08 maj, 2012

Truppstatus (quo)


Stendött vad det gäller nyförvärv till Nyköpings Hockey. Tränarna säger att det inte är någon stress när det gäller att hitta rätt spelartyper till lagbygget. Visst ligger det något i det men och andra sidan är försäsongen igång. Coopertester och andra härliga gruppaktiviteter pågår för fullt och det är inte alltid av den skönare sortens gruppaktivitet. Ville man inte ha truppen så gott som klar innan aprils utgång?

Nåväl, vad ska man skriva om i dessa tider då? Kanske mer om vad som vi skulle vilja se i NH tröjan nästa säsong kanske? Har kollat runt lite och ser att våra konkurrenter fortsätter att förlänga och värva nytt.

**********

Senaste nytt angående Markus Andersson är ju att han vill utomlands, och som det verkar så förhandlar han med en ännu för mig okänd klubb. Om det inte blir något där finns naturligtvis ännu möjligheten för honom och NH att komma överrens. Frågan är bara hur länge NH kan vänta på Mozart? Och finns det några alternativ om det inte skulle bli någon förlängning med honom? Många frågetecken att räta ut således.  

**********

Antti Koponen har man inte ens börjat förhandla med.?. Nu brukar det ju vara så när det gäller Koponen att han inte är den första spelaren att skriva på, men vill NH ha med honom i laget så är det ändå hög tid att agera. Nu är det slut tjatat om dessa två herrar från min sida. I alla fall tills det händer något av antingen det positiva eller negativa slaget.

*********

NH har ju som bekant kontaktat Kim Sunna och visat att man är intresserad. Inte så konstigt då det handlar om en duktig spelare som levererar ordentligt på Div1 nivå. En riktigt bra värvning om den skulle lyckas. Men Sunna vill till allsvenskan såklart men blir det inte något där så är Nyköpings Hockey intressant.

*********

Andreas Jensen har det snackats om en del. Hur spelar petningen av Planeby in när det kommer till Jensen? Inte mycket tror jag. Då tänker jag på att inför förra säsongen var Jensen i Nyköping för att Fredrik Johansson och Roger Moström ville värva honom till NH. De fick Planeby men Jensen valde att tacka nej och gick i stället till Skövde. Skulle det inte bli något där så har det nog inte ett dugg med Planeby att göra.

**********

Vet inte varför, men man kanske skulle ge Jesper Andersson chansen igen? Hans förra sejour här blev inte vad varken Jesper eller NH tänkt sig. En skada tidigt på säsongen satte käppar i hjulet och när Jesper var tillbaka så hade laget redan underpresterat något det grövsta så det var långt ifrån ett optimalt läge att komma tillbaka i.

**********

Jag håller fortfarande Pontus Dünesius som en drömvärvning för NH. En ung spelare som bara blir bättre och bättre för varje säsong och som definitivt vet var målet finns. Men det finns en stor risk att Pontus spelar för Sundsvall kommande säsong gissar min kontakt som har lite koll på hockeyn runt Dalälven.

**********

NHs sportchef Magnus Tegerup säger till Södermanlands Nyheter att man vill få in en spelare från allsvenskan att ersätta Fredrik Håkansson. Då gäller det nog att öppna plånboken rejält om man skall hitta något. Känns som ett riktigt långskott.

*********

Laget i dagsläget:

Målvakter:

Johan Svensson
-Vakant-

Backar:

Johan Ånelöf
Robin Axbom
Petter Lindberg
Johan Norberg
Patrik Eklund
Anders Selin
Pontus Hulting
Hampus Andersson
Filip Ahlström

Forwards:

Niklas Bröms
Elias Bjuhr
Markus Berg
Christopher Lindholm
Johannes Tornberg
Jens Enlund
Kim Ericsson
Adam Thim
Viktor Sallhag
Martin Eberhardsson
-Vakant-
-Vakant-
-Vakant-
-Vakant-

/Solsken

6 kommentarer:

 1. Jeppe vill hit men ingen kontakt har tagits hittills vad jag hört.

  SvaraRadera
 2. Jesper Andersson som mest har dåligt tempo i benen när han inte är skadad känns väl inte direkt som ngn spetsvärvning?
  Kim Sunna och Alexander Sundqvist känns väl kanske lite hetare!
  Antti har väl mest varit skadad och dåligt tränad dom senaste säsongerna...svår fråga..ett tryout-kontrakt kanske, men Antti är förmodligen ganska dyr åxå?
  Det kommer säkert att lösa sig på bästa sätt:-)

  SvaraRadera
 3. Jag kan hålla med om att Jesper inte är den snabbaste på skridskorna men det kompenserar han med sin klubbteknik. Han var en av två spelare som kändes farliga när Hedemora var här förra säsongen.Där håller jag med. Sen tycker inte jag heller att det är någon spetsvärvning men om vi ska ha in fyra forwards till så kommer vi inte ha råd med fyra Jensen. Koponen lär inte vara så särskillt dyr med tanke på han senaste års statistik i ryggen. Koponen lär väl bli en tredjeformationsspelare. Jeppe även han en potentiell 3:de formationsspelare.

  SvaraRadera
 4. 14 forwards???? Låter som minst 1 för mycket. Undrar när årsmötet skall hållas. Det ekonomiska är intressant hur det ligger till. Jag vet minst 2 personer som varken fått lönespec eller kontroll uppgifter. Blir nog skatteverket och skatterevision för föreningen, tyvärr. Jeppe är tyvärr ingen spets värvning och idagsläget behövs det spelare till första och andra femman. Min önskelista är Jesper Andersson Huddinge, Stefan Erixon Åker, Andreas Jensen Skövde.

  Då är jag nöjd. Ny lagkapten i laget blir Stefan Erixon.

  Enånittio

  SvaraRadera
 5. En bra fråga när det gäller årsmötet. Det borde väl vara dags när som helst. Har svårt att tro att de styrande i NH inte har koll på skatter osv. Det känns som det sitter för kompetent folk i styrelsen för att inte ha koll på sådant. En revision borde således inte vara några problem. Jesper "Huddinge" Andersson vore en bra värvning. Han skulle säkert må bra av lite miljöombyte också. Dock tror jag inte att Stefan Eriksson skulle vara så lätt att få hit. Känslan säger att han kommer bli kvar i Åker. Fast han har en grym blick för spelet och hittar ofta passninar som ingen annan ser. En bra spelare. Jensen känner tränare Johansson bra och han har pratat väldigt gott om honom. En Håkansson typ enligt Johansson.

  SvaraRadera
 6. Vad händer med Pajjen Persson från Hudiksvall? Han var en av de allra bästa som var i Rosvalla förra säsongen. Om han skulle ersätta 21 skulle jag vara jävligt nöjd. /Tjogga

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.