14 maj, 2012

Markus delar opinionen


Enligt kommentarerna i mina senaste inlägg är det nog ganska jämnt mellan de som tycker att NH borde tänka om i fallet Markus Andersson och de som anser att NH gjorde rätt när man valde att följa budget trots att man verkligen ville behålla Markus i NH. Å ena sidan är det en väldigt duktig hockeyspelare, å andra sidan är Nyköpings ekonomi fortsatt ansträngd och man måste till varje pris följa budget. Inte lätt med andra ord. Men tills vidare är det bestämt att det inte blir en säsong till. Om sista ordet är sagt i frågan låter jag vara osagd. Men jag står fast vid att sportchefens jobb består till stor del av att inte bränna broar med spelare man förhandlat med. Ryktet sprider sig som elden bland spelarna och det finns nog inget positivt med att få ett dåligt rykte bland spelarna.

**********

Inte bara negativt under den svart vit röda himlen. Jesper Ekeberg stannar en säsong till. Det är bra. Då är målvaktsposterna tillsatta och det blev som jag trodde och ville. Samma målvakter som förra säsongen. Det känns tryggt.

**********

Hur många platser som skall tillsättas innan lagbygget är klart råder det delade meningar om. Jag anser att man behöver minst 13 men helst 14 forwards. Förra säsongen använde NH 19 forwards men 4-5 st av dessa fick inte många minuter på isen. Men då ska man tänka på att vi oftast gick runt på tre anfalls treor. I år skall vi förhoppningsvis köra på fyra femmor men skador lär komma hur man än beter sig.

Det skulle betyda att det är tre eller fyra forwards som skall in i laget. Enligt Nyköpings Hockeys hemsida är det nio forwards under kontrakt men då finns inte Eberhardsson med. Vet inte varför, men är det så att han är värvad till J-20 i förstahand?

Lämnar NH 2 platser öppna för Håkansson och Rickmo när lusten smyger sig på framåt höstkanten?

Frågorna är många och svaren där dröja ett tag.

/Den som lever får se

5 kommentarer:

 1. Off topic

  Precis som i Gustafs blogg tidigare i år, tycker jag det är synd att man inte skriver under sina kommentarer, speciellt när dom är lite kontroversiella. Dock är är det bra att man slipper "logga in".

  / Jonas

  SvaraRadera
 2. Det vi inte får glöma bort är att vi faktiskt har en bra och stabil stomme i lagbygget,detta är ingen katastrof bara ett bakslag.Visst ser ex Åker riktigt starka ut men det ska fungera som ett lag åxå.
  NH@re

  SvaraRadera
 3. Mozart vs Tegrup.
  Då väljer jag mozart sju dagar i veckan.
  Säger som många sagt innan. Nu får fan tegrup svälja sin stolthet. Han kommer aldrig hitta en allsvensk spelare som är bättre än mozart som spelar för samma pengar.
  Kolla i playoffmatcherna mot krif. Mozart tillsammans med bröms och nån till var det överlägset bästa spelarna i nh. Bäst när det gäller. Det är sånna spelare vi ska vilja ha kvar. De vet vad som krävs i sånna matcher.
  Har bra koll på vad de flesta tjänar ungefär i dagens nh och det är inga stora pengar alls jämnfört med många andra toppklubbar i div1. Mozart kan få det dubbla någon annanstans om han vill, men nu ville han vara kvar i nh!!
  Gör om och gör rätt.
  Signa mozart så fort det går med samma lön som förra säsongen.
  Han gick i bräschen för förra årets lag i de viktigaste matcherna!

  Sen tar vi hit Jensen från Skövde så har vi en ersättare till Håkansson. Minst samma kvalitet!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du har koll på vad de har för lön så måste du rimligtvis ha koll på hur mycket spelarbudgeten minskar till nästa säsong? Jag förmodar att dina kunskaper om förhandlingen mellan sportgruppen och Mozart är lika uppenbar.

   Jag hoppas alla anonyma skribenter här yttrar sig på årsmötet om nu inte modet helt plötsligt tryter inför att ta det med berörda personer direkt. Om det nu är svar man är ute efter.

   /Gustaf

   Radera
 4. Har hört ett rykte om vem spelaren som var i Rosvalla i veckan är. Skulle vara en väldigt spännande värvning om NH landar honom. Men att vara och titta på en klubb betyder att det kan vara väääääääääääääääldigt långt i från signa med klubben. Men jag håller alla mina tummar och tår att det blir underskrift iaf.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.