30 november, 2013

Viktigt om man säger så!


Det är bara att inse att det är på Gotland det händer. Så är det nästan alltid när det spelas hockey i Rävhagen, och egentligen är det inget konstigt med det. Gästerna möter alltid ett bra lag som verkligen hatar att förlora och som för det mesta spelar på gränsen till vårdslöst samtidigt som man är dåliga förlorare. Kaoset ligger nära till hands, sen får man skylla på domaren eller på motståndarna eller egentligen vad man vill, men som man bäddar får man ligga, eller den som nämndet han klämndet skulle man kunna säga.

Hockey ska spelas med känslor och V/R verkar alltid få fram de starkaste känslorna hos samtliga inblandade, spelare, ledare och publik inräknade.  

Jag var som sagt inte på plats i går men att det finns två olika versioner kan vi slå fast. Så blir det oftast, och jag håller med Peter Fredriksson om att segrar på ön är alltid de skönaste segrarna, men den här segern kan väl sållas in bland de skönare segrarna? Att hemmalaget går ut i omklädningsrummet efter att de trott att de vunnit matchen gör ju inte saken sämre, och när de sedan blir tillbakakallade igen och kommer in på isen så är det självklart inte i balans och humöret är inte helt på topp om man säger så. Peter säger att ”de kommer tillbaka och ser ut som ledsna hundar”. Talande!

Som jag skrev tidigare så gick versionerna isär rejält igår efter matchen och under matchen vid ett tillfälle var åsikterna inte ens i samma världsdel. Var pucken inne? Nej säger Nyköpingsversionen, självklart säger Visbylägret såklart. Jag har ingen aning såklart men det är tur att det inte är en PO-match eller en annan viktig avgörande match, men helt ärligt är det inte läge att införa målkameror i hockeyettan?

Nu är det sju poäng ner till strecket och NH ligger trea i serien. Klara för allettan? Jo så blir det. Man har råd att  förlora två matcher av de fyra man har kvar. Det här ska grabbarna bara klara, och det gör  man såklart.

Despotovic gör sitt första mål för NH. Ett rätt viktigt mål om man säger så. Dahlbom storspelar och räddar samtliga tre straffar. Viktigt om man säger så. Bröms sätter matchvinnande straffen och liveoddset på det var 1,00. Viktigt om man säger så! Enlund ger NH en energiboost i inledningen av tredjeperioden med sitt mål. Viktigt om man säger så! Och nej NH hade inte vaskat om i femmorna.

***********

Att förvalta en 1000-lapp


Tack Nybro och tack IK Oskarshamn. Det blev 1700 plus i går och nu finns det strax över 4700:- i kassan. Går bra nu!

7 kommentarer:

 1. Vad tusan ska du med gästtippare till?
  Jag gick ifrån mina kryss och tippade tvåor igår, på NH och Almtuna!
  Vad blev det då?
  Två kryss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hade säkert gjort något brilliant Pelle! Som vanligt!

   Radera
 2. Sweet!
  En riktig NH-klack i Gnesta imorgon?

  SvaraRadera
 3. Nya formarioner imorgon igen......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man ska gå efter formationerna på dagens träning blir det så.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.