13 november, 2013

Full fokus på Väsby

Det har varit lite mer aktivitet på bloggen idag än vad det brukar vara. Detta beror med största säkerhet på ryktet om Despotovic som bloggen kunde avslöja redan igår. Idag hänger södermanlandsnyheter på och har fått ut två artiklar om just detta. Men ni vet var ni kunde läsa det först?

Nej skämt å sido, idag är det full fokus på Väsby som säkerligen kommer bjuda upp till en betydligt bättre dans än senast lagen möttes uppe i Vilundaparkens Ishall. Laget har både tappat och värvat spelare den senaste tiden. Men den solklart mest spektakulära värvningen är Niklas Andersson från Mora. En riktigt bra back på den här nivån när han är i form och helt skadefri. Nu har Niklas endast gjort 8 matcher i år och det vittnar för att han inte är helt 100. Men med 113 SHL matcher och 215 allsvenska matcher sitt CV och lägg till över 70 matcher med Ungdoms och Juniorlandslag genom åren så förstår man att det finns kvalité.

Ett bättre Väsby är alltså att vänta det råder inget tvivel om, men är man tillräckligt bra för att kunna störa NH i jakten om en allettanplats?

Jag tror faktiskt det, speciellt med hemmamötet i färskt minne där faktiskt Väsby var det klart bättre laget i halva matchen. Som tur är spelas en match i minst 60 minuter något jag hoppas att NH har lärt sig nu.

För er som inte kommer ihåg hur det såg ut så kan lokalsporten.se hjälpa till med den biten.

NH vände och vann 1 from Lokalsporten on Vimeo.

Hur slutar då kvällens matcher i div1D?

Väsby – NH En superviktig match för NH som oftast har svårt för Väsby borta. Tror på oavgjort med bortaseger på straffar. Hoppas jag har fel.

Vallentuna – Wings Tufft och jämnt men liten fördel för hemmalaget med form och allt att vinna. Vid förlust och NH vinst så ser det betydligt tuffare ut för VT i kampen om en topp 4 placering.

Nacka – Gnesta Gästerna måste ses som favoriter här. Tror och hoppas på tre viktiga poäng för "lilla NH"

IFK Tumba – Huddinge Tumba krigar och sliter på men här räcker man inte till. Klar borta seger.

**********

Att förvalta en 1000-lapp

Jag tänker avvakta laguppställningarna eftersom jag fått höra att flera nyckelspelare kommer att saknas i ett lag som kan vara intressant. Kolla in runt 18.30 så har ni svaret.

Nu fick jag bekräftat att Mariestad saknar Söderman, Törnqvist  och Alba och tror därför stenhårt på Vimmerby. Känslan säger också att Vallentunas fin fina form kommer bli avgörande i kväll.

7 kommentarer:

 1. Paradigmskifte? Serien är jobbigt spännande i sista tredjedelen.

  /G

  SvaraRadera
 2. Bra tippat på, utom NH:s resultat då, du hoppades ju att du hade fel, och det hade du :)

  SvaraRadera
 3. Bajs.
  På söndag kan vi vara utanför allettan-platserna.
  Tycker Mälberg fortfarande att resultaten är betydelselösa? Försäsongen är slut för länge sen och spelat borde sitta sedan lång tid tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Nu är det för lite marginal att lira på. Jag vet att Huddinge varit risiga under grundserierna de senaste tre säsongerna för att sedan stiga med Mälberg men vi har inte råd att missa AE. Mina förslag:

  1. Ge spelarna mer utrymme att gå utanför "planen". De är rutinerade och våra spetsar kan sy ihop det.

  2. Ta tillbaka Brömslinan (fattar fortfarande inte varför inte Mackan får gå tillbaka när ingen kedja fungerar) och satsa på två producerande och två checking-lines.

  3. Ge despo vad han vill ha för att lira fram till jul med klausul om fortsättning beroende på utfall. Kortsiktig lösningar är inget jag gillar men inget i spelet tyder på att vi kommer till AE på den inslagna vägen. Då kan en trollkarl vara ytterligare ett äss i rockärmen.

  /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,eller ha lite mera tålamod,typ till nästa säsong eller nått,den här är redan över för min del,Surt:(((((

   Radera
 5. Den här serien är så jäkla tråkig så jag förstår lite om den breda publiken uteblir. Serien har en svag nedre halva och bara lite halvbra övre halva (HIK undantagna för stunden och kanske Visby om dem får till det), den som skulle bli så bra...
  Dem flesta bortamatcherna måste ju också vara rena depressionen för laget, typ Nacka borta inför 58 pers...
  Jag är lite avundsjuk på dem andra ettorna där man gör upp mellan städer, D känns ju fortfarande som Vivo-cup.
  Jag hoppas varje år att NH ska hamna i E även om det är lite svårare att nå allaettan därifrån.
  Men, men nu blir det riktigt spännande på söndag,lite nerv, hoppas publiken sluter upp!
  Jag tror verkligen och hoppas laget tar sig samman nu när det är skarpt läge.

  SvaraRadera
 6. Usch det kan vara så att NH är inne i ett livsfarligt skede just nu.

  Om spelarna nu plötsligt börjar tvivla på Mälbergs spelidé så kan skeppet sjunka som en sten. Det är inte otänkbart att spelarna börjar ifrågasätta vad och hur man ska spela när man inte vinner eller spelet inte stämmer.

  Jag hoppas verkligen inte att styrelsen har gjort en ekonomisk glädjekalkyl där man helt räknat med allettan och med publiksiffror därefter. Då kan det bli fruktansvärt kostsamt att missa allettan, kanske så kostsamt att det slutar i katastrof.

  Vad göra nu då? Daniel Despotovic har själv kontaktat klubben och vill vara med och träna. Han kan vara skillnaden på katastrof och lyckad säsong. De behöver hända något i laget, något nytt, något som bryter mönstret. Despo är just en spelare som bryter mönster och går sin egen väg. Jag tycker man ska göra allt för att signa Despotovic i det prekära läget som man just nu befinner sig.
  Hade spelet och tabelläget varit annorlunda hade jag sagt nej tack till Despo, men nu är det som det är - SÅ in med Despotovic!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.