19 juli, 2012

Genomgång av Nyköpings trupp 2012/13 Del1


Målvakterna

Nyköpings Hockey kommer alltså ställa samma målvaktspar som i fjol på isen även denna säsong. Kontinuitet med andra ord. Johan Svensson gjorde en bra försäsong och allt såg ut precis som man hade hoppats att det skulle göra. Men allt blev inte precis som man ville. Johan Svensson blandade och gav en hel del i grundserien. Om man ska vara lite gnällig så var den rutinerade målvakten allt annat än stabil i inledningen. Men när det blev allvar och matcherna gällde desto mer visade Johan att han är en riktigt duktig målvakt. Men av toplagen var NH det enda laget som inte lyckades hålla nollan någon gång under säsongen och där vill jag se ändring. Nu skall ju så klart inte enbart målvakterna lastas för det utan man är ju sex man på isen.

Jesper Ekeberg hade fjärde högsta % snitt plats bland alla målvakter iDiv1 i fjol. Visserligen spelade Jeppe ”bara” 12 matcher men han snittade hela 92,7% räddningar. Det är en bra siffra det. I min bok bör Jeppe få dela uppgiften i grundserien med Johan för att sedan låta den som spelat sig till förstaspaden få köra större delen av matcherna resten av säsongen. På det sättet håller målvakterna fokus även under de ”lättare” matcherna i GS. Konkurrens är AO för att det skall funka.

Man brukar ju alltid säga att motivation slår klass eller att hungriga vargar jagar bäst. Båda dessa klassiker gäller även i sportens värld. Så fort någon känner sig säker på sin plats går man ner någon procent i skärpa och det kan vara tungan på vågen. I Nyköpings Hockey tror jag inte att någon av målvakterna kommer att kunna känna sig säkra på att få stå. Så var inte fallet under förra säsongen därför tror jag att vi har två hungrigare målvakter som verkligen kommer ge allt för att visa att det är just han som ska stå.Målvaktsbetyg 2011/12 +++
Målvaktsbetyg 2012/13 ++++

3 kommentarer:

 1. Tycker inte Johan Svensson imponerade alls. Är det nån som ska ha första spaden så är det Jeppe men klart dom ska slåss om den i grundserien. Må bästa keeper ta den =)

  Väntar ivrigt på din recention av backarna, personligen så tycker jag det ser bättre ut på den fronten 2 nya hungriga mot 2 gamla med dålig motivation :D

  SvaraRadera
 2. Så bra som Jeppe var i slutet av säsongen ligger han klart före i mina ögon. Dock två väldigt olika stilar. Svensson måste göra en mycket bättre säsong om han vill få förnyat kontrakt. Överlag en svag lagdel i NH.

  Annars håller jag med om att backsidan ser starkare ut kommande säsong. Är framförallt väldigt nyfiken på vad Ekelund kan göra. Känns ändå som att det saknas en stor bläckfisk med stark defensiv ala Hillström samt en riktigt stark PP-back.

  Anfallssidan ser dock svagare ut. Och detta enbart pga att Håkansson inte är ersatt.

  SvaraRadera
 3. Tycker inte anfallsidan ser sämre ut visst Håkansson är ju nära på oersättlig men annars om man ser på tappade:
  Rickmo, Planeby, Snider, Kopponen x2 där saknar jag ju enbart Rickmo och Antti.
  Ersättarna:
  Lehman (ersätter ju lätt Rickmo), Joni (ser ut att kunna ta Anttis plats.

  Sen är det inget som säger att vi inte tar in en ersättare till Håkansson när Allettan är igång för grundserien ska ju bli lätt med det här laget!! Eller som det går ryckten att Håkansson gör comeback vore ju mumma ^^

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.