15 november, 2013

Dragskott.nu avslöjar nya rykten


Som bloggen avslöjade i tidsdags så var Despotovic med och tränade igår och lite senare blev han klar för Nyköping för resten av säsongen. Despo är en skicklig spelare som förhoppningsvis kommer ge den injektionen till laget som man behöver.

Tidigare i natt kom storbloggen http://dragskott.blogspot.se/ med ett nytt rykte. Nyköping skall enligt bloggen ha ytterligare två spelare på sin radar, och det skall handla om före detta NH-spelaren Henrik Höglund  och BIK Karlskoga-backen Anton Karlsson.

Anton Karlsson har jag inte någon koll på alls men att 19-åringen redan har gjort 13 allsvenska matcher vittnar om att det är en talang. I Antons fall ska det enligt dragskott handla om ett lån.

Henrik Höglund spelade i Nyköping säsongen 03/04 och var då poängkung tillsammans med Niko Halttunen och Miikka Männikkö. Därefter har Höglund varit ett antal säsonger i Norge och senaste säsongen han spelade i div1 var för två säsonger sedan och då i Vita Hästen. Den säsongen svarade Henrik för hela 71 poäng. Den rutinerade 35-åringen skulle naturligtvis vara ett rejält tillskott till poängproduktionen om det nu skulle bli Nyköping för Höglund.

Om lånet av Anton Karlsson skulle bli av så känns det vädigt nödvändigt eftersom NHs backsida är skadedrabbad och man senast endast hade fem ordinarie backar att tillgå. Johan Eriksson verkar tyvärr bli borta en längre tid med sin knäskada och det känns absolut nödvändigt att ersätta honom på något sätt.

21 kommentarer:

 1. Vänta, stopp nu!

  Vad är det som händer? Det här rimmar väldigt illa med styrelsens tidigare förhållningssätt till den ekonomiska sidan av NH. Vad skulle Henrik Höglund kosta? Att Karlskogabacken mer eller mindre spelar gratis är väl kanske rimligt, men Höglund...

  Tyder det här på att man kalkylerat med att gå till minst play-off för att täcka kostnaderna för årets trupp och att när det nu svajjar och ser ut som att man ligger illa till vad gäller allettan så sätter man allt på ett kort och töjer det ekonomiska likt tidigare styrelser alltid har gjort i NH.

  Vad blir konsekvensen? Går man upp i allsvenskan på grun av det så kniper jag käft, men knäcks man ekonomiskt av det här då är åt helvete.

  Obs det här är bara spekulationer från min sida. Har styrelsen 100% torrt på fötterna och det här ligger inom ekonomiska ramarna så är det ju kul för oss hockeyälskare och NH-älskare. För bara Despotovic är hockeygodis i sina bästa stunder och addera Henrik Höglund till det (jag har aldrig gillat Höglund, men något gör han rätt med dom antal poäng han skördat) gör ju att forwardsmässigt så blir det mumma.

  MEN gott folk, är det på forwardssidan man har problem? Okej man har ett stort puckinnehav men svårt att sätta dit puckarna och det kanske Despotovic och Höglund kan lösa. Men hur ser det ut på backsidan då?? Tunt är mitt svar.

  SvaraRadera
 2. Att låna in en back torde ju vara prio 1 med tanke på skador.

  Henric Höglund skulle säkerligen stärka laget men samtidigt börjar man ju undra nu när Despo också blev klar om det verkligen är nödvändigt rent ekonomiskt?

  Borde inte Nyköping åtminstonde med tanke på dom offensiva spelarna vara ett väldigt slagkraftigt lag?

  Nu vet jag att det verkligen inte har funkat särskilt bra för killarna den senaste tiden men i dom matcher jag har sett så är det mer försvaret som inte hängt med eller lyckats med uppspelen alls.

  Men men det är ju trots allt bara rykten detta även fast en bra back vore ett välkommet tillskott :)

  SvaraRadera
 3. Dragskotts rykten brukar vara lika med sanning...

