24 november, 2013

Halsduk och gammal lista

I eftermiddag möter Nyköpings Hockey Wings på hemmaplan. De senaste åren har hemmamötena mot Wings slutat så här:

10/11: 2-3, 3-2
11/12: 6-1, 0-1, 3-2 ef OT
12/13: 3-2, 6-2,
13/14: 2-3

Fem segrar och tre förluster med NH-ögon,  men det har nästan alltid varit jämna matcher när lagen mötts i Rosvalla. Så kommer det säkert att bli även i eftermiddag, trots att de båda lagens formkurvor pekar åt olika håll. Nyköpings rakt uppåt efter att ha gjort 21-4 och vunnit stort i de två senaste matcherna. Wings har på de tre senaste matcherna två förluster och en övertidsvinst mot Hammarby på hemmaplan.
Ni har väl inte missat att det är halsduk på som gäller? Kolla här för info

Daniel Despotovic kommer göra entré för första gången med en svart, röd och vit tröja på sig i Stora Hallen. Vad har vi att förvänta oss av honom då? Ja det är ju svårt att sia om men att det är en grym hockeyspelare råder inget tvivel om, men vi ska nog ställa ner förväntningarna en aning till en början. Man ska ha i åtanke att spelsystemet är nytt och vi vet hur lång tid det har tagit för laget att hitta spelet, och lagkamraterna är nya till 100% så lite tålamod kanske vore på sin plats.

Jag hade Despo med på en lista för ett bra tag sedan. Han kom på andra plats när det handlar om spelare som jag älskar att hata. Får nog ta och uppdatera den där listan vid ett senare tillfälle.

Motiveringen löd: ”Despo” är en måltjuv av hög klass. Hans attityd och inställning retar många framförallt på läktaren och någonstans är det härligt med folk som provocerar bara för provocerandets skull. Minns speciellt hans målgest  när han avgjorde i Rosvalla på straffar. Då retade han upp hela Nyköpingspubliken när han provocerande firade framför hemmaläktaren. Härligt, härligt men farligt, farligt.

Vad jag tror om matchen? Tror på en jämn historia där målvakternas betydelse kommer ävgöra mycket om matchen blir en jämn historia eller inte. Jag förutsätter att Marcus Lundell vaktar Wingskassen och Dahlbom NHs. Lundell är grym i  sina bästa stunder och senast i fredags gjorde han en riktigt bra insats mot Visby där han motade 38 av 40 skott  och jag tror att han verkligen behöver vara minst lika bra i dag för att Wings skall kunna ta poäng.

NHs senaste två matcher vittnar ju om att de nya spelarna har gett laget den injektion man behövt och kan man bygga vidare på spelet man haft de två matcherna kommer man vinna även idag. Men det kommer inte gå lika lätt och man kommer definitivt behöva göra skitjobbet i tre perioder idag. Vid seger går NH om gästerna och jag tror faktiskt att det kommer vara viktigt i slutändan.

Tror på hemmaseger med två måls marginal. 4-2 och sista i öppen kasse? Bjuhr, Despo, Axbom och Lehmann gör målen. Höglund då? Nej en liten reaktion för att sedan göra sex mål på ön på fredag kanske?

**********

Att förvalta en 1000-lapp

Det flyter på skapligt och spelet i fredags satt som en smäck. 750:- in på kontot vilket innebär att det före dagens spel finns  3250:- att förvalta. Jag tror på följande dubbel:
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.