24 november, 2013

Teknisk överlägsenhet?

Vi fick se två riktigt bra perioder där NH var ganska överlägsna Wings. 5-1 kändes som att det lika gärna kunde varit minst ett par måls större ledning för hemmalaget efter två perioder. Den tredje skulle bara spelas av och så blev det.  Ett stabilt hemmalag vann mot ett Wings som redan innan matchen inte verkade tro att det skulle gå vägen själva. De hade rätt!
Elias Bjuhr gjorde 5-1 på en retur och slog därmed in NHs 100e kasse den här säsongen. Snart är vi på väg mot 200.
Höglund fortsätter snitta 3p/match, skapligt men varför blanda in massa assists? Nej men allvarligt så är han förbannat bra Höglund, lika lättstoppad som en pansarvang när han kommer in i motståndarnas zon. 20 skott på mål på tre matcher och en 35%ig effektivitet imponerar. Men trots detta så hävdas det att hans betydelse utanför isen är minst lika viktig. Jag tror på det!
Jidskog skall vara nära en comeback och det är inte omöjligt att Johan Eriksson snart kan vara tillbaka. Lägg till att Kim skall kunna gå för fullt i veckan så börjar det se spännande ut.
Nu är det ju bekräftat att Palmberg försvinner. Man diskuterar i sportgruppen om han skall ersättas eller inte. Personligen tycker jag att man inte ska stressa fram ett svar på den frågan. Skulle det dyka upp något intressant namn så varför inte, men det känns inte nödvändigt.
Daniel Despotovic hemmadebut blev klart godkänd. Tajmingen kanske inte var 100%ig men jag blev glatt överraskad över det defensiva jobbet Despo la ner. Ge honom några träningar till och nån match så kommer han definitivt bli en attraktion i sig. Att tekniken är lite utöver det vanliga såg man lång väg så det lovar gott. Mycket gott!
Fortfarande rullar man på formationerna även i PP. Jag tycker verkligen att det är hög tid att spela in två enheter i specialspelet.
Sekvensen när Bröms snurrar runt i Wings zon i ett par minuter i slutet av matchen borde nästan fått Wåhlin, eller Fluch eller vad fan han nu heter att blåsa av matchen och ge NH segern med 6-0 på grund av teknisk överlägsenhet. Så där gör man bara inte. Om man inte heter Bröms dvs.
Slutligen är jag inte helt lugn när jag tittar i tabellen. En seger på Gotland skulle fan inte göra ont. Det är två lag som verkar vara på uppåtgående så det lär bli en bra match. Något för lokalsporten att tänka på?

9 kommentarer:

 1. Skulle ju sitta fint om lokalsporten sände matchen.. Kanske man skulle kunna samla lite folk på nån trevlig pub eller nåt sånt. Nhs formkurva pekar ju upp i skyn nu så tre poäng på ön känns ju inte så långt bort..Men visby är ju väldigt starka hemma som man vet. Skönt med tre friska pinnar idag..

  // Bråkarn

  SvaraRadera
 2. Missade 3 poäng på ön kan vara dyrt med tanke på att NH även har kvar Huddinge.
  Vallentuna har lättare motstånd kvar. Förlust mot Visby och Huddinge så ser det tungt ut. Tuna har rn tuff match kvar hemma mot Visby.

  SvaraRadera
 3. Wings kommer inte att klara topp 4a. av gårdagen att döma så är wings på väg rakt ner i källaren.

  E

  SvaraRadera
 4. Jag är fortsatt nervös. Hade Huddinge bara kunnat petat in ett mål till så hade detta varit klart med 6 poäng vid förlängning i den matchen, även vid VBK vinst.

  Nu blir det nervigt värre på fredag även om jag tror att vi fixar det.

  /G

  SvaraRadera
 5. Men ni har väl sett att det är ett helt annat lag än för bara 3-4 omgångar sen. Tunga, i både anfall och försvar och jädrans effektiva framför mål. Mycket mindre utvisningar tar de också. Det är inte så att NH spelat bra tack vare ett uselt motstånd utan Bajen, Vallentuna och Wings har inte haft en chans. Jag är inte orolig.

  SvaraRadera
 6. Palmberg är INTE klar för Åker.

  SvaraRadera
 7. Palmberg är INTE klar för Åker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har sagt att han är det?

   Radera
  2. SN gick ut med det för några timmar sedan men drog tillbaka det och ändrade rubriken. Eliteprospects.com hann lägga ut att han var klar för Åker så jag kan förstå att det kan bli lite missförstånd. Men det lär inte dröja så länge innan han är klar för bruket. Små detaljer som skall ordnas först bara.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.