29 november, 2013

Fredagsmys


Visby/Roma borta är en av de tuffare utmaningarna i grundserien. Ja kanske till och med överhuvudtaget i hockeyettan. Att det sen är ett hemmalag som verkar vara på väg att hitta den där formtoppen gör ju självklart inte uppgiften enklare direkt. En tuff utmaning för Nyköpings Hockey men långt ifrån någon omöjlig uppgift självklart, speciellt med tanke på att NH har höjt sig rejält på senaste tiden.

Nu spelas  ju inte den här matchen med kniven mot strupen efter som att IFK Tumba vann mot Vallentuna i onsdags, eller ska jag vara ärlig så vann Maximilan Stenmark mot Vallentuna i onsdags. En grym målvaktsinsats av en liten men otroligt rörlig målvakt som är snabbare än lucky luke i vissa situationer. Han är kanske inte den jämnaste målvakten men har absolut en väldigt hög högstanivå mellan stolparna.

På ett sätt har alltså NH råd att förlora den här matchen, men på ett annat sätt har man det inte. Man har imponerat i de tre senaste matcherna men skulle man förlora i kväll tappar man i alla fall delar av det där fina självförtroendet man har lyckats skaffa sig. Det vill man självklart inte, å andra sidan går Visby upp i serieledning vid seger i kväll så båda lagen borde ha motivation så det räcker.

Jag måste tippa att matchen slutar oavgjort vid full tid och sen är det lotteri om vilket lag som vinner. 3-3 är mitt tips men jag låter det vara i ”att förvalta en 1000-lapp” där jag i stället hittar några andra spelbara matcher i kväll.

Om ni vill följa matchen på annat sätt än via swehockey så hittar ni liverapportering från matchen här:


Man bör tillägga att det är Henrik Fluch som dömer och det bådar väl för att båda lagen kommer att få träna specialspelen ordentligt i kväll. Fluch som tidigare hette Wåhlin alltså.

**********
Att förvalta en 1000-lapp

 
Två chansningar där jag hoppas att Söders grabbar får ordning på grejerna och till ett bra odds kan skrälla lite i en grymt viktig match för båda lagen. Målsnålt?
 
Nybro är och har varit under isen länge nog nu. Dags att vinna på hemmaplan för smålänningarna?
 
Vi får se hur det går men det finns 2800 kvar att spela för om det skiter sig.
 
/Trevlig helg 
 

4 kommentarer:

 1. Ser att Mälberg vaskat om lite i kedjerna igen, lite konstigt men det ser dock intressant ut. Synd bara att Visby inte kan skramla ihop till en kamera. Kört hårt grabbar, tror på er ikväll och så får man ta sig till Gnesta på söndag.

  / Jonas

  SvaraRadera
 2. Ser inte ut att vara någon hitt att röra runt i alla kedjorna, redan 2-0 :(
  Sen fattar jag inte varför man kör med 3 forwards i en kedja utan center :S

  /Sune

  SvaraRadera
 3. Femmorna ser nog ut som vanligt, Högis, Mackan och Lehmann var ju inne på båda målen, swehockey luras nog bara lite. En period kvar, kom igen nu...

  / Jonas

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.