey vara ett elitlag och vara i topp både sportsligt och organisatoriskt. Men faktum kvarstår, sånt här tar man internt och inte via social media, oavsett vad som står i kontraktet. Ett flitigt ord som använts på social media är information. Spelarna ska inte ha fått någon information om varför ersättningen inte är som den borde varit. Någon har kommenterat ett tidigare inlägg så här:

Spelarna och ledarna har fått lön framtill 17/2 då samma dag som matchen mot Huddinge spelades om det jag hört stämmer. Om jag minns rätt så är alla spelarkontrakt skrivna till sista februari och det innebär att spelarna inte har fått betalt för hela kontraktstiden vilken är ett kontraktsbrott. Har man brutit kontraktet så är ju spelarna fria och gå vart de vill. Det gäller samtliga spelare och ledare, även de med flerårs avtal.

Skulle vara intressant och höra klubbens version i detta. Åberopar klubben att spelarna har brutit kontrakten eftersom de inte har tränat och spelat efter den 17/2?”

Om jag har förstått allt rätt så ska ett möte äga rum i morgon och det ska ha varit planerat sedan en tid tillbaka. Mötet skulle enligt uppgifter ha handlat om kommande säsong och vilken satsning klubben vill göra. Nu känns det som att man har en del annat att reda ut innan man kan blicka framåt. Min förhoppning är att ett missförstånd har skett och att allt ordnar sig inom någon dag eller två.

32 kommentarer:

 1. Typ mest balanserade, konkreta och bästa inlägget på en supporterblogg, ever!

  /G

  SvaraRadera
 2. Kanske Järfälla har några goda råd att ge?

  SvaraRadera
 3. Förstår att spelarna vädrar sitt missnöje. Det är en klubbs skyldighet sköta sina utbetalningar. Även om det är ett misstag så är det inte okej, och med tanke på hur anträffbara ordförande och klubbchef gjort sig så känns det inte som ett misstag direkt. Visst finns det två sidor av ett mynt, men här håller sig den ena sidan borta och då blir den andra en sanning. Opproffsigt skött av NH helt enkelt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast varför ska man göra sig anträffbara innan man har konsensus i ledningen om hur man ska verka i den här situationen? Det är oproffsigt om något. Den ena sidan håller sig inte undan utan diskuterar hur man ska förhålla sig till missnöjet utåt sett. Oavsett vem så har "rätt" så är det som Nicklas skriver det sämsta att delar av spelartruppen väljer att gå ut i sociala medier och beklaga sig. Här måste det i fortsättningen finnas ett visst mått av eftertanke från spelare.

   Nu har ju även spelarna förståt det sunda i att lägga locket på även dem för att ta det internt.

   /G

   Radera
  2. Om det är Kaptenen i laget som har gått ut först som vissa spekulerar i så har han lagt ribban för de övriga. En kapten har ett stort ansvar till sina lagkamrater och sin förening.Jag tycker man först försöker lösa saker intern innan man "gapar" och detta är den sämsta marknadsföring en förening kan få mot sina sponsorer.

   Radera
 4. Finns några spelare som sitter på kontrakt mars ut också. Ingen rolig sits för dom att missa en och en halv månadslön!!

  SvaraRadera
 5. Går man inte till jobbet ska man heller ingen lön ha.

  SvaraRadera
 6. Är det arbetsbrist så får man lön!!!

  SvaraRadera
 7. inte om man tackar nej till att komma till jobbet

  SvaraRadera
 8. Anledningen till att folk sitter och diskuterar detta är jävligt onödig. Flera fel har säkerligen begåtts och ett är att lönen inte överensstämmer med förväntningarna. Var i det felet ligger har utomstående inte någon aning om men kan dock spekulera i. Det största felet anser jag ligger i att detta har kommit ut till allmänheten. Att föreningen i detta skede har lagt locket på kan väl helt enkelt vara så att man vill ta det med berörda parter först innan man går ut med det. Precis som det ska vara alltså. Möte idag skrivs det om och då kan vi kanske vänta tills efter det innan vi hänger någon? Varför ska alla vara så jävla snabba att döma trots att man inte ens har någon som helst aning om vad som egentligen hänt?

  SvaraRadera
 9. Nån som kan länka till utalandena på twitter? Letade på NHsupport men såg inget där :S

  SvaraRadera
 10. Det beror på att de är borttagna. Du kommer inte hitta dem på twitter.

  SvaraRadera
 11. En kapten går inte ut på Twitter och kommenterar såna här saker. Fullkomligt bedrövligt!

  Tyvärr var det så att kaptenen trampade i klaveret även nyligen då han på sin div.1-blogg skrev:
  "Hur som helst så var det kul med lite folk i hallen igår.. Kanske kan komma lika mycket när det inte är gratis. TVEKSAMT, det verkar som det bor för många Ove Sundbergs i denna stad.."

  Inget kaptensämne som klämmer ur sig såna här saker direkt. Inte när man dessutom presterar som man gör!

  Det är få som vill betala pengar för att se sitt lag och spelare underprestera och när dessutom kaptenen använder sociala medier för att kasta skit på publik och sin klubb då är det låg nivå.

  Bedrövligt var ordet! Kasta ut bara!

  SvaraRadera
 12. Håller med föregående talare. Crippa är en hyfsad hockeyspelare inget emot honom men absolut inget kaptensämne. Skulle behövas en stark ledare med lite pondus bland grabbarna till nästa år.

