11 november, 2012

3-0 trots svåra Lyth i motståndarlaget


Nyköpings Hockey studsar tillbaka direkt efter torsken hemma mot Vallentuna. En riktigt stabil och säker 3-0 seger mot Nacka på bortaplan. En jäkla skillnad jämfört med senast. Nacka är kanske inte lika bra som Vallentuna men med hjälp av domaren borde man kanske ha varit närmare ett mål än man var. Lyth är förskräcklig, det är inget gnäll utan ren och skär fakta. Han är heller inte blind då han tycks se saker som inte händer. Usch! De som inte håller med om det måste ha varit på samma match som Peter Lyth, någon helt annan stans.

Johan Svensson såg lugn och stabil ut i sin comeback. Precis som ”slaktarn” sa till mig efter matchen, ”Vi har två riktigt bra målvakter.” Annars tycker jag att alla spelare gör jobbet i dag. I andra perioden missar Nyköping inte mindre än 4 rena frilägen. Där hade man kunnat döda matchen men i stället kom utdelningen i tredje. 2-0 och 3-0 inom loppet av dryga minuten avgör matchen. 3-0 sätter Anton Svensson på straff, mycket elegant.

Bra gjort av Nyköping att döda Nackas fem mot tre spel i två minuter och tolv sekunder. Bra boxplay för övrigt under hela matchen av NH. Och om rapporterna stämmer är det ingen större fara med Markus Berg som blev brutalt tacklad i huvudet av Nackas Christer Andersson. Inte snyggt! Han själv ville spela vidare men Johansson och Fredriksson tog det säkra före det osäkra och valde att vila Berg resten av matchen. Klokt beslut!

Nacka kom inte någon stans i anfallszonen. Nyköping styrde effektivt ut motståndarna i hörnen och avsluten därifrån var plockpotatis för Svensson. Mycket bra försvarsspel matchen igenom.

Nu såg jag matchen på Nackas websändning som höll ok klass. Störde mig visserligen på speakern som hela tiden sa: ”målvaktsblockering” efter att pucken blev blockerad. Men efter ett tag hittade jag ”mute” knappen på fjärrkontrollen och då var det problemet lättlöst.

**********

Övriga matcher i D-serien slutade nästan på bästa tänkbara sätt om man gillar streckdramatik. Att Åker förlorar mot Väsby med 3-2 gör att kampen om den åtrovärda fjärdeplatsen lever i högsta grad. Att Väsby vinner matchen är ingen jätte skräll för mig men att man vinner trots att man inte får i väg ett enda skott på mål i sista perioden är nämnvärt. I samma period skjuter Åker hela fyra skott. Total FYRA skott på en period måste vara någon form av rekord? Någon som vet?

Huddinge torskar mot Järfälla som verkligen har fått upp ångan efter sitt tränarbyte. 1-2 slutar matchen och Järfälla är nu uppe i sju raka matcher utan att förlora under ordinarie tid. Imponerande!

Att Visby är inne i en liten svacka är uppenbart. Botkyrka krigar till sig en poäng men orkar inte på slutet. Borkyrka hade sex juniorer med i truppen.

Vallentuna tar sin andra raka trepoängare. Wings vinner skotten överlägset men VT matchen med 3-1. Är wings avsågade nu? Njae tror inte det.

**********

Att förvalta en 1000-lapp


Hudik och Nybro gjorde jobbet. Bra för mig. Och fruktansvärt bra för spelkassan som nu innehåller 1700:-

En bra vinst på 1100:- Sa jag förresten att ni skulle ta rygg?
**********
Håller på att utvärdera spelarna som Nyköping inte fick eller inte valde att "signa" med under sillyseason.  Men jag återkommer till detta.

1 kommentar:

  1. Bara en instickare sådär, känner mig lite perplex till Gunnarson. Idag petar han inte någon bland topp sex om alla är friska och blir således en sjunde back i mina ögon, om inte Kjell kan spela. Kan han finna sig att vara en rollspelare med sparsamt med speltid i 5-5 spelet så visst. Annars känns det inte som en förstärkning direkt utan mer en breddning och vissa kvalitéer i spel framför egen kasse. Vill man stärka defensiven så finns det vassare spelare.

    /G

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.