15 september, 2012

Tung vecka för Nyköpings Hockey


I alla fall rent resultatmässigt. Vi vet ju hur det gick för A-laget. Idag gjorde B juniorerna sin första match i J18 Elit Östra där man mötte Djurgårdens IF. Det blev torsk med 12-0, ett ganska väntat resultat med tanke på hur det sett ut när lagen mötts de senaste åren, ifjol blev det 0-15 i lagens första möte till exempel.
**********

J20 träningsspelade hemma mot Nacka i eftermiddags och förlorade med 8-2 och det såg enligt rapporter väldigt långt från bra ut för AJ. Tur att serien inte drar igång förens nästa helg. Motståndet då är Botkyrka.

**********

Som sagt en tung vecka för NH, men i morgon kan det vända. Järfälla kommer på besök och kl 16 släpps pucken i stora hallen. Vad har hänt sen senast då? Laget har tränat på som vanligt men med fokus på detaljer som inte stämde i senaste matchen. Det lär ha varit långa träningar för grabbarna. Men man är fullt medveten om vad som krävs för att förtjäna poäng i seriespel. Järfälla är ett lag som kommer att spela på ett sätt som påminner om  hur sättet Väsby spelade. Lågt försvarsspel och snabba omställningar. Det krävs med andra ord fokus i offensiv zon, framförallt i avslutningsskedet.

Norberg och Ånelöf är tillbaka och Fredrik har flaggat för några förändringar i formationerna. Bra! Låt de som förtjänar speltid få den. Tyvärr ser det inte ut som att Byström kommer spela i mogen. Sjukdom sätter fortfarande stopp. Som den obotliga optimist jag är tror jag inte det går att göra om samma misstag igen. Nyköping kommer vara enormt mycket mer fokuserad och därmed bärga tre poäng. 4-2 blir slutresultatet och målskyttarna blir Selin, Lehmann, Berg och Bjuhr.
 

**********

Har ni lämnat in NH 5:an ännu? Annars är det hög tid att göra det i morgon. Läs mer om NH 5:an här!

2 kommentarer:

  1. Kankse fel att snacka om en ödesmatch redan i andra omgången men lite så känns det. Vinst och lite andrum för laget. Förlust och det kommer bli oroligt för de samma. Många otåliga röster kommer höras. Garanterat. NH har ofta väldigt svårt för just Järfälla. Det kommer inte bli en lätt match. Första målet kan bli väldigt viktigt. Forza NH!

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående. Men jag såg en bra tackling under förra matchen. Det är pinsamt av ett lag som går ut med att man ska spela fysiskt och smälla på ordentligt. Även om domarna i serien ofta ser tackligar som utvisningar finns det ingen anledning att inte smälla på. Kom igen för helvete. Nu ska vi visa att det var en tillfällighet senast. /Tommy

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.