19 september, 2012

Dags att bryta trenden


Mariestad – Nyköpings Hockey 1-0
Vita Hästen – Nyköpings Hockey 5-0
IFK Kumla – Nyköpings Hockey 1-1
Skövde IK – Nyköpings Hockey 5-2

Där har ni alla Nyköpings bortafighter hittills den här säsongen. Ingen seger, en oavgjord och tre förluster har det blivit. Tre gjorda mål framåt och tolv insläppta på fyra matcher. Då är det svårt att vinna några matcher. Nu är det ju skillnad på att möta Vita Hästen eller Botkyrka på bortaplan. Men ett bortaspöke är inte något som vi behöver. Det är en trend som kan vara jobbig att bryta.

Botkyrka i Ishuset i Tumba i kväll alltså. Det är Botkyrkas första hemmamatch i seriesammanhang och då brukar ju de flesta lag vara lite extra inspirerade, NH undantaget. Och inte minst när det kommer till nykomlingar, de verkar hitta motivationen lättare i början på säsongen. Så är det nästan alltid, inte bara i hockey utan i alla bollsporter. Idrottspsykologi!

Nyköping kommer med fullt lag. Ingen borta pga. skada eller sjukdom förutom Enlund förstås.

UPPDATERAD!!! Eklund är sjuk och stannar därmed hemma i kväll.

Byström skall alltså vara tillbaka och enligt södermanlandsnyheter få börja i en fjärdekonstellation.  Bra med konkurrens. Johan Svensson vaktar kassen så Jeppe får vänta på sin seriedebut.

Motståndarna då?  Botkyrka har inlett säsongen med två raka torsk. Men det är mot topptippade motståndare (Åker och Huddinge) så ingenting annat var att vänta för nykomlingarna. I matchen mot Åker var man med ända in på mållinjen och ledde med 5-4 när det återstod ca två och en halv minut av sista perioden. Tappade dock matchen där och lär vara revanschsugna.

Spelare att se upp med är framförallt Fredrik Johansson som alltid levererar oavsett var han än lirar. Han tillsammans med tvillingarna Stråhle är de spelare som jag sätter i främsta led hos Botkyrka. Defensivt ska de ha problem och kan bara NH behålla spelet i samtliga zoner som man hade i söndags kommer de att vinna. Men det skall göras på isen. Fokus och hårt arbete är vad som krävs!

Jag tippar att NH vinner med 5-3 och Bjuhr, Mozart, Lehmann och Tornberg X2 gör målen. Sista i tom kasse kanske?

**********

Det snackas mycket om strejk och lockouter nu! Domarna i ettan skall tydligen strejka från och med nästa onsdag sägs det. 600: -/dommarteam betyder 300 till Huvudommaren och 150 till vardera linjeman är vad domaren kräver i löneökning.

Jag tror att det löser sig under veckan och att allt kommer flyta på som vanligt. Skulle bli rätt mycket strul för 600:- extra/match annars. Men som sagt oavsett om man tycker att domarna är värda mer pengar eller inte så tror jag att det löser sig.

**********

På söndag ska en tröja bort. Tävlingen den här gången går ut på att tippa rätt tecken i samtliga matcher i söndagsomgången. Som utslagstävling gissar man antal mål det bli i omgången. Matcherna som spelas är (i den ordning de tippas):

Åker – Visby/Roma
Botkyrka – Wings
Väsby – Nacka
Nyköpings Hockey – Huddinge
Järfälla - Vallentuna
Utslagsfråga: Hur många mål blir det totalt i omgången?

Mitt tips lyder: X-2-X-X-X och antal mål blir 38st

Maila ditt tips till: nhtyckare@hotmail.com

Fram tills nedsläpp går det bra att tippa.

Tröjan skall alltså bort så flest rätt + närmast rätt antal mål får tröjan. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.