17 juli, 2012

Semester

Nej jag har faktiskt inte glömt bort bloggen. Inte alls faktiskt, utan jag har varit bortrest några dagar och det händer inte speciellt mycket just nu, inte ens solen orkar göra sig påmind i de sörmländska delarna av landet. Trist!!

På hockeyfronten intet nytt om man skall vara ärlig. Det är bara i de allra norraste delarna av hockey-Sverige som det rör lite på sig. Det är såklart Asplöven som spökar och försöker desperat att få ihop ett slagkraftigt lag tills säsongen drar igång. De har inte fått samma spelregler som övriga lag kan man väl lugnt säga. När konkurrenterna gjort sitt är det dags för Asplöven att sätta igång. De har dock fått Wadehagens signatur så där gick min teori om paketvärvning åt skogen. Big time! Jag önskar Marcus lycka till i Asplöven och om det går åt skogen där uppe så ser jag gärna att han kommer ner till Nyköping och spetsar till truppen framåt jul eller så.

Eftersom Enlund fortfarande har kontrakt med NH kanske han förhoppningsvis kommer att spela nästa säsong. Det vore optimalt för alla inblandade. Att Enlund är en skön kille med en riktigt vass inställning till hockeyn är det inget snack om. Han är verkligen värd att få chansen att köra en säsong till med Nyköping och visa att det är en kille som verkligen vill framåt. Jag håller båda mina tummar för att det kommer att lyckas.

**********
Det har på sista tiden snackats om Andreas Dahlström som har skrivit på för Kallinge/Ronneby. Jag vågar sticka ut hakan i fallet och säga att jag inte blev speciellt imponerad av honom när han kom till Wings förra säsongen. Inget ont om honom och han har säkert mycket mer att ge än han visade där. Men jag kräver betydligt mer av en spelare som det snackas så mycket om. Talang är det många som har, men vad man gör med den är skillnad mellan att vara en medioker spelare på Div 1 nivå och ta nästa steg i karriären. Upp till bevis "Dahla" annars får jag rätt och det brukar inte hända så ofta.
Att supporters från Ronneby sen tror att de fått en vinnare av deras interna poängliga vittar i sånt fall mer om var Krif står idag. Nej sänk förväntningarna i fallet. Annars är ni illa ute.

**********
 Jag har som sagt inte glömt bort bloggen. Tvärtom!! Över 20.000 besökare är mycket mer än jag väntat mig när jag skrev mitt första inlägg någon gång i april. Anledningen till att jag skrev det var mest för att den andra bloggen (nhbloggen) blev mer och mer kritisk i sina inlägg. Tråkigt att smutskasta sin förening och dessutom utan substans i sin kritik. Men jag har lagt detta bakom mig och fokuserar mer på vad jag skriver. Sitter för tillfället och knåpar på min genomgång av sluttabellen av Div 1D. Har en liten skräll på gång, och en halvstor...... Min analys kommer att dra igång alldeles snart. Håll utkik!

/Nicke

8 kommentarer:

 1. NHbloggen är helt kass massa reklam och han skriver mest dynga. Jag är glad att du har din blogg så man slipper lusläsa hans i brist på annat. Saknar dock den bloggen som lades ner som såg ut som din (en Gustaf som skrev) han va grymm =)

  SvaraRadera
 2. En blogg som inte är objektiv och inte vågar ta upp obekväma saker....... Hur ser det ut i föreningen med ledare till våra ungdomar? När publiceras röda tråden? Ingen info på hemsidan, ingen info från ledning. Detta är enda info kanalen så du lanske vet...

  Snart pendlande förälder

  SvaraRadera
 3. För det första så fokuserar jag i huvudsak på seniorlaget i Nyköpings Hockey, men självklart är föreningen i sig ett intresse från min sida. Att jag inte skriver om obekväma saker grundar sig i den enkla anledningen att jag fokuserar på det positiva i huvudsak. Om jag anser att ett negativ inlägg är på sin plats så kommer detta såklart att skrivas. För information ang ungdomssidan så borde väl någon av Tomas Halvarsson eller Tommy Pettersson svara på dina frågor. Mitt förslag är att kontakta någon av dessa. Mailadresser och telefonnummer finns på hemsidan under kontakt. Det är bara att höra av sig till någon av dessa. Att fråga brukar vara det enklaste sättet att få svar?

  SvaraRadera
 4. "NH bloggen" som inte bara verkat mot föreningen utan även blivit fälld av sin egen portal för missaktning, trycker ut reklam för div. spelsidor, använt sitt kommentatorsfält för att komma i kontakt med det andra könet etc. Att det fortfarande är länkat från Nyköpings Hockey medan eminenta, relevanta och av "storbloggarna" erkända skribenter som denna inte är det, är minst sagt trist nu när synen på Nyköpings Hockey ska lyftas.

