28 juli, 2012

Så här slutar grundserien...Plats 6


1.
2.
3. Wings
4.
-----------------------------------------------
5.
6. Väsby

7. Järfälla
8. Vallentuna
9.
10.

Väsby är ju som bekant nykomlingar i Div1D. De åkte ur för två säsonger sedan för att sedan göra sejouren i 2:an ettårig. Återkomling kanske man skulle kunna kalla dem. Precis som det brukar vara hos nykomlingar så händer det ganska mycket i trupperna när de kommer till ettan. Så även hos Väsby. Men för att göra bedömningen något enklare så kommer jag att peka på de viktigaste händelserna i truppen. Min bedömning är att Väsby ser starka ut, på pappret. Jag skulle inte bli jätte förvånade om de är med i racet om en allettan plats när det drar ihop sig i december. Inget lag kommer att få några enkla poäng mot nykomlingen. Garanterat. En sak kan vi väl vara överens om, Väsby hör hemma i ettan.

Målvakterna tror jag kan bli Väsbys problem kommande säsong. Bäckman och Görndt har jag sett vid olika tillfällen och ingen av dessa har imponerat på mig. Tillfälligheter kanske men om man tittar på statistiken så tror jag mig ha ganska rätt i mitt uttalande. Men målvaktssidan skrämmer definitivt inte mig innan det drar igång.

Väsby har hängt på Stockholmståget gällande krutet på forwards. Jag har nämnt det förut och det tål att sägas igen. Många av lagen i 1D ser förvånansvärt svaga ut i defensiven, för att se helt ok ut offensivt. Är det verkligen rätt väg att gå? Väsby har ett par intressanta pjäser på backsidan. Den jag anser vara lagets viktigaste spelare på backsidan är AndreasLilja. Förra årets kapten som kommer att göra sin åttonde säsong i Väsbytröjan är den backen som har mest rutin och som troligen kommer få ta mycket ansvar i det defensiva spelet. Annars tycker jag att unga Jesper Hoffman ser intressant ut på pappret åtminstone. Jesper har spelat J20 Super elit med SSK och Björklöven. Han har även gjort 4 matcher med Björklöven i Div1. 2 assists och +7 i +/- statistiken är helt ok.

På forwardssidan är det framförallt Andreas Paulsson som sticker ut rejält. Den rutinerade spelaren som har en bra bit över 400 matcher i allsvenskan i sitt CV har kanske ”peakat” i karriären men är grym på den här nivån om han själv vill förstås.  Förra året stod han för 47 poäng på 22 matcher i Väsby. Strax över 2 poäng i snitt per match alltså.

Även Sebastian Arvidsson ska vara en bra spelare. Jag har själv inte sett honom men det sägs att han skall vara målfarlig och tuff att möta och med 191 cm och 92 kg är det mycket som talar för att så är fallet.

En annan spelare som det pratats en del om är FilipHolmgren. Honom har jag heller inte sett men det ska bli intressant att se honom. Han har lyckats bra i AIK Härnösand där han svarade för 85 poäng på 67 matcher. Förra säsongen hade han problem med två hjärnskakningar som gjorde att han inte kunde göra sig själv rättvisa.

Det ryktas även att förra årets ”trollgubbe” Eric Örnberg kommer att köra ett år till med Väsby. Men än är inget klart.

Laget ser som sagt bra ut framåt och får man ordning på målvaktsspelet kan man bli en obehaglig överraskning för många lag. Men jag har svårt att se att Väsby kan lägga beslag på en topp 4 plats som laget ser ut just nu. Men de kan definitiva vara med och röra om i grytan. Kul att de är tillbaka. Och för att stanna.

3 kommentarer:

 1. Aldrig att vilda Väsby har med toppplatserna att göra. Inte tillräckligt bra helt enkelt. Åker viner serien igen. Lätt!

  SvaraRadera
 2. Sebbe Arvidsson och Linus Claesson kommer överaska många i Div 1 D serien utan tvekan. 2 riktigt bra killar som varit 2 av Väsbys viktigaste spelare. Sebbest styrak att bryta in framför mål är enorm och det är inte många som kan stoppa honom där. Linus med sin fina skridskoåkning och blick för spelet.Även där är det många som kommer stå som statyer när han trampar loss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att Väsby har ett intressant lag. Sen om man är redo att slåss om top4 redan den här säsongen är tveksamt. Det är STOR skillnad på ettan och tvåan. En spelare som gör 50 poäng i tvåan kanske gör 20 i ettan. Heja NH .. ...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.