13 maj, 2012

Ingen Mozart


Markus Andersson valde alltså att inte förlänga med Nyköpings Hockey. Det kom lite överraskande för mig måste jag säga. Det har dragit ut på tiden och Nyköping har tålmodigt väntat men tillslut kom man med ett sista bud som inte Markus antog och då blev det som det blev. För lite cash är orsaken eller anledningen eller vad man väljer att kalla det. Det är så klart rätt av sportgruppen att inte teckna avtal som inte nyanserar budget.

Markus blev ju förra säsongen bättre ju längre serien gick. Han hade tillexempel bäst +/- statistik i allettan i NH. Nu hoppas jag att man inte bränt några broar i förhandlingarna. Att båda parter är med på varför det blev som det blev och i framtiden kan återuppta där man slutat. Markus är ju en populär spelare även på läktaren. Och där börjar jag bli lite orolig. Man har ju som bekant tappat en hel massa duktiga hockeyspelare. Och vad kanske lika illa är, är att många av dessa har varit publikkära spelare. Håkansson, Mutti, Rickmo, Lillen och nu Mozart.

En annan sak som slog mig är att de spelare som jag räknat upp i raden ovanför bör ha kostat en slant. Det borde med andra ord finnas ekonomiska resurser när det skall värvas spets till laget. Vad kan man räkna med då (jag skriver emot vad jag skrev i början av inlägget, det vet jag.)? För inte är det väl så att man har sänkt spelarbudgeten så pass mycket? Vore konstigt om så är fallet.

/Att smida medans järnet är varmt

16 kommentarer:

 1. Vill Mozart spela utomlands så är det bara att önska honom lycka till, NH kan inte och ska inte konkurrera med sådana löner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. I inlägget jag skrev ser det ut som att Markus är boven i dramat vilket naturligtvis inte är fallet. Självklart skall man göra det som är bäst för en själv. Både ekonomiskt och sportsligt.

   Radera
 2. Jag är säker på att Sportgruppen med Tegerup i spetsen kommer att fylla truppen med spelare som kommer att göra oss stolta över vårt kära NH i vinter.
  "Tillsammans är vi starka, vi är Nyköping"!!

  SvaraRadera
 3. Markus Andersson för samtal med Åkers IF

  SvaraRadera
 4. Kul läsning i tidningen.... Vilka "allsvenska" spelare är det som vill hit. Finns väl en anledningen att dom är "över" i allsvenskan. Rollspelare i 4:e femman i allsvenskan är inte bättre än det som finns kvar. Förmodligen så är det rollen dom kan spela och blir flopp om man ska komma ner och "bli" poängkung i ettan. Det var väl bara och ordna ett jobb till Mozart eftersom man ska ta hit nya spelare måste man ju ordna både jobb och boende. Markus, Acke, Planeby hade boende och tydligen bara Mozart som var utan jobb..... Istället ska det komma någon ny som har gått HG i Mora och tillhört Huddinge och SSK i ungdomsåren..... "Han kanske är bra på att värma bänken"

  Nu blir man orolig inför nästa säsong. Allettan en vision, klara sig kvar ett mål!!!!

  //Heja Bajen!!!

  SvaraRadera
 5. Ja inte blir det Allettan för NH nästa säsong. Huddinge, Åker, Visby och ett av Sthlmslagen tar platserna.

  //Forza Bajen!

  SvaraRadera
 6. Haha nåja. Mozart hade väl blivit erbjuden att jobba på kansliet? Något som inte passade tydligen. Eller har jag fel? Två sidor på ett mynt ni vet.

  Tycker iofs inte att vi har ett dåligt lag på pappret.
  Bröms, Bjuhr, Lindholm, Tornberg, Enlund och Berg gör inte bort sig direkt. Lägg till 3 spets spelare och vips är vi favoriter igen.

  SvaraRadera
 7. Att jobba 20 timmar i veckan på kansliet och träna ungdomslag 2 ggr i veckan för för en en tusenlapp extra känns inte riktigt som ett schysst erbjudande!! Tegrup kommer aldrig kunna hitta en spelare av mozart kaliber någonstans för dem pengarna. Det är tragiskt dåligt scoutat. Sväl stoltheten och ge han ett samma kontrakt!

  SvaraRadera
 8. Mozart är en spelare av allsvensk klass som hade kunnat spelat vidare i allsvenskan efter örebro men valde själv att flytta till NH för att få en större roll. Vad jag förstått har han begärt samma lön som förra året och blivit nekad. Stämmer detta är det ett måste att låta någon anna än tegrup sköta det sportsliga. Det blir bara fler och fler tabbar för varje dag. Tegrup själv säger att han vill ha spelare av allsvensk klass. Hur ska man då kunna locka spelare om man inte ens lyckas med Mozart som förmodligen inte begär samma lön som spelare utifrån som inte har samma anknytning med nyköping som Mozart har. Han har vad jag fått veta en tjej från nyköping och skall trivas kanon här. Pinsamt är ordet!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker också att man ska svälja stoltheten och ge Mozart samma lön som förra säsongen. Vi är ganska många som börjar tröttna på Tegerups misslyckanden. Mozart eller Tegerup. Jag väljer Mozart.

  SvaraRadera
 10. Att minska budgeten för att få ekonomin i balans kan väl knappast kallas "svälja stoltheten"? Om Mozart i nästa andetag börjar prata om att lägga av, hur mycket brinner han då för att lyfta NH mot högre höjder?
  Nej, in med spelare som vill ngt med sin hockey och har ambitioner!
  Enligt uppgift så var det en ny spelare på besök idag i Rosvalla, få se vad det blir av det
  Stötta NH och dom som på sin fritid jobbar för klubben istället för att gnälla anonymt på olika forum.
  Kansliet är öppet dagtid om ni vill hjälpa till med ngt i klubben.
  "Tilsammans är vi starka, Vi är NYKÖPING"

  SvaraRadera
 11. Jag vill vara sportchef!!!
  Ska gå ner till dom och säga det i morgon.

  Kan nog ta kassör jobbet också så inkomstuppgifterna till de anställda stämmer och blir inskickade till skatteverket.

  SvaraRadera
 12. Jag vill vara sportchef och så kan jag ta kassörs jobbet också så man har full insyn. Framförallt så kommer inkomstuppgifterna stämma för de anställda i föreningen.

  SvaraRadera
 13. Det var väl ett jävla tjat om dina inkomstuppgifter. Hur mycket hade du fått i lön av NH? Ta en del av dem och sponsra Markus kontrakt då.

  SvaraRadera
 14. Va kul att se att så många vill hjälpa till i föreningen!

  SvaraRadera
 15. Tror inte det handlar om lönen utan att allt besvär som tillkommer när man inte fått inkomstuppgifter från föreningen. Du vet inte hur mycket skatt föreningen betalat in. Då du själv är ansvarig för att skatten kommer in. Det är lite små jobbigt och deklarera då. Eller ska de strunta och ta upp det i deklarationen (svarta löner). Tror många som redan arbetar för föreningen sponsrar rätt mycket med tid, arbetskraft. Supporteföreningen får väl samla in 3000000kr till Mozarts lön.

  //Enånittio

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.