19 juli, 2012

Så här slutar grundserien...plats 8


1.
2.
3.
4.
-----------------------------------------------
5.
6.
7.
8. Vallentuna
9.
10.


Vallentuna brukar ju lägga beslag på jumboplatsen i grundserien. Men inte nästa säsong. Jag tycker att Vallentuna har gjort en skaplig silly season, man har agerat snabbt och fått truppen klar tidigt och det är bra. Det känns mer professionellt på något sätt och det kan nog bara gynna laget i långa loppet och framförallt i grundserien.  

Målvaktssidan är intakt sen förra säsongen och då delade Nyman och Häggstrand Hansen på uppgiften och de var ganska jämna i jämförelse. Nyman såg jag föresten för någon säsong sedan i Vallentuna J-20 i Rosvalla och den gången var han rena väggen. Han är lätt att känna igen och sticker ut med sin längd framförallt(193 cm).

På backsidan ser det väl ut som det gör i de flesta lagen i Div1 D. Man lägger inte krutet på defensiven i alla fall. Men några spelare som är värda att lägga på minnet är Tim Aronsson som svarade för 25 poäng förra säsongen i Vallentuna och är en väl skolad back som har spelat i både AIK och Djurgårdens juniorlag. Vallentunas mest meriterade back förra året var nog AlexanderEriksson som har spelat i Björklöven och i allsvenska Leksand, men honom har inte Vallentuna förlängt med, än så länge i alla fall.

Värd att notera är även Fredrik Stridlund. Den ganska kortväxta backen som endast 16 år gammal spelade Div1 hockey med Vallentuna förra säsongen. Kul att laget släpper fram sina talanger och ger dem chansen i A-laget. Jag hoppas och tror att det kommer att ge frukt kommande säsong. Snittåldern på backsidan är endast 22 år och det får ändå anses som ungt i dessa sammanhang.

Om vi tar forwardssidan så har det inte hänt så jätte mycket i Vallentuna. Om laget inte tänker behålla Mattias Thudin och Deniss Konoshev kommer man att tappa två av förra säsongens topp fem spelare i den interna poängligan. Det är ju självklart inte bra, speciellt med tanke på att man inte har ersatt dem med någon pålitlig poängmakare. Men anledningen till att jag tippar Vallentuna så pass högt som jag gör är att laget är ganska intakt från förra säsongen och att det är ett ungt och utvecklingsbart lag som säkert kommer att göra det bättre den här säsongen. En annan anledning till att Vallentuna placeras på åttonde plats är att ett antal av lagen inte har någon eller kanske endast har ett par spelare klara inför säsongen. De måste jag ju tippa i botten trots att man kan misstänka att de kommer få ihop ett bättre lag än Vallentuna.

Mitt värsta minne från mötena med Vallentuna från förra säsongen är seriepremiären i Rosvalla. Nyköpings Hockey torskar oväntat mot Vallentuna i förlängning. Trots ett massivt spelövertag lyckas man inte avgöra under ordinarie tid och skotten i tredje perioden blir 20-1 till NH men perioden slutar 1-1. Fredrik Berg avgör för Vallentuna minuten in i OT. Illa!!!

En annan spelare som mitt minne inte riktigt vill släppa är Emil Ax. Vad är det med honom tänker säker någon. Jo han spelade 30 matcher med Vallentuna förra säsongen och gjorde två mål. Båda mot Nyköping och detta inom loppet av drygt fyra minuter. Men han har lämnat Vallentuna för spel i Tierp. Så det kanske börjar bli dags för mig att glömma honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.