14 november, 2013

Skarpt läge inför fortsättningen

Det blev ett brutalt fiasko igår mot Väsby rent resultatmässigt. Något jag faktiskt hade lite på känn, men att det skulle bli så pass ojämnt som 4-1 hade jag inte trott. Nånting sa mig att NH borde ha den större viljan av dessa två lag men enligt rapporterna jag fick efter matchen så var det precis tvärtom. Oroväckande minst sagt. Och att NH är nöjda med hur man spelade är än mer oroväckande, i det här läget av säsongen känner i alla fall jag att det är betydligt bättre att spela dåligt men att vinna poäng.

Nu är match 19 av 27 avklarad och spelet fungerar inte. Det kommer således inte att göra det efter 27 matcher heller, det är i alla fall mitt tips. Något måste hända om inte NH för första gången skall missa allettan sedan man blev degraderade, egentligen skulle något ha hänt redan för  en månad sedan.

Gustaf kommenterade förra inlägget med tre konkreta förslag på vad som bör göras innan det är försent. Jag skriver under på samtliga dessa förslag men att ge spelarna tillåtelse att gå utanför ramarna och spelsystemet känns som ett prioriterat förslag. Det funkar inte som det är idag. En nödlösning kan tyckas men som läget är så måste något hända som sagt var. Även om jag är säker på att Mälberg inte håller med mig här.  

Förslag nummer två är att gå tillbaka till ursprungslinan med Bröms, Bjuhr och Andersson. Här känner jag i och för sig att det inte spelar någon större roll eftersom det inte funkade speciellt bra senast dessa tre kamperade ihop, men Crippa känns som den hetaste av dessa tre för tillfället och han kanske kunde få fart på någon annan formation.

Det tredje och sista förslaget är kanske det svåraste att ta ställning till. Att man ska erbjuda Despotovic ett kontrakt grundserien ut för att sedan utvärdera och ta ställning till hur det blir efter jul. Jo jag vet att det inte är bara upp till NH men jag tycker att man ska göra ett ärligt försök att få till en lösning med Despo. Hade laget spelat bra tycker jag inte att man ska göra några förändringar men som läget är nu så gäller det att hitta nått att bygga vidare på. En målskytt av rang kan lösa några knutar, sen att det kanske känns kortsiktigt är orelevant  eftersom vi har lite tid på oss att bli väldigt mycket bättre på många saker. Jag har ju tidigare varit inne på vad en missad alletta kan få för konsekvenser. Där står min åsikt kvar.

Nu är det ju förvisso 24 poäng kvar att spela om så även om NH vid en förmodad förlust på söndag fortfarande har chansen att nå  en topp 4 placering vet jag om, men idrottspsykologin är inte lätt att förstå sig på. Självklart sitter mycket av problemet i huvudena hos grabbarna, för på pappret har NH ett lag som utan invändning skall vara topp 4 i den här serien. Nu gäller det att få dem skadefria och att tro på sig själva också.
**********

Att förvalta en 1000-lapp

Spelet igår satt och det gav lite klirr i kassan. 2814,50:- på spelkontot innebär 1814,50 plus hittills. En klen tröst i höstmörkret dock.
 

18 kommentarer:

 1. Hur tänker du när du säger att det skulle vara dåligt ekonomiskt för NH att missa allettan? Spelar NH som nu så kommer ju publiken inte komma i allettan ändå så då är det ju billigare att spela i fortsättningserien inför 400-600 pers än att åka till Hudiksvall och sen retur hemma inför ungefär samma publiksiffra. Enda argumentet för allettan är ju att det "ska" dra mer publik. Det är ju samma eldskälar (ungefär 700 pers) som alltid kommer oavsett hur dåligt det går och resten av skaran är ju mer bonuspublik som kommer när det går bra. Tror inte det skulle tappas allt för många av eldsjälarna i en fortsättningserie...
  Plus det faktum att en fortsättningserie skulle ge en garanterad PO1 plats medan allettan kan mycket tala för att det blir en tråkig repris av förra årets alletta där man helt missade PO.

