30 november, 2012

Hur man yxar en målvakt och får stryk


Precis som Gustaf påpekar så visar filmen från derbyt i veckan hur Björn Hjärpe direkt efter slutsignalen i ren frustration slår eller rättare sagt hugger Johan Svensson i ryggen. Riktigt dåligt och osportsligt agerande av den unge Hjärpe och det visar kanske lite hur bra Åker/Strängnäs mår som lag i dessa dramatiska omgångar. Det där slaget borde naturligtvis ge mer än 2 min i protokollet. Händelsen utspelar sig efter att matchen är slut och därmed kan Hjärpe utan att straffas överhuvudtaget hugga ett yxslag i ryggen på Nyköpings målvakt. Visst straffas han lite ändå eftersom Johan visar att han inte tyckte att hugget var speciellt roligt. Att få en arg Svensson över sig på det sättet känns naturligtvis inte bra och förhoppningsvis kommer Hjärpe inte att göra om samma misstag en gång till. Den kan aldrig vara i närheten av ok att hugga eller slå någon med klubban efter att matchen är slut.

Bedöm själva (ca 1,25 in i klippet) vilket straff Björn Hjärpe förtjänar.


**********

I kväll kommer alltså V/R ta klivet förbi Nyköping igen, allt för att öka spänningen inför söndagens seriefinal. Väsby skall tydligen sakna sju ordinarie spelare och däribland Arvidsson och Paulsson. Inte bra för streckstriden men säkert bra för V/R. För mig kvittar det men jag tror att Åker myser i takt med att V/Rs mål trillar in.

**********

Återkommer med mer info kring seriefinalen under söndagsförmiddagen.

5 kommentarer:

 1. Att påstå att Hjärpe inte straffas motsägs en hel del av detta matchreff.

  http://stats.swehockey.se/Game/Events/110642

  Fast om det syftas på att han inte straffas under matchtid, ja då köper jag det, men inte annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar det jag skrev. 2 min i protokollet är inget egentligt straff eftersom matchen är slut. Det borde alltså vara ok att slå ut tänderna på någon så länge det sker efter att matchen är slut. I det här fallet tror jag som sagt att det handlar om frustration och inte något han gör med eftertanke. Dock bör domaren ge honom ett annat straff.
   Men det är min åsikt. Alla får ha sin egen.

   Radera
 2. Vad ska Svensson ha för straff då?
  /Enånittio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han borde få ett par hundra i utbildningsbidrag eftersom han lär upp en fjortis att man inte hugger en målvakt i ryggen efter slutsignalen.

   Radera
  2. Haha ett annat sätt att se på det. Men vedergällning är inte något straff i hockey? Allvarligt så skulle Johan få Hjärpes straff fast för roughing. Hjärpe borde få matchpenalty! Tycker jag!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.