23 juli, 2012

Genomgång av Nyköpings trupp 2012/13 del2

Då var det dags för backarna att få sin genomgång. En del förändringar har det ju blivit sen förra året. Sebastian Sjösten och Calle Johansson har ju som bekant lagt grillerna på hyllan och Acke Ringström fick inte förlängt kontrakt och kommer nästa säsong att spela i Lindlöven i Div1C. Linus Kjell som var Nyköpings bästa back under GS har man nästan glömt bort på grund av den otäcka skadan som stoppade Kjell halvvägs in i allettan.   

Calle Johansson som många hade skyhöga förväntningar på levde inte upp till dessa under GS. Men det skulle bli bättre under säsongens gång. I allettan var Calle bra och i PO mot Kallinge/Ronneby var han rent av lysande med sin rutin och erfarenhet. Trots detta är det många som anser att Calle inte var så bra som de hade hoppats och man kan ana lite missnöje i kritiken. Jag tycker att det är svårt att sammanfatta säsongen som gick. Men 33 poäng blev det trots allt från Johanssons klubba och det är ungefär vad jag hade hoppats på. Rent spelmässigt kanske jag hade lite högre krav, men när matcherna gällde som mest tycker jag ändå att man fick ut det man skulle.

Att Sebastian Sjösten skulle lägga av med hockeyn redan efter säsongen kom lite som en chock. Men ska man vara helt ärlig så var det inte den gamla ”lillen” som man är van att se på isen. Jag kommenterade det redan en bit in i allettan. Sjösten hade inte en enda 10 minuters utvisning på sitt konto i allettan. Då kan man ana att det är något lurt på gång. En snäll ”lillen” är oftast inte en bra ”lillen”. Han måste spela på gränsen och när han gör det så är han bra. Nu fanns inte det sista lilla som man är van att se. Brister motivationen så gör den. Det är inte något som ändras bara så där…

Lite överraskande är det också att inte Acke Ringström fick förnyat förtroende. Han hade gjort det bra sedan han kom från Gnesta och Acke är en back som spelar enkelt och sällan tar några felbeslut i egen zon.

Att Linus Kjells skada var av den värre sorten syntes direkt när det hände. Jävligt synd för Linus och NH tappade sin dittills bästa back. Hur det går för Linus med rehab och allt har jag faktiskt ingen aning om. Men det är bara att hoppas att han kommer tillbaka så fort det går. Det är en duktig back det handlar om, definitivt.

Om vi fortsätter med backarna som Nyköpings Hockey har förlängt med så står Robin Axbom först på tur. Robin liksom hela lagen startade lite svajigt men Robin växte och växte och växte. Till sist var han hur bra som helst. Både offensivt och defensivt och +24 i +/- kontot vittnar om en bra säsong. Robin är ju en ung back som jag är helt övertygad om att han kommer att avancera i seriesystemet. Han borde vara mogen för allsvenskan redan nu och jag tror och hoppas att Robin fortsätter att övertyga. En viktig kugge kommande säsong.

När Petter Lindberg kom från Luleå Rebels under säsongen varnade många för att norrlänningens tuffa spelstil skulle ge många utvisningar och visserligen tog han några utvisningar, 82 minuter slutade det på. Men efter en knackig start spelade Petter upp sig rejält och jag måste erkänna att han imponerade på mig med sin skridskoåkning och sitt frejdiga spel. Fortsätter Lindberg som han slutade förra säsongen kommer nästa att bli riktigt bra. Spännande!

Av Johan Ånelöf vet man vad man får. Stabil och trygg och erfaren. En blivande kapten kanske?

Johan Norberg är trygg och stabil han också. En spelare som är viktig i laget, trots att han inte syns så värst mycket under matcherna. En grovjobbare som gör jobbet varje dag skulle man kunna säga. Det märktes tydligt att Norberg saknades när han missade några matcher på grund av skada förra säsongen.

De tre juniorerna som fått A-lags kontrakt Hampus Andersson, Pontus Hulting och Filip Ahlström var ju med under förra säsongen. Inte så värst mycket istid men de gånger de fick chansen så gjorde dom det bra. Framförallt Ahlström spelade en del och övertygade i alla fall mig. Nu vet jag inte hur det går med rehabiliteringen efter hjärnskakningen men jag hoppas att han kommer att vara ok tills det kör igång.

Två nyförvärv har tillkommit. Patrik Eklund från IFK Ore som jag inte har någon bättre koll på. Jag har pratat med en person som har lite koll på hockeyn i dalarna och han har bara gott att säga om Patrik. Och tre säsonger i Mora i allsvenskan pekar på att det finns kvalitet i Patrik. En spännande spelare helt klart.

Även Anders Selin som är det andra nyförvärvet har jag dålig koll på. Men samma sak gäller för Selin. Två säsonger i allsvenskan med Sundsvall och även juniorlandskamper på sin meritlista vittnar för att det är en bra back på den här nivån.

Det jag saknar på backsidan är en PP skytt. Vi har ju som sagt tappat Calle Johansson och därmed den enda riktiga skytten. Vem ska göra det från blå nu? Det kan bli ett problem i längden. Annars tycker jag att det ser riktigt bra ut på backsidan. Skulle Linus Kjell komma tillbaka skulle det bli ett + till men som det ser ut idag blir mitt betyg som följer…

Backbetyg 2011/12 +++
Backbetyg 2012/13 +++

6 kommentarer:

 1. Glöm att backarna inte är bättre i år. Två oinspirerande mot två yngre som vill framåt i karriären. Jag tyckerdet sett bättre ut nu.

  SvaraRadera
 2. Jag vill också tro att backarna är bättre i år. Det som saknas är som sagt en PP-back.

  SvaraRadera
 3. Jag vill också tro att så är fallet. Men jag väntar med att säga det tills jag sett nyförvärven. Svårt att rata alt. hylla någon man inte sett spela. Men det finns en stor chans att ni har rätt. Jag håller tummarna.

  SvaraRadera
 4. Håller med Lillen va grym när han ville men sista sessen va han lojj å ointresserad. Calle var aldrig bra sen han kom tillbaka visst han hade ett bra skott i powerplay men oftast blev det mål bakåt pga att han åker i slowmotion. Hoppas på ett snabbare lag i år som inte står stilla som det blev mot hästen (träning).
  Skulle säga att backarna har ett + mer i år än förra oavsett hur bra/dåliga dom 2 nya är så tycker jag juniorerna blir roligare att se än dom gamla ointresserade.

  SvaraRadera
 5. Kommer det någon genomgång av forwards? Intressant nu efter första ispasset:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut kommer det en genomgång av forwards. Ganska snart skulle jag vilja säga.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.