08 september, 2012

Vad håller de på med?


Visst kan man skylla på att det är träningsmatcher och att det inte spelas om poäng. Man kan skylla på nästan vad som helst, men inte ska man förlora en match/träningsmatch eller något överhuvudtaget mot ett lag på samma serienivå med 11-0. Det gjorde precis Nyköpings premiärmotståndare Väsby mot Vimmerby! Men det stannar inte där. Väsby har under försäsongen bland annat gjort följande resultat:

Nybro – Väsby 6 - 0
Västervik – Väsby 8 - 0
Vimmerby – Väsby 9 - 0
Kumla – Väsby 11 - 4

Nånting är galet eller så mörkar Väsby formen enormt. Man kan inte skylla på att man har X antal spelare borta. Skador kommer under hela säsongen. Vid det här laget förra säsongen hade väl NH minst 6 ordinarie spelare på skadelistan. Nu har visserligen Väsby vunnit två träningsmatcher. Men det har varit mot Haninge och M/B. Alltså Div2 motstånd och mot M/B släppte man in 5 mål. Inte OK!

**********

Nyköping har inte vunnit på bortaplan än den här säsongen. Lite oroväckande faktiskt men varje mynt har ju en baksida. Man är obesegrade på hemmaplan. Något annat som är glädjande är att powerplay spelet börjar sitta mer och mer. I gårdagens match mot Skövde gjorde man ju båda målen i PP. Skövde som förresten skriver på sin hemsida att NH är det bästa laget man mött hittills i år, kanske en klen tröst i förlustmörkret men lite ljus i tunneln är det.

**********

Det är ju som bekant fri entré på onsdag. Borde innebära att det kommer en hel del extra publik. Men gör ändå inte klubben förlust på affären? I dagsläget är det 42 sponsorer som anmält sitt intresse för Enkronasmatchen. Det skulle innebära att om det kommer 1500 personer skulle det inbringa 63.000 :- i kassan. Låt oss säga att vid en normal match skulle det komma 750 personer mot Vilda Väsby i en seriepremiär. 700 av dessa skulle betala. 700 x 100:- 70.000:- Med andra ord -7000:-

Men jag räknar säkert som ett arsel samtidigt som marknadsgruppen säkerligen kommer jobba in ett antal sponsorer till innan det är dags för nedsläpp.

3 kommentarer:

 1. Om inte annat är det ett bra sätt att få upp intresset inför kommande matcher, spelas det bra kommer det kanske inte bara 750 på nästa match utan 1050, och då har man helt plötsligt 100.000 och går 30.000 plus. Men vad vet jag, var bara en tanke! :)

  SvaraRadera
 2. Du har rätt i det. Att lägga en Enkronasmatch i premiären är såklart för att få upp intresset för hockeyn. Jag tycker självklart att det är ett bra initiativ och jag tror att det är rätt väg att gå. Även om Nyköpingsborna är svårflirtade så finns det ett intresse i grund och botten. Det visade publiksiffrorna inte minst i PO mot Krif. Vi låg ca 25 pers mindre i snitt i AE förra året jämfört med sista året i HA. Det tycker jag är bra.

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående dels kan man locka till sig några av medgångsupportersarna som kommer först när laget börjar vinna annars och sen snitta runt 1000 i grundserien ist för 700.

  Men det uppenbara som du inte tog med i din kalkyl är ju att kioskintäckter mm går upp när du har 1500 ist för 700 vilket kanske snyggar till siffrorna lite.

  Jag kommer komma med min fru och vår dotter nu när det är gratis.
  Hoppas på att hon ska inse att det är roligt och vilja följa med mig resten av säsongen =)

  Nu krossar vi Väsby för annars vet man ju att publiken kommer dippa ett par matcher efteråt (Vi är en stor skara medgångsupporters tyvär i Nyköping och ja jag är en av dom).

  Gick alltid på alla matcher i allsvenskan men sen laget började spela div1 puck så har man så mycket högre krav på laget...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.