  Här har vi en annan blogg av samma upphovsman till NH bloggen med kvinnofientlighet i fokus: http://donkens-tankar.blogspot.se/

  Rekommenderar särskilt inlägget som berörde artisten Sonja Aldén svarade på.

  /Sommarhumor

  SvaraRadera
 5. Det är skillnad på att ta upp obekväma saker och sprida dynnga tycker jag. Fortsätt i samma stil är mitt tips, det här är en mycket läsvärd blogg för en NH supporter.

  SvaraRadera
 6. Kul att uppmärksammas... =o)

  Utan substans, hmm..

  Vad är fel i att vara kritisk? jag har ännu inte skrivit ett enda negativt inlägg om NH, och tänker inte göra innan det blir dags, förhoppningsvis aldrig.

  Är det negativt att skriva så här t.ex "hoppas att X aldrig mer kommer att sitta i NHs styrelse, eftersom X har gjort det förr och drivit klubben i fördärvet, (som andra fått reda ut)", eller är det oxå bara kritiskt, och varför så rädd för att skriva något kritiskt ??

  Är inte "felen" till för att "rättas till" ?

  När folk inom klubben berättar saker som jag inte har skrivit om utan folk redan har nämnt i denna bloggs kommentarsfält, så måste väl t.o.m. den mest inbitne "supportern" ana att något inte stämmer eller är fel?? Eller är jag då kritisk som inte nämner det eller kommenterar??

  Fråga kansliet om en "skit faktura" på ca 500 kr som, OJ, inte blev betald utan gick till inkasso och då vippsss var uppe i ca 1500-1600 kr istället, är det rätt? när det tydligen även samlats in pengar av det aktuella laget för att täcka denna ?

  Funderar faktiskt själv på varför inte laget självt betalade den med dem pengarna.

  Och detta enligt en person med insyn, (som en del så fint brukar skriva), OM det nu inte var så att personen i fråga ljög om detta rakt upp i örat på mig. Då är jag den förste att be om ursäkt för ev. bekymmer som uppstått p.g.a. denna incident.

  På vilket sätt har jag verkar MOT NH ? Inte genom att bete mig illa på bortamatcher som andra har gjort och inte vågar/vågat stå för, "X" säger att han aldrig gjort detta, även fast det finns vittnen till vissa saker, om nu X har vuxit upp och lagt detta beteende bakom sig, stå upp och erkänn istället, det är mer vuxet än att neka. //Sommarhumor, nej "G", humor det har inte du någon i alla fall.

  Fälld, vet jag inte om jag kan hålla med om, dem bad mig ta bort/redigera det inlägg du skämdes för G.

  Att det finns reklam JA, beror på att när summan jag bestämt mig för kommit in, ska den skänkas till NH gör ni likadant?

  Var hittar du någon ev. "kontaktannons" som du beskriver så fint, vill gärna veta.

  Hör gärna av dig/er, ni vet var jag finns... ;-)

  SvaraRadera
 7. Rickard> Jag förstår inte vad din "beef" med mig och andra kring föreningen handlar om och ärligt talat har jag ett allt för bra liv med mycket positiv energi för att ta den här vändan igen via forum/bloggar. Mitt engagemang riktar sig mot föreningen som samarbetspartner, där mycket gott redan har kommit fram. Utöver det så har jag mina egna mål och drömmar utanför hockeyn som jag ger min energi till.

  Jag har redan sträckt ut en hand till dig förra hösten via din nykopingshockey-mail men jag fick aldrig någon responsdåd och nu menar du att bollen ligger hos mig om jag förståt det rätt. Om det är din uppfattning så må så vara men den förändrar inte min. Jag kommer finnas tillgänglig om du behövet prata om något under säsongen men då får du söka upp mig in person.

  Därmed sätter jag punkt för mig i den här diskusen och önskar alla NH-fans en riktig god sommar.
  /Gustaf

  SvaraRadera
 8. Det var inte jag som drog igång bollen nu Gustaf, det var du. Du vräkte ur dig saker som jag bara var tvungen att besvara. Kul att du har ett bra liv, det hade jag oxå ett tag, men inte just nu av olika orsaker (privata planet).

  Vilka andra kring föreningen ?

  Du nämner ett mail på nykopingshockey.. ??

  Jag har inte sett något, iofs har jag inte kollat den på ett tag nu igen eftersom andra sköter uppdatering av sidan.

  Men jag kollar om jag ser något, och svarar mer där om jag hittar något..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.