03 november, 2013

Sviter kommer brytas!


Söndag är lika med gameday. Idag blir det ett besök i den södra förorten och närmare bestämt Huddinge för de svarta, vita och röda krigarna. Alla som följer div1 vet ju att Huddinge hittills inte förlorat en endaste match i år och frågan är om Nyköping skall kunna ändra på det?

Lite patetiskt blev det för några omgångar sedan när Huddinge fullständigt krossade Nacka med 16-2 och matchen innan vann man med 8-0 mot Tumba. 31-2 i målskillnad på fyra matcher är imponerande men säger lika mycket om standarden bland bottenlagen i div 1D. Men det verkar inte som att Huddingespelarna fått vattenskalle av framgångarna, man verkar jobba på precis som att varje match är lika viktig och detta trotts att man nästan har 20 poäng ner till femteplatsen med tolv matcher kvar av GS.

Nyköpings Hockey fortsätter att blanda och ge, men man bör tillägga att de stunder man spelar bra är nu längre än de dåliga så visst går det åt rätt håll. Om än i ganska beskedligt tempo gällandes utvecklingens framfart. Samtidigt är människan ett konstigt släkte. Det är väldigt svårt att bli nöjd, alltid finns något som inte är tillfredsställande bra. Hade man förväntat sig att NH skulle kunna utklassa Gnesta i onsdags så förstår jag att man blev lite besviken. Men betänk att detta var årets match i Gnestalägret samtidigt som NH inte gjorde mer än vad som krävdes. Man tog tre poäng och hur bra man än hade spelat hade man inte fått några bonuspoäng, alltså maxutdelning.

Vilken av sviterna kommer att brytas i kväll?


NH har inte förlorat på bortaplan den här säsongen. Huddinge har ju inte förlorat överhuvudtaget ännu. Men efter i kväll kommer endast ett av dessa lagen ha sin fina svit kvar. Jag gissar på att Huddinge är för bra i dagsläget, men spelar NH sin bästa hockey i eftermiddag är man helt klart på den nivån som krävs för att kunna vinna i Björkängshallen. Men då måste man spela bra hockey i 60 minuter. Spelar man som man gjorde de inledande två perioderna senast mot Visby/Roma i 60 minuter kan man mycket väl vinna. Det börjar bli dags för NH att visa att man klarar detta. Tolv matcher återstår av GS som sagt och sen blir det inga lätta matcher som de mot till exempel Nacka. Då är varje poäng livsviktig. Upp till bevis!

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Efter kvällens spel finns det 1700:- kvar att förvalta. 
För att spelet ska gå in måste alltså Huddinge vinna med minst 2 mål och Piteå måste vinna med ett måls marginal.

**********

Klacken!


Att det pågår en debatt i ämnet om det skall finnas en klack och hur denna skall uppträda har kanske inte undgått någon som läser här bland kommentarerna. Jag har min åsikt ganska klar för mig, men att på några korta rader i det här inlägget redogöra för detta känns inte aktuellt just nu. Min förhoppning är dock att parterna träffas och att man inser att det viktigaste är att man diskuterar framtiden. Det som har varit kanske kräver sina ursäkter, men det är ändå framtiden vi har möjlighet att påverka, inte det som redan varit. En sak är säker, NH behöver NH Support och NH Support behöver NH. Ensamma tror jag inte att man kommer lyckas åstadkomma det man vill. Tänk på det!

4 kommentarer:

 1. Fyfan så dåliga vi är i år. Botkyrka var värda alla tre poängen. Hade vi mött ett hyffsat lag (dvs ett lag av div 1-klass) idag hade det blivit tvåsiffrigt. Det är inte konstigt att det inte är mer än 500 i publiken. VAKNA NH!

  SvaraRadera
 2. Men skärp er. Vi slog visby borta. Ni kan ju inte dra alla prestationer över en kam. Visst jag är också besviken, och inte helt nöjd med säsongen. Men kom igen, vi är topp 4 och det är det som behövs för att ta oss vidare, sen får vi lita på det folk säger, att det blir bättre efter jul. Vi måste förstå att det är ett helt nytt spelsystem. Visst kunde man önska mer, speciellt i den här matchen, men dom hade väl en urusel dag, det har säkert hänt er också.

  Sen att det är 500 pers kan inte bero på att vi möter just tumba eller? Jag menar hur många vill betala 100 spänn för en sån match? Inte många. Dom som var där - bra jobbat!

  Men sluta snacka skit eller gå inte dit, det är ert val. Ingen tvingar er till hallen, och ingen garanterar en viss nivå på spel eller "underhållning", det här är livet. Det är människor som spelar, det kan gå hur som helst. Det finns inga garantier för att ett lag ska spela si eller så, och det får man ta eller välja att inte titta.

  Ni borde skämmas.

  SvaraRadera
 3. Låt folk gnälla! Det är ju fan inte så att det är på något sätt obefogat gnäll. Varför säga åt folk att inte komma om dom ska gnälla? Det är ju inte en på läktaren som sitter och toksågar laget nej det är MÅNGA så låt dom gnälla och sluta säg åt dom att stanna hemma, annars blir det ju till slut tomt på läktarna..

  Samma sak på gnället om "klacken" att dom sitter och skriker på domaren mm. Vore ju dött som på en begravning utan dessa herrar. Visst kanske kunde dom hålla nere på könsorden men annars så tycker jag dom bidrar. Sen är det ju inget fel med en sittande klack fram till allettan.

  Tycker inte man ska förvänta sig mer av oss som är på läktaren än vad som presteras på isen. Är det dålig hockey så ska man inte skylla på att publiken är för tyst eller för få.

  Och jag tror folk kommer komma tillbaka till hallen när väl allettan drar igång och stämmer det som står på:

  http://lokalsporten.se/bloggar/hockeyfeber

  så kommer nog alla bli glada och nöjda till slut. Men sluta gnäll på folk som gnäller!!
  Alla måste få yttra sina åsikter även om dom är negativa, man kan inte bara stryka medhårs.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.