  SvaraRadera
 13. Crippa har ju rätt angående publiken. Är det gratis så går man. Likväl som att spelarna ska kunna ta kritik måste publiken också kunna ta en känga. Tror inte NH hade haft jättemycket mer publik om man hade vunnit alla matcher. Nu gällde ju matcherna något. Är ju bara en massa ursäkter från de som inte går på matcherna. Är ganska säker på att Crippa menar de som bara går när det är gratis. Sedan kan man ju diskutera prishöjningen till allettan. Kör med öppna kort tycker jag. Jag tycker Crippa gjort rätt ihop med de andra som gick ut. Ksptensämne eller inte. Fortsättningen följer och blir intressant.

  SvaraRadera
 14. Jag har egentligen bara en fråga: när underpresterade Nyköping på hemmaplan? Jag kan bara komma på två matcher den här säsongen: Vallentuna i grundserien och Enköping i Allettan. Thats it. Två dippar på en säsong är inte mycket att orda om egentligen. Vad har ni för förväntningar egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Premiären, stortorsken mot visby och ganska många fler där man dock kom undan med seger ändå.

   Radera
  2. Förlusten mot Visby hade jag förträngt, den var usel men premiären mot Väsby? Nja, tycker att dels gjorde Väsby en bra match och dels var inte Nyköping samspelta för fem öre.

   Och hur kan vinna någonsin vara att underprestera? Det är ju det det handlar om. Att vinna. Jag förstår inte riktigt hur du tänker. Om du verkligen tycker så kommer Nyköping få mycket svårt att vara tillräckliga i dina ögon.

   Även om vi brinner för ett lag måste man se lite nyktert på omständigheterna emellanåt.

   Radera
 15. Det är rent ut sagt bedrövligt att det har blivit så här. Känns riktigt onödigt med tanke på att vi nu ska bygga för framtiden. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Om några veckor kanske allt är glömt och vi då börjat blicka framåt. Jag håller i alla fall tummarna för att så blir fallet.

  SvaraRadera
 16. Nu slutar Johan som säljare oxå!
  Varför kan man undra?

  SvaraRadera
 17. Nu är det dags att Johan Wirf gör sig anträffbar och förklarar vad som händer. Oavsett vad som har hänt så är de uppgifter som cirkulerar inte bra för NH:s anseende.

  SvaraRadera
 18. Jag tror inte styrelsen är särskilt oroliga men det vore bra att ge en update kring läget för att undvika skriverier på nätet och i SN. Samtidigt så spekuleras det nog hejvillt oavsett. Har ni tänkt på hur mycket högre aktivitet vi har i kommentatorsfälten när det finns olyckskorpar i görningen men nästan helt tomt när Nicke t ex publicerade de positiva siffrorna kring ekonomin etc.? Det vore ju fint om alla kunde engagera sig när det faktiskt händer något bra kring föreningen också. Det behöver ju faktiskt inte vara några konstigheter, lösningen med spelarna kanske redan är genonförd och om Johan slutar så kan det ju bara vara så att han inte kände sig bekväm med rollen att sälja in en så tuff produkt som NH är. Jag vet inget om Johan men behöver det automatiskt finnas ett samband med andra, för honom, icke-relaterade problem kring föreningen?

  /G

  SvaraRadera
 19. Tycker absolut inte man kan lasta spelarna för detta klumpiga klaver tramp, för det är just vad detta är, i ena sekunden står man i lokalsporten och uttalar sig om hur proffsiga man vill vara och vart man vill med framtiden, i nästa sekund drar av på lönen utan att informera, vad förväntar man sig för reaktion?? Att spelarna skall och hålla käft? Reaktionen lät inte vänta på sig, lär av detta och se framåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs om inlägget igen vetja. Det handlar inte om att spelarna har fel utan på sättet man agerade. Med andra ord via social media istället för att ta det med berörda parter internt. Men jag tror att alla lärt sig något av detta. Hoppas bara att det inte får konsekvenser i slutändan.

   Radera
 20. Är väl klart man reagerar när det sker. Tror ledningen var lika tysta mot spelarna som de är tyst från dom nu. Det som är värre är väl att ledningen verkar ha lagt munkavel på spelarna.

  Förhoppningsvis är frågan löst och man kan påbörja arbetet gör nästa säsong. Då andra klubbar verkar rycka i lediga NH-spelare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs om inlägget igen vetja. Det handlar inte om att spelarna har fel utan på sättet man agerade. Med andra ord via social media istället för att ta det med berörda parter internt. Men jag tror att alla lärt sig något av detta. Hoppas bara att det inte får konsekvenser i slutändan.

   Radera
  2. Anionym>>

   Så du "tror" och skriver att det "verkar". Du förstår väl att det blir väldigt svårt att ta något du säger som något med substans?

   /G

   Radera
  3. Var inte min mening att få det och låta som om jag vore spelare. Det är jag inte. Menade utifrån min egen ståndpunkt, att jag tycker det är normalt och reagera.

   Radera
 21. Skönt att det är löst. Nu vill jag se en tränare presenterad. Så man kan börja kontraktera spelare.

  SvaraRadera
 22. Lagen från D-serien tar stryk i PO
  Det känns inte helt bra med tanke på att NH inte ens nådde dit.

  SvaraRadera
 23. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that
  you could do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is great blog.
  An excellent read. I'll certainly be back.

  my site creative group

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.