30 maj, 2012

Juniornytt och listaBörjar med dagens Åkersrykte. Gröndahl skall ha små detaljer kvar att lösa innan han blir klar för Åker.

**********

Södermanlands Nyheter avslöjar i morgonens tidning att NH ”signat” en hel hög med spelare till J-lagen. De som sticker ut mest är André Reinholdsson, en center som förra säsongen lirade med SSK J-20 i Super Elit. Backen som jag skrev om häromdagen, Adam Berglin från Björklöven J-20 som spelade i Super Elit. Och Jonathan Landgren som har varit över och spelat juniorhockey i USA och som förra säsongen spelade i Vallentuna där han representerade både J-20 i div1, men även var med och mötte NH med seniorlaget.

Man kan även läsa att man är på gång att få upp Adam Bengtsson från Rögles junior organisation. Det är en stor center på hela 193 cm och han spelade med Rögle J-20 i Super Elit trots att han är född -93. Spännande killar allihop om du frågar mig.

**********

Tänkte att jag skulle köra en lista från Div1D. Jag tar gärna emot tips och förslag på andra listor som man kan knåpa ihop. Den här listan har jag valt att kalla,

Topp 5 spelarna jag älskar att hata i Div1D

5 Jonas Abrahamsson - Visby/Roma

En spelare av Jonas kaliber förtjänar två platser på min lista. Så mycket älskar jag att hata honom. Fast om jag skall vara helt ärlig så är hockey = känslor, och utan spelare som Abrahamsson vore hockey inte alls lika underbart.

4 Emrik Larsson – Nynäshamn

Egentligen skall 70% av Nynäshamns trupp från förra säsongen vara med på listan. Jag valde Emrik för att han är med i toppen av D-seriens utvisningsliga, och för att han nästa säsong kommer att spela i Visby/Roma och vem vet om han kommer att bilda backpar med Jonas Abrahamsson. AJ AJ AJ.

3 Simon Hermansson – Nynäshamn

En grym spelare som förra säsongen öste in poäng i Nynäshamn. Men han var än bättre i utvisningsstatistiken. Där var han överlägsen med sina 130 minuter. Minns en idiotutvisning när han buttendade en hemmaspelare med 5+20 min som följd. Tror att det var Adam Thim som råkade illa ut den gången. Irriterade spelare som vore klasser bättre om han gjorde det han skulle på isen. Nästa säsong kommer Simon spela i Kumla så då slipper vi hans galenskap. Tackar för det.

2 Daniel Despotovic - Åker

”Despo” är en måltjuv av hög klass. Hans attityd och inställning retar många framförallt på läktaren och någonstans är det härligt med folk som provocerar bara för provocerandets skull. Minns speciellt hans målgest  när han avgjorde i Rosvalla på straffar. Då retade han upp hela Nyköpingspubliken när han provocerande firade framför hemmaläktaren. Härligt, härligt men farligt, farligt.

1 Jonas Abrahamsson - Visby/Roma

Det här är en spelare som verkligen väcker fram känslor hos både motståndare och publik. En riktig retsticka som helatiden spelar på gränsen och oftast över densamme. Traschtalk och efterslängar tillhör den elake backens spelstil som allt för ofta dock drabbar det egna laget.
**********
Det senaste ryktet angående Carl-Johan Sjögren som varit på besök hos NH är att det inte kommer att bli något mellan honom och Nyköping. Det kvittras om att det kan bli en seriekonkurrent i form av Huddinge som signar CJ.

/3-2 mot Island?

6 kommentarer:

 1. Humor på Jonas och Nynäshamn. Vi lär ju slippa två långtisskador genom att slippa möta Nynäs. Å andra sidan verkar Visby axla den manteln. Det är helt klart något i farvattnet från färjan mellan Nynäshamn-Visby som bidrar med galenskap.

  SvaraRadera
 2. Problemet är väl att det behövs 6-7 juniorer till. Nu är ju hela det laget som för 2 år sedan mötte Västerås, Rögle, Troja och Sunne. Där man slog Västerås (William Karlsson, Gustav Björklund, Markus Kinisjärvi, Fredrik Winge, Robin Nilsson var med)och Sunne och spelade jämt med Troja som då var superelitlag. Endast Rögle blev man ordertligt överkörda av men 8 man (Kevin Lindskoug, Rasmus Bengtsson, Hampus Lindholm, Jakob Lilja, Daniel Sylwander, Dennis Everberg, Tobias Törnqvist, Axel Wennerborn)från det juniorlaget spelade iår upp Rögle till elitserien. Om laguppställningarna stämmer. Utav NH´s spelare finns Packe i Västervik, Thim och de 3 backarna i vårat A-lag. Några spelare i Gnesta.

  Sedan är det så att alla de juniorerna från Superelit inte har fått fortsatt förtroende i sina lag.

  Tror inte många vet hur bra J-20 lag vi haft de senaste 2 åren. Men tyvärr så får dom inte chansen i A-laget. Speciellt årgången 92 som när det varit ont om A-lagsspelare stöttat i A-laget och varit tongivande i J-lagen.

  Hoppas föreningen gör något bra för Juniorerna

  //Juniorsupporten.

  SvaraRadera
 3. "Nästa säsong kommer Simon spela i Kumla så då slipper vi hans galenskap. Tackar för det."

  Hehe, vilken otur att vi har 2 träningsmatcher mot Kumla då ;-)

  / Jonas

  SvaraRadera
 4. Lehmann klar för två år. Kul!

  SvaraRadera
 5. Blir säkert bra på Juniorsidan juniorsupporten. Men först ska sportchefen fylla A-laget. Måste nog säga att Tegerup är det bästa som hänt NH på flera år.

  Stikkan

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.