  SvaraRadera
 2. Som det har sett ut hittills så finns det inga som helst garantier för att NH klarar en PO1-plats via en fortsättningsserie.

  SvaraRadera
 3. Nej vi skall självklart till allettan å kriga om en plats i toppen av den dessutom. Nu har vi ju spännande å levande serie det borde ju dra lite!

  SvaraRadera
 4. Vem skulle inte vilja se:
  1. Lehman, Despo, Mozart
  2. Bröms, Bjuhr, Crippa
  3. Thim, Palmberg, Löf
  4. Kim, Qvarnström, Enlund

  Får jag se dom femmorna till Allettan så tror jag det kan va nått på gång :D

  SvaraRadera
 5. Går ni till allettan får ni möta bruket! då blir det 1500+ på läktarn

  SvaraRadera
 6. http://div1hockey.se/2013/11/nykoping-varvar-poangkung-och-fler-kan-vara-pa-ingang/

  http://dragskott.blogspot.se/2013/11/dragskottnu-avslojar-henric-hoglund.html

  SvaraRadera
 7. PANIK! så pissar man som vanligt på juniorerna. Bättre och ta sig till någon annan klubb som junior. Lägg ner juniorverksamheten och spar in lite mer pengar till fler nyförvärv. De man värvade innan säsongen har inte varit några toppspelare. Sportgruppen får väl rannsaka sin egen insats vilket känns som svaga 2 plus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allvarligt så tycker du alltså att junisarna som inte ens klarar av att hålla jämna steg med flemmingsbergJ20 skall in och rädda alaget till allettan? Snälla du, mitt råd till dig är att du borde skaffa lite verklighetsuppfattning innan du yttrar dig. Juniorerna är för dåliga helt enkelt.

   Radera
  2. Verklighetsuppfattning!!!! Är att det inte är Juniorerna som ska rädda A-laget till Allettan. J-20 förlorade mot Flemingsberg JA. A-laget förlorade mot Väsby, tappade poäng mot Tumba, Hade det jobbigt mot Gnesta......Har inte sagt att man ska ta alla juniorer men det är dumt och stänga alla dörrar för juniorerna. NH har redan ett rykte om sig att man misshandlar juniorer och det något som förstör rekryteringen då NH inte kan fylla på sina juniorled själv. Idag har man inget U-16 vilket är ett av organisations kraven för DIV 1 lag i fortsättningen. Det medför att till nästa år är behovet att få in 15 juniorer om man nu kan ställa ett U-16 på isen. NH är mer än ett mediokert A-lag. Idag saknas det ungdomar i de flesta lagen och NH är garanterat den föreningen som tappar flest ungdomar bland föreningarna i Nyköping. Hur var det nu...... Verklighetsuppfattning!!!!

   Radera
 8. Håller med dig! Verkar som man satsar allt på ett kort, finns det ekonomi till detta? Tycker inte det saknas spets i truppen utan mer att det saknas harmoni och få till kedjorna. Kommer innebära att etablerade div 1 spelare kommer få spela i 4 e linan och som ung under utveckling så får man välja andra lag, då NH inte verkar tänka långsiktigt. Som ung behöver man tid att komma in i seniorhockeyn. För NH är det en riskfylld strategi!!!

  SvaraRadera
 9. Som jag ser finns det 2 vägar för klubben att gå!!!!
  1. Köp in spelare betala deras löner och klättra i seriesystemet! Finns den ekonomin?
  2. Anställ utbildade ledare och skola egna produkter från unga år! Finns det Tålamodet?
  (Skellefteå är en klubb som gjort den långa resan och skördar nu stora framgångar med halva laget bestående av egna produkter,storpublik,spelarförsäljning m.m.)
  Mitt svar på fråga 1 är NEJ!
  Mitt svar på fråga 2 är NEJ!
  Någon måste inse att den skog vi fäller idag har någon planterat!