  Skulle hellre se en vass back med fint spelsinne än Henric Höglund!

  SvaraRadera
 4. Underbart med tre ny spelare.. NH lyckas nog få upp hockey tempraturen i stan nu

  SvaraRadera
 5. Om man nu har ekonomi så tycker jag man ska satsa på backsidan! Brukar inte bli bra om man har för många "stjärnor" i ett lag. Tycker det är väldigt merit tungt på forwardsidan. En mix med spetsar o killar som är under utveckling brukar vara det som lyckas!

  SvaraRadera
 6. Ska man kunna utmana på allvar i en kvalserie så behöver man ännu fler spelare av den här kalibern. Dessutom måste alla dessa stjärnor tro på iden och dra unisont åt samma håll. Minst så svårt är det att ta sig upp i HA!

  SvaraRadera
 7. Tycker inte vi skall ifrågasätta styrelsens sätt att värva spelare,dom har bara tagit kloka och sunda beslut för föreningens bästa under åren.Tar man in klass spelare förutsätter jag att dom har slantar till det. Jag har svårt att se något negativt i det hela j20 j18 går väll på kort liksom A-laget, gnällspikar kommer man inte ifrån vart man än vänder arslet så är det bara.
  NH@re

  SvaraRadera
 8. Tydligen en spelare på väg bort också.

  SvaraRadera
 9. Luktar panik lång väg om NH.
  Vallentuna jagar bakifrån håller nerverna eller rasar NH ihop? Tror faktiskt att Vallentuna tar 4:e platsen.
  Kan visa sug vara dyra panikvärvningar.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Jag ber alla att skriva under med namn eller signatur där namn väger mycket tyngre gällandes trovärdighet naturligtvis. Alternativet är att man måste logga in för att kunna kommentera.

  SvaraRadera
 12. Går det inte att lägga till facebook som inloggning? Jag har inget av dom alternativen som finns att välja så jag brukar ta annonym. Men håller med om att nivån höjs om man måste stå för kommentaren med sitt riktiga namn / Matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.sn.se/sport/1.1990955

   glömde skjuta in att alla ryckten är klara :D

   Radera
  2. Tyvärr så går inte det. Hade varit optimalt. Vi får försöka att hålla det på en bra nivå ändå.

   Radera
  3. Nicklas, jag har för mig att det går att trycka in att man måste godkänna kommentarer eller göra det obligatoriskt att skriva namn. I övrigt så är blogger rätt bedrövligt när det kommer till funktioner.

   /G

   Radera
 13. Ser att den som kommenterar på NHs hemsida Ang Despotovic kommer från Strängnäs regionen. Undrar varför det är en negativ kommentar? Hen skriver "kul med en sån diva i laget" undrar om det var kul för två år sedan?

  SvaraRadera
 14. Palmberg är enligt ryktet på väg bort.
  /Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt :( men hellre Despo än Palmberg :)

   1. Crippa, Despo, Mozart
   2. Bröms, Bjuhr, Höglund
   3. Lehman, Löf, Palmberg (eller Enlund om Palmberg försvinner)
   4. Thim, Kim, Qvarnström / Sallhag / Grönqvist

   Med dom kedjorna / spelarna ska det fan inte vara omöjligt att ta sig till kvalserien :)

   Radera
  2. Kvällens kedjor skulle jag önska:
   1. Bröms, Bjur, Höglund
   2. Lehman, Crippa, Mozart
   3. Thim, Palmberg, Löf
   4. Kim, Enlund, Sallhag/Grönkvist

   Sen vet jag inte vart jag hade satt Despo när han blir spelklar men det är ju ett i-landsproblem :)

   Radera
  3. Skulle nog ha samma förutom en sak, byta plats på bjuhr och Mozart. Då har vi två lirare och en målgörare i 1:a o 2:a. Dessutom är Mozart och bröms grymma ihop..

   // Dennis

   Radera
 15. Kanske ska börja med att ta sig till allettan!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.