04 november, 2012

Seriens svåraste helg slutade med sex poäng

Hoppas att alla förstår hur svårt det egentligen är. Jag tänker inte tjata om hur många spelare som var borta, det verkar inte spela någon roll i det här laget.

Elva raka trepoängare är grymt. 6-1 borta mot Wings är grymt. Att som Ekeberg ha över 96% i räddnings-% under helgen är grymt. Nitton! poäng till 5-platsen är grymt. Att släppa in 3-2 pucken med sju sekunder kvar av tredje måste kännas grymt. Fråga spelarna i Vallentuna för när Åker gjorde 3-2 stod klockan på 59.53.

Kul med spridningen på målskyttet i afton. Anton Svensson, Mozart, Bjuhr, Sallhag, Lehmann och Eberhardsson, det måste tyda på bredd i truppen. Jag är sjukt imponerad. Nu kommer ett tufft beslut för Johansson och Fredriksson att ta. Hur gör man med Gunnarsson som på de två matcher han spelat gjort det väldigt bra. Stabilt och säkert precis vad man ville att han skulle göra. Personligen har jag inte sett honom men av alla som gjort det att döma så gör han helt klart nytta i laget. Men på vems bekostnad skulle det bli i sånt fall? Svårt! Jag frågade Johansson efter matchen men på ett diplomatiskt maner så svarade han att de skulle utvärdera saken i morgon, men naturligtvis vet han vad han vill redan nu. Han antydde i alla fall att Ånelöf var ju borta även på onsdag, och att han kanske ville ha kvar Gunnarsson även över den matchen. Hur tolkar man det?
Jag håller på med ett annat inlägg men har inte hunnit färdigt men ska försöka knappa ihop det under inledningen av veckan. Det innehåller en hyllning. Av vem? Ni får snällt vänta.
 
 

5 kommentarer:

 1. Så då blir det ingen Håkansson....trist, man hade ju hoppats.

  Ang. matchen så har man ju nu sett de flesta lag hemma/borta och antingen är grundspelet så bra som det ser ut eller så är lagen sämre. Klart är att det slutat svänga och det beror på att vi är bätte i egen zon och fredar målet. Tycker dock att Åker, Wings och Huddinge är sämre. Visby som spelar tätt på samma sätt som Nyköping och har material för uppgiften och det är inte för inte som de två dragit iväg något. Första platsen är dock "ours to keep" :)

  /G

  SvaraRadera
 2. Kluven till Håkansson.
  En fantastisk spelare helt klart.
  Men jag är osäker på hur han passar in i lagets mer direkta och snabba spel.

  SvaraRadera
 3. Jag ser honom gärna återförenad med Crippa och en vass avslutare. Skulle skriva Tornberg här om det inte vore för att han är så viktig med Joni och Byström. Jag tror hursom att vi behöver ta in minst en vass anfallare under Allettan, gärna två. Nu när Bröms och Tornberg är borta så är det väldigt tunt bakom dem. Visst, nu spred vi ut målskyttet mot Wings men tanken måste ju vara att vi ska upp ett snäpp, vid ett ev. PO som kan bli riktigt tufft, få möta Löven, Sundsvall eller Hästen. Har vi då någon viktig kugge borta så blir det än mer tufft. Att Enlund ska gå på 100% då är lite väl att hoppas på.

  /G

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.