17 november, 2012

Rykten i D-serien


Enligt uppgifter till bloggen skall Nyköpings Hockeys seriekonkurrenter, Åker vara intresserade av Dick Lilja som nyligen lämnat en annan serie konkurrent, nämligen Huddinge. Hänger du med? Lilja skall alltså vara nära att signa med Åker efter att självmant valt att lämna Huddinge. Lite mystiskt agerande av Lilja då Huddinge känns som ett lag som borde passa honom bättre. Men rykten säger att Lilja var missnöjd med speltiden han fick av tränare Mälberg.

En snabb EP scouting av Lilja vittnar om att hans speluppfattning är bra och som center i ett lag som Värmdö förra säsongen passade honom som handen i handsken. Men ibland är det lättare att vara förstacenter i ett förmodat bottenlag än i ett topplag som Huddinge. Men här verkar det ligga en och annan hund begraven.
 
Men det är inte allt som händer i Huddinge och Åker för tillfället. Åker sägs vara ute efter två spelare. Låt oss säga att den ena är nämnde Lilja, vem är då spelare nummer två? Det borde vara en defensiv spelare för det är väl där Åker saknar kompetens. Nu har man visserligen haft problem med målskyttet på sista tiden, men jag har svårt att tro att Lilja är lösningen på det stora problemet i bruket. Anfall är inte alltid bästa försvar.

Huddinge har även dem haft lite förändringar i truppen. Förutom Dick Lilja har duktige backen Robert Bergh har ju som bekant lämnat för IFK Kumla. Målvakten Magnus Wahlgren har lånats ut till Botkyrka och nu finns det rykten som säger att han kan bli kvar där resten av säsongen. Hur löser man då andramålvakten? Jag räknar kallt med att Pascal är deras förstaval. Två andra spelare skall tydligen spela med Haninge i veckan som kommer.

**********

Jag återkommer med en kortare lägesrapport inför morgondagens bortamatch mot Järfälla i morgon. Ska även försöka hitta ett bra spel så min 1000-lapp växer.

Förmodligen kommer även morgondagens match att sändas live på webben. Här kommer länken där Järfälla sänder sina matcher:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.