12 november, 2013

Inför sista tredjedelen

Det såg länge klart ut, men i skrivande stund lever serien och Vallentuna flåsar NH i nacken nu när de sista nio matcherna skall spelas. Nio matcher och 27 poäng kvar att spela om för varje lag alltså. Alla lag skall mötas och om man kollar lite på förutsättningarna ser det ut att kunna bli lite spänning kring strecket. Men detta bara om resultaten i de kommande två omgångarna faller ut rätt, eller fel om man håller på NH.

Efter första rundan såg tabelltoppen ut så här:

9
6
3
0
 
 
 
 
24
9
7
2
0
 
 
 
 
23
9
5
3
1
 
 
 
 
19
9
6
0
3
 
 
 
 
18
--------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9
3
3
3
 
 
 
 
14

 

Och efter andra så här:

 18
14
3
1
 
 
 
 
48
18
13
4
1
 
 
 
 
43
18
11
5
2
 
 
 
 
41
18
11
2
5
 
 
 
 
37
--------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18
9
3
6
 
 
 
 
32

 

Om man tittar på det med Vallentunaögon så såg det som mörkast ut efter 13de omgången när man var hela tolv poäng från fjärdeplatsen, men efter förlusten mot Huddinge har man gått rent och tagit fem av fem segrar med bortavinsten mot Visby/Roma som största triumfen när man avgjorde med 16 sekunder kvar av matchen. Man har såldes om man bortser från Visby/Roma en ganska behaglig avslutning av serien. Detta innebär naturligtvis även en jobbigare inledning av densamme. Nyckelmatchen blir kommande söndags möte med Nyköping. Jag tror att den matchen kan bli direkt avgörande hur vida serien kommer leva hela vägen in i kaklet.

Det finns fler saker som talar för NH än tvärtom.

Det ena är att man redan har ett försprång på fem poäng till Vallentuna. Efter första rundan hade man fyra, och det har alltså vuxit med en ynka men kanske ack så viktig poäng.

Det andra är att man har skaffat sig nio måls försprång  när det kommer till målskillnad.

Nummer tre är att man har tre av de fyra andra topplagen på hemmaplan. Ok jag vet att NH spelat bättre borta hittills men normalt sett ska man vara bättre hemma och det borde vända nu.

Man avslutar serien med tre hemmamatcher. Huddinge, IFK Tumba och Nacka.

Vad talar för Vallentuna då?

Formen! Man har fem raka segrar och kommer att ha bra självförtroende när man tar emot Wings i morgondagens derby.

Sexpoängsmatchen mot NH på söndag. Faktum  är att man vunnit samtliga bortamöten mot NH de senaste två säsongerna, och det är lättare att jaga än att jagas. Här är nycklarna för Vallentuna. Och faktum kvarstår att inte ens Wings som just nu ligger tvåa i serien kan känna sig helt säkra på allettan. Skulle man tappat formen så har man en väldigt tuff start på sista rundan. Vallentuna(b), Hammarby(H), Visby/Roma(b), Nyköping(b).

/Den som lever får se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.