22 juli, 2012

Så här slutar grundserien... plats 7


1.
2.
3.
4.
-----------------------------------------------
5.
6.
7. Järfälla

8. Vallentuna
9.
10.

Järfälla är ett lag som Nyköpings Hockey nästan alltid har svårt för. Kommer det att se likadant ut kommande säsong? Svaret är troligtvis ja på den frågan. Kan inte riktigt sätta tummen på varför det skall vara så svårt att slå Järfälla trots att man på pappret har ett betydligt starkare lag. Förra året kom laget på en åttonde plats i GS. I år kommer man troligen att ta ett litet kliv i rätt riktning.
Målvaktssidan innehåller en målvaktsförlängning och en ny keeper. Spelaren som har förlängt med Järfälla är Viktor Hermansson som var andramålvakt bakom Malcolm von Rosen förra säsongen och nyförvärvet är en orutinerad kille som heter Jonas Ekesand som värvats från Div2 laget Bålsta HC. Jag måste erkänna att jag inte har någon koll på någon av dem, men Hermansson känns som den som kommer få störst förtroende av dem. Han hade förra säsongen exakt samma siffror som Jeppe Ekeberg på lika många matcher.
Man har fram tills idag inte lyckas förlänga med försvararen Robert Åhlander, och Markus Forsberg har gått till Huddinge. Det är två stabila backar som gjorde mycket nytta förra säsongen men man har behållit NiklasBergekrans som jag tycker håller mycket hög klass. Två nyförvärv som jag anser vara helt ok är Jim Hauswald som värvades från Huddinge under förra säsongen. Men framförallt Robin Granstad, han har ett par säsonger i Enköping bakom sig och även ett 20-tal ungdomslandskamper i bagaget. Han kan mycket väl vara en fullvärdig ersättare eller kanske till och med bättre än Forsberg.
Trotjänaren tillika assisterande tränaren Magnus Granath kommer nästa säsong att göra sin 16:e säsong i Järfälla. Bara att lyfta på hatten. Imponerande. Inte bara att Magnus har varit i klubben hela sin karriär, han verkar bara bli bättre och bättre också, 34-åringen snittar nästan en poäng per match i Div1. En annan spelare som man bara måste nämna i sammanhanget är Dimitri Naumov. Rysslandsfödde Dimitri är en väldigt kompetent spelare som faktiskt gjort en match med Spartak Moskva i sin ungdom. Han är pålitlig när det gäller poängproduktionen och överlag Järfällas bästa spelare enligt mig. I övrigt har det inte hänt något nämnvärt i truppen, så jag tycker mig kunna gissa att laget är jämförbart med fjolårets lag.
Mitt värsta minne från matcherna mot Järfälla från förra säsongen då? NH vann två matcher var av en på straffar på bortaplan. Det krävdes hela 24 straffar innan Nyköping kunde bärga extra poängen. Men det var inte det värsta utan när NH skulle defilera hem seriesegern mot Järfälla hemma så missade jag två perioder av matchen. Tändningslåset på bilfan rasade så det blev efter en massa krånglande taxi hem till en kompis för att hämta hans bil och sen ner till matchen som Nyköping förlorar och därmed tappar seriesegern i sista matchen. Hur det blev med bilen? Bärgare till verkstaden dagen efter. Tur att garantin fortfarande gällde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.