27 september, 2012

F-serien saknar KHK

Det har ju länge varit E och F serien som varit det stora samtalsämnet när det gäller Div1 hockey. Så när som på Björklöven och nu eventuellt Sundsvall har media endast skrivit om lagen från E och F-serien och F i synnerhet. Lagen i södra Sverige kan tacka Karlskrona för detta. Olofström, Mörrum, Kallinge/Ronneby och Kristianstad är numera lagen som skall se till att F-serien fortsätter att vara nummer ett i landet. Man har ju som bekant bytt ut KHK mot Borås. Ett stort jäkla nedköp om du fråga mig. Borås har på sina två inledande matcher haft 1291 personer på sina hemmamatcher. Jämför det med KHK ’s förra säsongen 6093 personer. Klasskillnad.

Vi blickar tillbaka på förra säsongen i F-serien. Nästan uteslutande fina publiksiffror när KHK stod på ena sidan rinken. Ta bort KHK och du får publiksiffror som i alla fall inte imponerar på mig. Det är en och annan match när man kommer över 1000 strecket. Men inte allt för många. Vad innebär då detta i framtiden?

Jag tror och hoppas att lagen i F-serien kommer att anpassa spelarlöner efter publikintresse. Det kan ta ett år eller kanske två, men förr eller senare blir det nog så. Hur det ser ut på sponsorfronten i Skåne/Blekinge/Småland har jag ingen koll på, men jag antar att man även här kommer att märka att KHK saknas. Intresset har svalnat rejält när nere. Det kanske inte märks just nu, men på sikt när resultaten skall ballanseras tror jag att det kommer bli svajigt på sina håll.

Sammanfattningsvis tror jag att detta leder till att nivån i serierna kommer att jämnas ut ytterligare och att E-serien ligger bra till hands att ta över F-seriens media utrymme om något år. När spelarlönerna sjunker i F-serien kommer spelarna inte tycka att det är lika spännande att flytta till Olofström eller Mörrum längre. Rätta mig om jag har fel.

**********

Fick ett mail i natt där man undrade om domarstrejken verkligen inte blev av trots allt? Domaren i Åker verkade strejka stundtals i alla fall. Armbågstacklingar, hugg och slag var tydligen helt OK. Men detta hade som tur var inte något att göra med utgången av matchen då NH tydligen hade förbrukat all fysiskt spel mot Huddinge. Om inte spelarna fick sig en rejäl hårtork igår kommer de aldrig att få det. Allt detta enligt mailet.

**********

I kväll skall Nyköpings Hockey J18 försöka ta sin andra raka tre poängare i seriespelet. Nacka står för motståndet och lagen har redan möts två gånger i träningsmatcher inför säsongen. En oavgjord en seger har det blivit för NH. Nu hoppas jag att de fortsätter att spela som de gjort i tidigare möten. Viktig match trots att det är tidigt på säsongen. Laget siktar på topp 5 och Nacka bör då besegras.

6 kommentarer:

 1. Vi får hoppas J-18 tar och vinner ikväll. Har sett en del J-18 på försäsongen och tror Nyköping mycket väl kan klara sig kvar utan större problem iår. Dock så tror jag att det inte blir via en top 5 placering.
  Är det sant att J-20 har tappat 3 av sina bättre spelare? Då kan det bli tufft att klara sig kvar för dom.

  /enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej top 5 kan bli väl tufft. Men jag tycker att man kan sikta på det. Vilka spelare skulle man ha tappat? Jag har inte hört något men ska forska i det.

   Radera
 2. Jag hörde av en bekant på jobbet att Adam Bengtsson flyttat hem och att det var 2 till som slutat.


  /enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det stämmar att Adam har flyttat hem och att två spelare fått sluta. Dock ser det ut som att det är ett par killar på ingång till laget.Ingen aning om vilka det handlar om dock.

   Radera
 3. Är väl bara att låta Eberhardsson och Sallhag spela lite i J-20 så dom får speltid?

  SvaraRadera
 4. Sallhag, Eberhardsson och Svensson lirade i samma kedja förra matchen i J20. Utan framgång skall sägas. Det ryktas om att det blev en söndagsträning utan puck för laget. Ronny var lite Onöjd eller vad man ska kalla det!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.