17 september, 2012

Hylla de som hyllas bör


Det är lätt att hylla Bröms, Mozart och Svensson efter gårdagens match. Men det är också lätt att missa andra väsentliga delar som inte syns i matchprotokollet. Därav detta lilla inlägg.

*********

Kom på mig själv att jag missade en väsentlig och väldigt viktig del i min analys av gårdagens match. Delen jag svamlar om handlar om lagkapten Crippa. Inte målsprutan och poängmaskinen Crippa utan just lagkaptenen. Jag tycker att jag ser något som jag inte såg förra säsongen i Crippas spel. Inte bara i gårdagens match utan även i den första seriematchen. De där extra skären i hemjobbet tillexempel. Och att med några få minuter kvar av matchen och man leder med 6-0 slänga sig och täcka skott sänder ut viktiga signaler till övriga spelare. Det gjorde lagkaptenen igår. Visst han missade några klara målchanser, men poängproduktionen kommer. Det kan jag garantera. Där är jag inte ett dugg orolig. Men jobbet över hela banan imponerar på mig så här långt.

**********

Och med anledning av kommentarerna i mitt förra inlägg så har jag fått lite information i ärendet. Introt i dagsläget är inte den färdiga produkten. Det kommer bli förändringar i introt låter man hälsa från de som jobbar med den biten. Så alla får snällt vänta på den färdiga produkten.

5 kommentarer:

 1. Håller med dig helt.. Han har varit en av dom bästa i båda matcherna även fast det inte har blivit något mål än så har han varit bra över hela banan och verkligen ger järnet varje byte, precis som en lagkapten ska göra!!

  SvaraRadera
 2. Skillnaden mellan matcherna är liten. Mot Väsby spelade man lite väl mycket själv och glömde bort att göra skitjobbet och att spela med marginal. Man hade inte fokus på arbetet som skulle göras. NH hade chanser att vinna matchen med 9-4 lätt om man hade varit hungrigare där ute. Mot Järfälla bjöd man inte på något utan spelade enkelt i stort sett hela matchen samt såg till att göra jobbet över hela banan hela tiden. Nog en av de bättre insatser jag sett ett NH lag göra. Järfälla skapade ju knappt en målchans på hela matchen. Inte ens i spel 5-3 var det oroligt. Där var Väsby bättre än Järfälla genom att spela efter resurserna. Inte många lag som kommer att komma till Rosvalla för att "spela" hockey. Håller med om att den är en annan Crippa vi ser hittills i år.

  //Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser Järfälla och Väsby ganska lika som lag. Väsby aningen bättre "på pappret" men inte någon större skillnad. Självklart beror resultaten enbart på hur NH spelade. Jag tror också att Ånelöf och Norbergs medverkan spelade större roll än jag trodde det skulle göra. Såg hur som helst lovande ut i söndags. Och med Byström och Kim tillbaka så finns sparkapital. Även Enlund om han skulle bli kvitt sina problem.

   Radera
 3. Trist att man placerar Byström i fjärdekedjan nu när han är tillbaka. Skulle gärna se att man ändrade i Lehmanns och Lindlöfs kedja då de varit riktigt dåliga..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig men bara delvis. De du nämner har inte producerat men har jobbat på rätt bra. Lindlöf är nog inte helt100 efter skadan. Det kommer... Att peta Thim vore inte rätt heller. Han har varit bra i inledningen. Byström är nog tilltänkt som center i andra linan. Men att börja i fjärde efter sjukdom pekar på bra konkurrens i laget.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.