  SvaraRadera
 10. Jag undrar om jag ska fortsätta skriva i den här bloggen eller skjuta mig själv. Om det inte vore för att jag gillade NH så mycket hade jag skitit i allt.

  !. Vi som har varit med på de två senaste årsmötena vet precis hur det ekonomiska upplägget är upplagt. Det finns pengar att återinvestera i verksamheten. Det har upprepats gång på gång, gå på årsmötena så vet ni vad som kan förväntas. Efter den rent utsagt bedrövliga uppslutningen på det senaste mötet så inser jag att många som skriker ut här inte förtjänar att få veta.

  2. Förstärkningar har funnits i planerna tidigare. Skadeläget är en stor orsak till att man nu agerar och inte till AE, som nu ligger i riskzonen. Jag tänker inte gå in på skadorna, det är inte bra på en del av de som är frånvarande och vi har svårt att få ihop 3 ordinarie femmor. Det är absolut nödvändigt att fylla luckorna utöver de på förhand tilltänkta förstärknigarna till AE.

  3. Juniorerna har fått gott om möjligheter att spela i A-laget (frågan diskuterades i förra kommentatorsfältet), aldrig har väl så många olika juniorer fått spela i skarpt läge för att fylla ut för skador etc. Finns ingen som ligger i närheten att vara ordinarie förutom fältskog och han kommer från tälje. Utöver förstärkningarna som tas in så stänger det ju inte på något sätt dörren för juniorerna framöver.

  Fy tusan att verka i NH, antingen så har man för dåligt lag eller för bra (!) lag, för lite/för mycket juniorer. Den här staden förtjänar inte ett skit i form av underhållning eftersom verkar vara måttstocken på huruvida man släpar sig till rosvalla eller inte.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är inte ungdomslagens overaller levererade? Du som vet hur ekonomin är.

   Radera
  2. Jag vet bland annat att det inte hänger på ekonomin alléna. Du är antingen spelare eller förälder till ungdomslagen förmodar jag? Skriv då under så jag vet vem jag svarar.

   /Gustaf

   Radera
  3. Jag är en sån där förälder som har varit så i flera år. Som vanligt så beställs det overaller som ska ingå i barnens spelar avgift. Det är oftast bråttom att avgiften betalas in men att leverara overaller är inte lika bråttom. Sedan ska man ha kiosktjänst flera gånger under året och sedan se till så att verksamheten kring A-lags matcherna ska fungera. Det är väldigt mycket tid man lägger ner som förälder förutom alla träningar och matcher som barnen spelar. Att då man ska få vänta en halv säsong på saker som ingår i avgiften känns inte acceptabelt men att värva betalda spelare funkar. Trodde att NH var en förening och inte A-lag med bilagor!

   Radera
 11. Det är ju trots allt bara ett fåtal röster som gör sig hörda på det här forumet. Tyvärr verkar dom som skriver här ha väldigt negativa åsikter om det mesta. Därför verkar det som att alla håller med om åsikterna. Vi är nog trots allt ganska många som äkskar NH och har fullt förtroende för styrelse och sportgrupp. Lättare att lägga upp en kommentar om något man inte är nöjd med än att skriva något man tycker är bra. Inte så svårt att dra paralleller till arbetslivet t.ex.
  Är helt för att man ska få uttrycka vad man vill men man behöver inte se så allvarligt på olyckskorparnas kraxande. Dom blir man helt enkelt aldrig av med.

  Nu pulveriserar vi Vallentuna på söndag och ser till att dom stannar på sin sida av sträcket!

  SvaraRadera
 12. Jag ber alla att skriva under med namn eller signatur där namn väger mycket tyngre gällandes trovärdighet naturligtvis. Alternativet är att man måste logga in för att kunna kommentera.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.