22 november, 2013

Bättre sent än aldrig

Kom på att jag inte har hunnit med att skriva ens ett ynka litet ord efter överkörningen i onsdags. Hammarby - Nyköpings Hockey 4 - 12, sug på den. Lite overkligt men ändå ett skönt styrkebesked och att formen börjar smyga sig på och ett bevis på att 9-0 segern mot Vallentuna inte var en tillfällighet.

Niklas Bröms gjorde alltså ÅTTA! poäng, 3+5 mot Hammarby, vilken jävla chef! Att Höglund drog till med sitt andra hattrick på lika många försök i NH-tröjan är så sjukt viktigt! Inte bara  för Henric själv utan för hela laget som per automatik får en boost som var lika välbehövlig som diesel i traktorn för att maskineriet ska få fart. Och på söndag gör Despotovic debut, något som med största sannorlikhet innebär att NHs offensiv blir ytterligare ett snäpp vassare. Det ser onekligen intressant ut. Fick höra att Höglund inte var nöjd efter första perioden i matchen mot Hammarby (NH förlorade första perioden med 2-1). Han drog i väg ett slagskott i sargen efter att hesa Fredrik ljudit så det stod härliga till. En vinnarskalle som inte nöjer sig med att spela bra utan det är att vinna som gäller, och även en stor ledare utanför isen. Vilket lag behöver inte en sån spelartyp?

Har fått frågan ett antal gånger den senaste veckan. Frågan många verkar vilja ha svar på är om inte NH har sprängt budgetgränsen i och med värvningarna av Despo och Höglund? Svaret på den fråga är nej! Värvningen av Höglund är planerad sedan länge, och då menar jag inte Höglund specifikt utan den spelartypen ville man ha in i truppen. Man valde att ta in Höglund när man fick chansen vilket kan bli ett genidrag modell enormt viktigt! Att man tog in honom redan nu beror på att man lärde sig en läxa med Shawn Snider som man anser kom in i gruppen försent.

Despotovic då kanske du funderar? Den värvningen var inte planerad men dock budgeterad. Man har alltså legat på rätt sida budget och fick chansen när Despo själv hörde av sig, och man tog den.

Nu är inte allt positivt i truppen. Markus Palmberg kommer med största sannorlikhet gå vidare i karriären. Allt pekar på att Åker/Strängnäs HC blir nästa klubbadress och det skulle betyda att Palmberg snart är tillbaka i C-serien där han kom ifrån. Fick höra för över en vecka sedan att han skulle lämna NH men efter lite luskande la jag ner ryktet eftersom jag hamnade i en återvändsgränd. Men nu pekar allt mot att han lämnar NH. Helt klart en duktig hockeyspelare men allt pekade på att han efter Despos intåg skulle hamna i en fjärdelina och där passar han inte. Nu är det ju inte klart att Palmberg lämnar men det skulle förvåna mig mycket om han blir kvar.

Johan Norberg fick en ful smäll mot huvudet i slutet av Hammarbymatchen. Han blev liggandes på isen och spelade inte mer den kvällen. Resultatet? En blåtira och anledningen till att han klev av var egentligen en försiktighetsåtgärd enligt honom själv. Det hade verkligen inte varit bra för NH om lagets stabilaste defensiva back hade fått kastat in handduken. Johan Norberg är den spelare i laget som inte alltid syns men gör ett sånt otroligt jobb i det tysta, och det hade varit kännbart att få honom skadad. Vill inte ens tänka på det.....

BIK Karlskoga-lånet Anton Karlsson gjorde sitt första mål i NH-tröjan i onsdags. Ett mål och en assist av den defensiva backen.

Patrik Eklund svarade för 4 assist och förtjänar ett omnämnande.

**********
Ta med dig din halsduk på söndag eller köp en för endast 50:- innanför entrén. Ett halsdukstifo är planerad. Läs mer här:

http://www.nykopingshockey.se/news.asp?teamID=9123&newsID=406820

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Det finns 2500:- kvar i kassan efter kvällens spel.

14 kommentarer:

 1. Det var visst klart redan igår att Palmberg flyttar, visste du inte det ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid 22-tiden igår var han fortfarande NH-spelare i alla fall. Hur det är nu vet jag inte men jag har inte hört om någon övergång.

   Radera
 2. ^ Menat till första kommentaren.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du G, hjälp vad rädd jag blev...huuu =o)

   Radera
  2. "Bu-hu" appellerar inte till rädsla, utan till ditt eviga whinande. Bara för att du är bitter ger det dig aldrig rätten att projicera negativ energi mot andra. Aldrig!

   Om övergången var klar så kan du säga det med en hövlig ton, vi är faktiskt intresserade av sånt ändå. Kom igen och ge oss ett leende någon gång.

   /G

   Radera
  3. suck, och var fanns det något som ev. skulle kunna kopplas till någon ev. bitterhet eller ohövlighet, syftar du på de sista 4 orden ? Det var ett rent konstaterande.. är ju snarare tvärtom att du (och en del andra) surar till när andra säger saker som visar sig stämma där du/de tror motsatsen.. Man vill ju inte tro det "värsta" om en klubb man älskar, men tyvärr finns det negativa saker som är sanning även om man som sagt inte vill tro det..

   Radera
  4. och bara för att man står kvar som spelare betyder väl inte att man är kvar, man står väl kvar till man fått ändrad status hos förbundet då allt pappersarbete gått igenom, om vi nu pratar om andra ställen än det egna lagets truppsida, för där tycker jag det kan/ska ändras så fort klubben vet till 100%

   Radera
 3. Nu laddar vi för Wings på Söndag och "Despos" debut i NH-tröjan!!
  "Tillsammans är vi starka-Vi är Nyköping"

  SvaraRadera
 4. Skillnad på budget och likvida medel. NH betalar nog inte varken Höglund eller Despo. Enligt rykte/ sägen/ fabler eller vad man vill så är det tydligen ett företag som täcker de kostnaderna. /Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt ifall det är så borde det företaget hyllas i media :D

   Radera
  2. Antar att budskapet gick fram ändå. Poängen var att man inte överskrider budgeterad kostnad, vilket folk verkar hoppas på i många fall.

   Radera
  3. Är det ett nytt företag som skjutit in pengar eller är det någon av dom större sponsorerna som varit med sen tidigare???

   Sweet oavsett :)

   Radera
 5. Snyggt tippat igen! Hur ser det ut resultatmässigt och vad ska du göra med den eventuella vinsten?
  /Räkan

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.