23 maj, 2012

Lite Åker och liten önskan


Fick idag in lite intressanta uppgifter (läs rykten) gällande våra kära seriekonkurrenter från bruksorten Åkers Styckebruk. Min känsla säger att Åker har tagit över SSKs roll när det gäller derbyn dock är man inte i närheten av att framkalla känslorna som SSK gör, men lite är bättre än inget som man brukar säga.

**********

Det sägs, och det tror jag är fakta och inga rykten att de tre stjärnorna i Åker, Christoffer Blid, Johnas och Jonathan Persson inte ingår i lagets spelarbudget utan är rena sponsordealer. Företag går in och betalar stjärnornas lön som en form av sponsring. Bra för laget. Bra för klubben.

**********

Emil Flodqvist som för ett par säsonger sedan själv ville till NH ryktas vara nära en förlängning med Åker. Hans flickvän pluggar fortfarande i Eskilstuna och därför vill ”Flodan” vara kvar i Bruket. Skulle han förlänga betyder det självklart mycket för Åker eftersom att det är en grymt duktig back med Div1 mått mätt. Åtminstone offensivt.

**********

Egna produkten Victor Carlsson ståt tydligen i valet och kvalet om skridskorna skall hamna på hyllan nästa säsong på grund av att det skall bli tillökning i familjen eller om han skall köra ett år till med Åker. Han kom tillbaks inför förra säsongen efter att ha spelat fyra säsonger med Enköping och han har gjort det bra både i Enköping och även förra säsongen i Åker. Det är nog en spelare som man verkligen vill ha kvar i laget.

**********

En annan spelare som även han ryktas tveka om en förlängning är spelskicklige centern och förra årets lagkapten Stefan Eriksson. Stefan svarade för inte mindre än 54 poäng och kom tvåa i interna poängligan efter suveräna Daniel Despotovic. Motivation och familjeskäl sägs vara anledningen till tveksamheten. Det skulle naturligtvis vara ett tungt spelartapp om han väljer att inte förlänga.

**********

Avslutar med en liten NH önskan. Södertälje kommer inte att förlänga med Andreas Gröndahl och där hoppas jag att sportgruppen ligger på. Det är en skicklig spelare som skulle förstärka vilket Div1 lag som helst. Tjänstefel om man inte försöker enligt mig. Tur att jag inte sitter i sportgruppen då skulle nog NH ha minst ett tjugotal forwards under kontrakt. J

/Lillördag igen

6 kommentarer:

 1. Adamsson från Visby och Persson från glada Huddik är nu prio ett på forwardsidan säger ryktet.
  Även någon junior från Västerås ska vara klar.

  SvaraRadera
 2. Om du nu menar prio till NH så är det två av spelarna på min top10 lista jag gjorde för ett tag sedan. Pajjen är en av de allra bästa spelarna i allettan mellan förra säsongen. Skulle vara en drömvärvning till NH anser jag.

  SvaraRadera
 3. Riktigt skönt att vi endast har en match mot Visby borta. Vad kostar en sådan resa? 50.000? Om man inte gör en Åker och tar flyget som drar upp priset. Huddinge hemma ggr. två är också helt ok. Jag vill inte vistas mer i Björkängshallen än absolut måste. Åker borta ggr. två blir bra, kul med bortaresor som är värda att åka till på lagomt avstånd. Intressant att vi får Huddinge/Åker-matcherna direkt efter varandra den här säsongen också.

  Inledningen annars helt klart human, bra att ha med sig poäng i ryggen från början. Visby blir det som får ge sig den här säsongen i kampen om topp-fyra.

  SvaraRadera
 4. Riktigt skönt att vi endast har en match mot Visby borta. Vad kostar en sådan resa? 50.000? Om man inte gör en Åker och tar flyget som drar upp priset. Huddinge hemma ggr. två är också helt ok. Jag vill inte vistas mer i Björkängshallen än absolut måste. Åker borta ggr. två blir bra, kul med bortaresor som är värda att åka till på lagomt avstånd. Intressant att vi får Huddinge/Åker-matcherna direkt efter varandra den här säsongen också.

  Inledningen annars helt klart human, bra att ha med sig poäng i ryggen från början. Visby blir det som får ge sig den här säsongen i kampen om topp-fyra.

  SvaraRadera
 5. Vi flög bara för att matchen var på en onsdag och Visby kommun stod för resan

  SvaraRadera
 6. En Visbyresa kostar runt 40-50.000. Bra att "bara" få en sådan. Annars håller jag med Skribent att inledningen ser bra ut om man tar poängen man SKA ta dvs. Svårt att sia om vilka lag som tar top 4 platserna innan trupperna är klara. Men som det ser ut nu håller jag med Skribent igen. Wings NH V/R slåss om plats 4. NH 3, Wings 4:a kanske?
  /Räkan

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.